Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kapluşumun Gözleri - 2.sayfa

5 kaplumbağa besliyorum hepsi yavru(4 cm uzunluq).. 1 tanesinin üzerinde siyah leke var ve gözleride şişti.. ve açmıyordu.. sürekli kenarda yatıyordu dolayısı ile gözleride görmüyordu.. diğerleri gayet sağlıklı.. Mantar olacağı şüphesiyle Sera repticlean ile her gün sıcak su banyosu ardından pamukla kabuguna sürdüm.. ayrıca gözleri içinde vitamin kullanmanın yanı sıra 2 gün 1er kere teramycin ile çok çok az göz kenarlarına sürdüm.. bu sabah iyiydi hem gözlerini açıyor hemde yüzüyordu fakat şuan gözlerini açmaya çalıştıgında sarı saydam bir perde var gözünün önünde iki gözünüde açamıyor(ya da açmıyor).. şuan için kendihaline bıraktım ama korkum sürdügüm kremi çıkarmaya çalışırken gözüne zarar vermiş olması çünkü sürekli temizlenmeye çalışıyordu. Daha önceden başına gelen yada bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirlerse sevinriim. Not : 100x40x50 akvaryum, dolphin 1000Filtre ile Tetratec H100 ısıcı var ısıtıcı 30 dereceye ayarlı akvaryumun 4de 1i kuru bölge.. ayrıcana diğer 2 kaplumbağada sürekli kuru bölgede uyuyolar.. sizce iyilermi çünkü sanırım hayvnların hastalıklaını okuya okuya hastalık hastası oldum..

img

araskalyoncu

18 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle geçmiş olsun, açıkcası tam olarak sorunun nedenini çözememiş olsamda vitamin eksikliğinden olduğunu ya da mikrop kaptıgını düşünüyorum.. çünkü ondan sonra birinde daha öyle birşey olmaya başlamıştı hepsinin suyunu vs. herşeyini temizledim. 2 gün daha terramycin kullandım sonra kendi haline bıraktım kendi kendine düzeldi =) tabiki ilk başlarda gözünü açmadıgı için yemleri vitaminle bulayıp önüne dizip yiyene kadar izliyip yedirmeye çalışıyordum.. yem olarakda Raffy I, Raffy P ve Otto Premiumu farklı farklı anlarda veriyorum günde iki kere yemleme yapıyorum sabah vitamin katkılı akşam vitaminsiz. suları 28C da ki bence bu önemli dereceyle kontrol etmekte fayda var bazı ısıtıclar şaşırtıyo.. Vitamin olarak deepfix ile sera reptilin kullanıyorum reptilin zor bulunuyo ama internetten siparişle aldım.. birde sularına yumurta kabugunu suda bekletip o suyu eklerseniz daha yapacak birşeyiniz kalmıyor.. şuan hepsi kendinde :D isim konusu benim için hala muamma alalı 3 haftadır bende oldukları için hala hareketlerini izliyorum, obur, neşeli tarzında isimler koymayı düşünüyorum =) şuan feci bi yem yeme potansiyelleri var 10 snde 7-8 stick yemi anında bitiriyolar..

img

araskalyoncu

18 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba bana dogum gunumde arkadaslarım kaplunbag aldılar adına hugo koydum ama nsl bakılacagı konusunda hiçbir bilgim yok.su dolu akwaryumda yaşarmı?bide bakımı için nsl ilaclar almam lazım?tabiki en onemli sorunum basında siwilce gibi bişey cıktı cok korkuorum olecek die...mikrop kapması imkansız gunde 5kere suyunu deiştiriorum ndn olmus olabılır?????bide nekadar yem wersem yıyıyo sonra hemen pislini yapıo?normal mı?

img

hugoo67

18 yıl 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Günde birkaç kez su değiştirmekte zararlı. Bu iş sürekli böyle su değiştirerek gitmez zaten. Akvaryum filtre ve ayarlı ısıtıcı alın üzerine çıkacağı bir kuru bölge yapın. Forumda bilgiler var okuyun göreceksiniz

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sivilceye cevap yazmayı unuttum apsemi oldu acaba anlayamadım. Bence ona düzgün bir yaşam ortamı sağladıktan sonra bir müddet kendi kendine düzelmesini bekleyin.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ