Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
su kaplumbağama akvaryumda kuru yer ve UV lambası?? - 2.sayfa
kapluşumu akvaryuma koydum.taşları üstüste koyarak kuru bir yer yaptım fakat yüksek olduğu için çıkamadı.. suyun sıcaklığı 25-30 derece arasında ama dışarısı öyle değil ki orda durduğu zaman suya girmek istedi. suda duruyo kaç gündür içindeki yüksek yerlere basarak nefes alıyo dışardan aynı zamanda ince deri kısımlarında soyulmaları gördüm. ona kuru bir ortam nasıl sağlayabilirim?çıkabileceği bir rampa ve suyun üstünde kuru bir yer?? UV lambası da almam gerekiyor sanırım.. ona da bakıcam en kısa zamanda..
bu 3. oldu wallahi fotoğraf yolladığım neden gözükmüyorlar ya da gösterilmiyorlar anlamadım.. şu anda akvaryumdaki kuru bölgeden memnun değilim ve bunun sonucu olarak kapluş sürekli suda kaldı bir zaman.. üstelik akvaryuma koyalı yemek yemişti bi kaç ay yememesine rağmen.. şişiklik bundan meydana gelirmi bilemem..? rampa ve kuruyer hakkında bir şeyler yapmayı düşünüyorum.. 40 wattlık lambayı koydum ama ısı aşağıya değil de daha çok tavana gidiyomuş gibi geldi.. frozen yardımların için çok teşekkür ediyorum inşallah kapluş da rahata kavuşacak sayenizde.. şimdi dışarda kapluş sarmaladım uyuyor dışarda yemek yemiyor ancak suda yiyor.. şimdi kapluşu yakından inceledim :D nefesi düzgün,herhangi köpük belirtisi görmedim şimdiye kadar yawaş hareketleri kış uyku moduna girmek istemesinden büyük bir ihtimalle mesela sudan çıktığında kıpır kıpır evin içinde geziniyo :D (ev sıcak) ve karanlık yerlere gitmek istiyo.. dediğim gibi normal davranışlar.. şişlikle alakalı bi veterinere muayeneye götürsemmi diyorum? hem kontrol amaçlı..(acaba veteriner muayenesi ne kadar?) hee bu arada kıyma filan vermedim :) normal karides bacağından veriyorum vitamin damlatıp.. biraz fazla yazdım ama olsun paylaşalım ki tecrübe kazanalım.. görüşmek üzere :)
- kıpır kıpır evin içinde geziniyo :D (ev sıcak) ve karanlık yerlere gitmek istiyo.. - Halının üzerinde filan dolaştırmıyorsunuz değil mi ? Sakın öyle birşey yapmaya kalkışmayın. İyi çalışmalar...