Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

Lamba ve uysallık sorusu

Merhabalar. bende kuyruk hariç 16cm lik bir iguana var. bendeki lamba uva %20 uvb %5 gibi bi değer sağlıyor (florasan değil) kafesinin yüksekliği 60cm yani iguanamın lambadan yüksekliği 50cm gibi birşey oluyor ve sürekli de onun altında durmadığı için yeterli güneş ışığı alıp almadığına emin olamıyorum. kuyruk hariç bu boyutta bir iguana 1 ayda ne kadar büyümeli ortalama olarak. ona göre ölçebilirim. 2. sorum da evcillik konusunda. Benden çok korkuyor yemeğini verdiğim zaman şoka giriyor sanki 10 dakka tehlikenin geçmesini bekliyor. ve çok hızlı koşuyor. benden kaçmaya çalışırken cama çarpıyor yanlışlıkla bazen. büyüdüğü zaman benden korkma olayı azalacak mı? ve şu anda kertenkele gibi hızlı. bunun nedeni yaşından mı yoksa uv lambasının dışında ısınma amaçlı koyduğum spot lambasının onu çok ısıtmasından mı? şimdiden teşekkürler.

img

alomatik

19 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam..uv lambanın olmasi gerekeni cm olarak deilde soyle acikliyim..igudan ne cok yuksek olacak ne de cok alcak..yuksek olursa yeterli ısıyı alamaz alcak olursa cok fazla ısınır hatta ona tutunmak isterken yanabilirde.. bunu artik sen ayarlamalisin..ayrica uv lambasının dısındaki spotu cok yaklastirma baya isitiyor cunku o hatta elinle dokun igun cok isinmasin..hatta elini karnina gotur sonra ona dokun ki isiniz bundan fazla olmasin =) İgunun evcilleşmesi zaman isteyen bi konu neyaparsan yap hemen alişamayacaktir sana ki bide yavru seninki..biraz zaman gectikten sonra 1 gun ac birakmani oneririm ki elinden beslersen onu yavaş yavaş alısacaktir..sevdigi bir parca meyveyi elinde tut gelip o alsin..ama bunun icin aç olmasi lasim..ısındklareinda daha hareketli olurlar ama buyudukce yavasliyorlar benimki 3.5 yasinda falan..yani kosmasi yasindan dolayi..eline alirken de sirtindan tutmamaya ozen goster seni gorebildigi bi acidan almaya calis cunku en buyuk dusmanlari kuslar bu hayvanları bu sekilde yakaliyor.. kolay gelsin arkadasimm =)

img

güneşş

20 yıl 6 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkürler bilgiler için. benim akvaryumum yüksek olduğu için alçaktan elimi yaklaştırmam zor oluyor gerçi. Birde evet spotun direk altında durduğunda bazen çok ısınıyo sırtı karnına göre. 1 hafta spot yerine normal lamba takmayı deniyecem. eğer üşürse ısıtma taşı da var zaten ayrıca onun üstüne gider. tekrar teşekkürler bilgiler için.

img

alomatik

19 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın alomatik selam kardeşim....bak şimdi spotun vardı sanırım senin onu 35 kadar yükseğe koymanı tavsiye ederim bide şöyle bi durum var 100watt ise biraz daha yükseğe koy ama 60 watt .ok iyi ısıtmıyor zaten o konuda baya deneyimliyim artık bendeki el hareketi oldu 100 takınca havaya 60 takınca aşağı indiriyorum spotu direk, ama ben sana 60watt öneririm daha iyidir çünkü belirli zamanlarda hayvan kaçacak yer arar sıcaktan sürekli su püskürt kafesin etrafına nem oluşturmaya özen göster, bendeki kafeste 170 boyu genişlik 1m filan büyük olduğundan karanlık alanda sağlıyorum çünkü karanlığa da ihtiyacı var bunların, senden kaçması streste olduğunun belirtisi de olabilir, ben çok yaşadım ama şimdi soru yok. diğer olaya gelince aç bırakmana hiç gerek iguanayı çok sıkmadan eline al ve kaçmasın tabiki, çırpınsada tut ama biyandan sev onu burnuna yakın yerleri okşa rahatlar, bi kaç kez yap bunu ve yemeğini elden yedirmeye bak ama aç bırakmadan yap bunu, liderliğin sende olduğunu ve ona biey yapmayacağını anlayacak zaten, tamammı kardeşim bi sorun olursa her türlü yanıtlarım

img

arkeologum

18 yıl 4 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu arada bişey söylemeyi unuttum, benim iguana geldiğinde 45cm di tam..ocak ayında gelmişti bu ocak tabiki, şuan 74cm kardeş ancak vitamin ve günde 7-8 çeşit bitki veriyorum iyi bakıyorum, yani büyümesi iyi bakmayla alakalı bişey

img

arkeologum

ÖZEL MESAJ

merhaba.benim iguanam ona yaklaşınca bana kuyruğuyla vurmaya başlıyo. bunun nedeni benden korkmasımı yoksa daha alışamamış olmasımı?1 aydır besliyorum ve bu uva uvb lambaları ne oluyor bende herhangi bir lamba yok..ve bu lambaları nerede bulabilirim?

img

aribeths

18 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam dostum...İguana daha alışmamış anlaşılan sana, o yüzden yapıyordur büyük ihtimal, yemeğini elinden yedirmeye özen göster, biraz acıktır onu sonra elinden yedir uysallaşır zamanla merak etme uv lambalara gelince; site içinde detaylı bilgiler var, pet shoplarda bulabilirsin uva ve uvb lambalar iguananın kemik gelişimi için ve sindirimini kolaylaştırması için çok önemli lambalardır, en kötü spot lambalar var kırmızı,yeşil filan oluyo renkleri onlardan bulup duy aracılığı ile tararyuma hayvanın yanmayı seviyeye (30-35cm) koyarsan oda olur ama teraryumu ısıtmak içinde ısı petleri filan kullanabilirsin yoksa hayvan yediklerini sinderemez,çok hırçınlaşır hastalanır ve ölür...site içinde çok detaylı anlatılmış istersen bi oku ben biraz dağınık yazdım sanırım kusuruma bakma,iyi akşamlar

img

arkeologum

ÖZEL MESAJ

çok saol teşekkürler.peki bu uv lambasını gece gündüz açıkmı bırakmam lazım?

img

aribeths

ÖZEL MESAJ

merhaba.. iguana ya nasıl su vericezz? onüne tabakfalanmı koyucazz yoksa...? ve sizce iguanaya hangi meyve veya sebzee vermeleyilizz...???

img

aribeths

ÖZEL MESAJ

uv lambası eğer armut spotlardan aldıysan yaz gelince geceleri açık tutmana gerek yok pek, ama gün içindde iyi olur tabi,bide gölgelik bir alan yaparsan daha iyi olur...meyve olarak sanırım sayfa 5te olacak geniş kapsamlı yazılmış ama benim verdiklerimi yazayım sana: muz,kivi,kiraz,kayısı,elma rendesi, armut renddesi(çok sever) yani bunları veriyorum şimdilik ama bakalım yaz geldi neler vercez daha

img

arkeologum

ÖZEL MESAJ