Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum filtre - 2.sayfa
arkadaşlar merhabalar, 50X50X26H bir akvaryumum iki tanede dünya tatlısı kapluşum var, iç filtre kullanıyordum atman at-800f şimdi bir tanede şelalelerden aldım ikisinide çalıştırmayı düşünüyorum ayrıca birde hava motoru alayım diye düşündüm siz ne dersiniz ?
buarada filtreye gelince iç filtreler aparatı takıldığında içeriye havada veriyor dediğin gibi normalde bir ihtiyaç yk ancak hava motoru ve hava taşı kullanıp daha estetik görüntüler oluşturabiliyorsun. şelale filtreye gelince onlar hava veremiyor. benim aldığım bu şimdilik gayet güzel işimi görüyor. > http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=3348
Acaba kabarcik baloncuk icin hava tasi kullansak nasil olur? Deneyen var mi?
bn hava taşı kullanıyorum kullanmazsak çok büyük oluo baloncuklar
arkadaşlar bende jıalu marka jp-033f modeli bir iç filtre war içinde şelale kiti ve akvaryum a dışardan hava vermekl için gereken minik boru da war acaba 33x21x18 lik bir akvaryum için bu filtre ii mi??
normalde yeterli ancak kaç tane kapluş beslediğine bağlı neticede ?
3 tanecik :D 2 kız bi erkek
arkadaşlar kızmayın ve cahilliğime verin ben size bişi sorcam ben bu konularda yeniyim ...acaba iç filtre ve dış filtre arasındaki fark nedir??
teknik detaylara inmeden kabaca yorum yapacak olursak moony92;
iç filtreler dış filtrelere göre daha küçük boyutludur ve akvaryumun -suyun- içine yerleştirilerek kullanılır.
iç filtreler daha çok küçük akvaryumlar için kullanışlıdır zira akvaryumunuzun boyutu büyüdükçe iç filtreniz daha güçlü bir filtre olmalıdır ve boyut örneğin 100 x 40 x 40 gibi bir boyuta ulaştığında artık iç değil dış filtre kullanılmalıdır.
iç filtre kullandığınızda akvaryumunuzu haftada bir temizleyebilirsiniz ancak dış filtrede bu süre ayda hatta dış filtrenizin gücüne bağlı olarak 2-3 ayda bir temizleyebilirsiniz.
detaylı bilgi için buraya göz atabilirsin...
http://www.akvaryum.com/makale.asp?alt_kat=938&id=22
çok teşekkürler arkadaşım sağol kafamı kurcalıyordu birkaç gündür.. acaba kötü mü yaptım iç filtre almakla diye :D bi de benm kaplumbağlardan 2 sinin derileri az da olsa soyuluyor.. acaba normal mi yoksa bir hastalık mı petshop sahibine sordum su için vitamin önerdi... acaba satış yapmak için mi :D yoksa samimiyetle mi söyledi?? yardım ederseniz sewinirim :D yaa arkadaşlar alakasız şeyler yazıorum bu foruma ama yeni forrum açmaya çalıtığıma bi türlü açılmıyor :S acaba ısıtıcı içi ne önerirsiniz??(marka, model)
:) Cok buyuk bir akvaryumunuz yoksa ic filtre ya da aski/selale filtreler tercih ediliyor. Ic filtrenizden memnunsaniz, koku, bulaniklik olmuyorsa degistirmeyi dusunmeyin. Derilerinin soyulmasi ise son derece normal, buyuyor demek minikler :) Kabuklarda bir degisim var mi, pul pul dokulme, soyulma? Vitamin olarak akvaryum/balik icin degil, kaplumbagalar icin ozel uretilen ve yemine damlatilarak kullanilan urunlerden kullanabilirsiniz. Sera marka Reptilin var, fiyati biraz tuzlu ama zaten cok az kullanildigi icin (haftada 1 kez, birkac damla) alabiliyorsaniz tavsiye ederim. Bir de Aqua marka Vitakap var benim bildigim, fiyati daha uygun. Isiticilar da cesit cesit, butcenize gore cok fazla marka var. Ama cok ucuz olanlardan almayin derim yine de, ve tabi mutlaka termostatli olmali. Atman ve Resun hem cok tercih edilen hem de uygun fiyatli markalar. Sera ve Tetra gibi markalar bir ust kalite ama tabi epey de pahali. Bir de watt olarak cesitleniyor isiticilar, kabaca 50 litreye kadarsa akvaryumunuz 50 wattlik, 50-100 litre arasindaysa 100 wattlik vs. alabilirsiniz. Bu da isiticilar konusunda cok yol gosterici bir link, yakin zamanda yine ust mesajlara tasinmasi cok iyi olmus: http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=10430