Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağamın kafasının tam üst kısmı kırmızılaşıyor ben büyüyor diye düşünüyorum kendisi 5 aylık
Arkadaşlar su kalumbağamın kafasının üstü kırmızılaştı sizce bu iyi bişey mi??
sevgili yusudkacar1994 kaplumbağanı görmeden söylemek zor ama nasıl ortamda bakıyosun ısıtıcı ve akvaryumun var mı? eğer yoksa kapluşunu bir veterinere götür bana göre hasta ama forumdaki arkadaşlar sana yardım eder meraklanma:)
Herşey var hatta akvaryumun boyu nonrmalin 2 katı ve ayrı odada bakıyorum ama yinede bi veterinere götürücem .
Yusuf bey
bir fotoğraf koyarsınız diye bekledim ama koymadınız. Bu tür leke uyarılarında Throne nun dediği gibi görmeden birşey söylemek çok zor. Leke örneğin beyazken sonra pembeleşmişse ve kötü kokuyorsa mantar da olabilir yada hiç birşey olmayabilirde. Şimdi şu olabilir diye bir tahmin yapsak tam tabiriyle kafadan atmak olacaktı.Deride kırmızı leke diye özel olarak belirtilmiş bir rahatsızlıkları yok.
Tabi ki eğer leke olarak dikkatinizi çektiyse deride bir sorun olabilirde ama olmayabilir de.Lekenin büyümesi yada renk değiştirmesi koyulaşması gibi bir durum söz konusumu acaba.
hayır büyümedi ama git gide kızarıyor yanakları gibi vet.de götürdüm bir sorun yok dedi ama hepinize çok teşşekkürler tospişimm büyüyormuş=)
benim kaplumbağam durmadan kusuyor ve suyun tepesinde duruyor bazenleri yemek yemiyor.çok şüpeleniyorum ama kış uykusuna yatıyor veya yavrulamaya çalışıyor olabilir
merhaba benim de iki tane kapluşum var birkaç ay önce aldım. biri sonnn derece hareketli, diğeri hep daha sakindi. geçen ay arkadaşım bana üç tane balık almıştı, ben de onları kapluşların yanına koydum, akvaryuma... cehaletime gülmeyin lütfen, sizler de yapmayın diye yazıyorum... sevgili kapluşlarım zavallı balıklarımı yediler!!!! (halbuki yemlerini düzenli veriyorum) son kalan balığımın yarısını kaplumbağanın ağzında görmek benim için acı bir deneyim oldu:(( o zaman kaplumbağalarıma çok kızmıştım ama bir süre sonra geçti, onları hala çok seviyorum:))) birkaç gündür her zaman daha sakin olan kapluşum durgunlaştı,yem yemediğini fark ettim. iki gündür de eve geldiğimde hep ada olarak kullandıkları taşın üstünde buluyorum onu. bugün ağzının kenarlarında köpükler gördüm ve telaşlandım. bir de yurkunur gibi garip bir hareket yapıyor birkaç saniyede bir ve gırtlağından tıslama gibi bir ses geliyor. solunum sıkıntısı çektiğini düşünüyorum. internette bir ipucu ararken akciğer yangısını buldum. öyleyse yapılacak bir şeyler var mıdır? bilgisi olan birileri yardımcı olabilir mi?
merhaba doktor_doktor benimde kaplumbağam aynı senin kinin durumunda garip sesler çıkarıp bazen kusuyo halbükü o yeni aldığımız günlerde ise şeytan gibiydi eğer senin kapluşun bir kaç kere yere düştüyse düşmesinden kaynaklana bilir benim ki çünkü 3-4 kere çok fazla darbe alarak düştü ve bunu yapan katil ise arkadaşım:)
Doktor_doktor
solunum yollarında sorun olduğu kesin eğer rahatsızlık ilerler ve zatürreye dönerse arka bacaktan antibiotik iğnesi olması lazım. Eğer çok halsiz değilse yemden kesilmemişse henüz krtik durumda değil demektir ama her an kritik duruma geçebilir. Salgı çıkarması rahatsızlığın ilerlediğini gösteriyor olabilir.
Kaplumbağa sıcakta dursun esintide kalmasın , bu açıdan akvaryumun üstü kapalı olsun ama içerde buğu oluşmasın ısınma lambası yanık olsun gece gündüz ısı farkı çok olmasın akvaryum su sıcaklığınıda şimdilik 30-31 dereceye yükseltin. Durumu daha kötüye doğru giderse hemen su kaplumbağasından anlıyan bir veterinere gidin.
Diğer kaplumbağanın tam donanımlı ikinci bir akvaryuma ayrılması gerek ama böyle bir olananağınızın olduğunu tabiki sanmıyorum mecburen beraber kalacaklar .
Sevgili skypal ve sevgili frozen, size cevaben yazdığım mesajlar halen gözükmedi nedense. Çok teşekkür ederim ilginize. Akvaryumun sıcaklığını yükselttim, zaten tosbağacığım bir iki gündür daha rahat. Öbür afacan da çok sevdi sıcaklığı kerata:)) Bir veterinerin tavsiyesiyle tosbağacığıma Bactrim şurup başladım. Bir de yem yemeye başlarsa kurtardık paçayı demektir! Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.