Hamster

araştırma
Hamsterların yavrulama sayısı ile yaşadıkları kafes büyüklüğü arasında bir ilinti var mı merak ediyorum. Sizden ricam Hamsterinizin hamilelik sürecini geçirdiği kafesin boyutlarını(uzunluk*genişlik*yükseklik)verip yavru sayılarını da yazar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

Sevgili bebekler; Yeni yavrulularla zevkli bir sürece hoşgeldin. Benim kişisel görüşüm küçük bir olasılık yanılıyor olabilirim ama yavrulara bakmakla ve eline almakla annesi yavrulara zarar vermez yani söylendiği gibi kıskançlık v.s. hissetmez. Tek olasılık eğer yavrusunu tanımazsa yani parfüm, sabun ,kolnya v.s. bir koku yavruya sinerse anne yavruyu yuvadan atabilir. Biz 1 haftakıktan itibaren yavruları elimize almaya başladık kısa sürelerle ve anne üstlerinden kalktıktan sonra elimize aldık ve tekrar üstlerine oturmadan yerine koyduk.15 günden sonra ise lodıkça sık aldık daha uzun süre sevdik ve anne yuvaya döndükten sonra bile yanına koyduk 13 yavrudan hiçbir zayiatımız olmadı. Yani şimdi bu güzelliklere dokunmadan onlarla yaşamak mümkünmü sana önerim yavruların tadını çıkar. Bazı yanlış bilgilerin hurafeleşmesine izin vermeyelim., bilimsel yaklaşım ve gözlemlerden doğru yargılara varmak ve şüphe iyidir. Bu durumda benim buraya aktardığım bilgilere de şüphele yaklaşıp sına ve kendin bir sonuca var. Unutmayalım kesinlik şüpheye götürü, şüphe ise kesinliğe. İyi bayramlar ve iyi seneler.

Yanıtlamak için giriş yapın