Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağamın kafasının tam üst kısmı kırmızılaşıyor ben büyüyor diye düşünüyorum kendisi 5 aylık - 2.sayfa
Arkadaşlar su kalumbağamın kafasının üstü kırmızılaştı sizce bu iyi bişey mi??
teşekkürler doktor_doktor aynı şeyler nerdeyse senin kapluşlarının başına gelen şeyler nerdeyse herkeste var valla:)sırf kaplumbağamın durumu için üye oldum buraya ve sanada teşekkürler frozen tatildeydik mesajlara bakamadım kusura bakmayı.
Kapluşum artık iyileşti!!! suyun sıcaklığını 30 derece civarına yükseltince hareketlenip yem yemeye başladı. Antibiyotiğini ve vitaminini de yemlerine damlatıp veriyorum (birer damla kadar), böylece ilaçlarını mecburen almış oluyor. Bir miktar ilaçlı yemi diğer kapluşun yemesine de izin veriyorum, malum aynı suyun içinde yaşıyorlar, birindeki enfeksiyonun diğerine geçme olasılığı yüksek, onu da böylece korumaya almış oldum. Acaba ilacı ne kadar daha devam ettirmeli? İnsanlarda 14 gün kadar kullanıyoruz ama tosbişlerde nasıldır, bilen var mı? skypal senin kapluşun hala hasta mı?
arkadaşlar gönderdiğim mesajlarda bir sorun var, bazen geliyor bazen gelmiyor. benzee mesaj yeniden gelebilir, kusura bakmayın... neyse... kapluşum artık daha iyi. suyun sıcaklığını arttırınca hareketlendi, yem yemeye başladı. antibiyotiğini ve vitaminini yemlerine damlatarak veriyorum, böylece ilaçlarını vermek daha kolay oldu. çünkü enjektörle veya damlalıkla ağzına vermek imkansızdı. diğer kapluşun da ilaçlı yemlerden bir miktar yemesine izin veriyorum, malum aynı suda yaşıyorlar, birindeki enfeksiyonun diğerine geçme olasılığı yüksek, böylece onu da muhtemel bir enfeksiyondan korumaya çalışıyorum. bu arada skypal senin kapluşun hala hasta mı? bir şeyler yapıyor musun?
İyleşmesine çok sevindim. Arada cam olmadan güneş ışığı almasını yada oral yoldan D3 vitamini vermeyi de ihmal etmeyin. Bu günler onları güvenle dışarı çıkarabileceğimiz son güneşli günler. Daha sonra güneş bile olsa hava serin olacağı için risk taşıyacaktır. Şu an sentezleyeceği D3 le bütün kış idare edecek. Gelecekteki sağlığı ve savunma mekanizmalarının güçlenmesi açısından bebekken doğru beslenme çok önemli.
Güneş güneş derken hep çekiniyorum çünkü uygunsuz kaplarda uygunsuz uzun süreler güneşe altında öylece bırakılıp gidiliyor. Ya gölgesi olmuyor kaplumbağayı güneş çarpıyor ya ufaak kaptan firar ediyorlar balkondan düşüyorlar yada karga martı gelip kapıyor. Lütfen bütün bu konulara dikkat edin.