Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryum filtre

arkadaşlar merhabalar, 50X50X26H bir akvaryumum iki tanede dünya tatlısı kapluşum var, iç filtre kullanıyordum atman at-800f şimdi bir tanede şelalelerden aldım ikisinide çalıştırmayı düşünüyorum ayrıca birde hava motoru alayım diye düşündüm siz ne dersiniz ?

img

sensoz2002

20 yıl 3 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

o şelale şekli dediğinize dün baktım ben zaten hava vermiomu onlar ama modeline göre de değişirler gerçi yerden çalarlar 2 tane filtren varsa hava motoruna masraf yapma derim ama bilenler cvp yazarsa bende öğrenmiş olurum ayrı bi hava motoru gereklimi acaba =) ??

img

cnem_anil

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbagalariniza uzun saglikli omurler dilerim oncelikle :) Kapluslar icin filtre hesaplamasi yapilirken balik akvaryumlarina nazaran cok daha fazla kirlettikleri icin verilen olculeri uc ile carpmak gerekiyor diye okuyorum. Yani kaplumbaga akvaryumunuzda 40 litre su varsa 120 litrelik akvaryumlar icin uygun olan filtrelerin kullanilmasi tavsiye ediliyor. Diger bir yontem akvaryuma koydugunuz su miktarini 6-7 ile carptiginizda cikan degerin filtre uzerindeki L/H degerinin altinda olup olmadigina bakmak. Sizin atman filtreniz (500 L/H) bu degeri karsiliyor sanirim (15 cm su koydugunuzu varsayiyorum, 40 litre kadar su demek bu). Ama yine de eger su cok cabuk kirleniyorsa (ki 2 kaplusunuz varsa bu cok mumkun) selale filtre ile takviye yapmaniz cok iyi olur. Hava motoruna hic gerek yok kaplumbaga akvaryumlarinda. Kapluslar akciger solunumu yaptiklari icin suyun icindeki oksijene ihtiyaclari olmuyor. Kolay gelsin..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hava motoruna gerek yok. Eğer suya hava vermek istiyorsanız iç filtrenin bir aparatı vardır su çıkışının tam üstünde ufak bir giriş olmalı ona hortum bağlayın ucunu dışarda bırakın oradan çektiği havayı suyla karıştırarak akvaryuma verir . Kaplumbağalar oksijeni sudan değil havadan alır bu yüzden suya oksijen çok gerekli değil ama...
 - sudaki hijyene yardımcı olur
- Diğer yandan gürültü yapar
- Kabarcıklar kaplumbağaları eğlendirir
- Bana göre kabarcıkların görüntüsü daha hoş olur
- Sudaki çalkantıyı artırarak pisliklerin filtre tarafından emilmesine yardımcı olabilir

Şelale filtre derken akvaryum camına dıştan takılan askı filtrelerimi kastediyorsunuz. Bu filtrelerin adları Türkiyede çok değişiklik gösteriyor ben bazen karıştırıyorum. Eğer askı filtreyse su seviyesi akvaryum üstüne yakın olmalı ki askı filtre suyu borusu ile yukarı haznesine çekebilsin. Su seviyeniz kuru bölgede olacağı için bu seviyede olmaya uygunmu.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumun ortasında iki tane büyük kaya var su seviyesi baya bi yüksek uygun olur diye düşünüyorum, belki biraz daha suyu yükseltebilirim hava motorunu birazda estetik için aldım ztn baloncuklr fln :)

img

sensoz2002

ÖZEL MESAJ

birde birşey daha soracağım kapluşlarımdan birinin kafasının sağ tarafında şişlik var balon gibi, uzun zamandır var pek rahatsız oluyor gibi durmuyor ne olabilir, ne yapabilirim ? yardımcı olursanız sevinirim

img

sensoz2002

ÖZEL MESAJ

Aaaa, bu baloncuk isini hic dusunmemistim, findigim misafirlikte su an, donunce ilk is deneyecegim bunu, bakalim sevecek mi :) (tatildeyim, onu da arkadasima biraktik mecburen, cok ozledim bocegi :) (Bu arada mesajlar gec geldigi icin bi tuhaf oluyor bazen)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kulaklarının olduğu yeri biliyormusunuz eğer tam orasıysa orta kulak iltihabı olabilir ama yanağın diğer yerlerden birindeyse sıkça raslanılan apsedir. Tek bir tedavi şekli var. Anesteji yapılarak deri hafifçe ufacık kesilerek içerde biriken salgı dışarı çıkartılıyor sonra kesik yer kendiliğinden kapanıyor.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

apse sanırım uzun zamandır var, en iyisi yarın bir veterinere götüreyim, cevap için teşekkürler

img

sensoz2002

ÖZEL MESAJ

:) ben bugün taktım şelaleyle hava motorunu ilk başta biraz garipseselerde çabuk alıştılar :) biri bütün gün şelalenin altında dolaşıo diğeride baloncuklarla uğraşıp duruyor :)hava motorunun solunumlarına bi katkısı olmasada eğlenmelerine biraz var sanırım :)

img

sensoz2002

ÖZEL MESAJ