Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

Lamba ve uysallık sorusu - 2.sayfa

Merhabalar. bende kuyruk hariç 16cm lik bir iguana var. bendeki lamba uva %20 uvb %5 gibi bi değer sağlıyor (florasan değil) kafesinin yüksekliği 60cm yani iguanamın lambadan yüksekliği 50cm gibi birşey oluyor ve sürekli de onun altında durmadığı için yeterli güneş ışığı alıp almadığına emin olamıyorum. kuyruk hariç bu boyutta bir iguana 1 ayda ne kadar büyümeli ortalama olarak. ona göre ölçebilirim. 2. sorum da evcillik konusunda. Benden çok korkuyor yemeğini verdiğim zaman şoka giriyor sanki 10 dakka tehlikenin geçmesini bekliyor. ve çok hızlı koşuyor. benden kaçmaya çalışırken cama çarpıyor yanlışlıkla bazen. büyüdüğü zaman benden korkma olayı azalacak mı? ve şu anda kertenkele gibi hızlı. bunun nedeni yaşından mı yoksa uv lambasının dışında ısınma amaçlı koyduğum spot lambasının onu çok ısıtmasından mı? şimdiden teşekkürler.

img

alomatik

19 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler... bide ben uvb lambası aldım florasan şeklinde olanlardan 14watt.akvaryumum 40cm,ışıgıda 40cm ye koyudm ama hiç iyi ısıtmıyor nedeni ne olabilirr...

img

aribeths

18 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ