Hamster

araştırma
Hamsterların yavrulama sayısı ile yaşadıkları kafes büyüklüğü arasında bir ilinti var mı merak ediyorum. Sizden ricam Hamsterinizin hamilelik sürecini geçirdiği kafesin boyutlarını(uzunluk*genişlik*yükseklik)verip yavru sayılarını da yazar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

__Hamsterların bir seferde verdiği yavru sayısı, pek çok etmene bağlıdır. Stres de etkili olabilir, tabi hem erkek hem dişi için. __Benim farklı kafeslerde farklı hamsterlarım tarafından gerçekleştirilmiş doğumlarım oldu; 35*50*25(uz.*gen.*yük) kafesimde 6 yavru. 60*60*20`lik kafesimde 10,10,6,7 yavru ile doğumlar oldu. Bazen anne güçsüz yavrularını doğduğu gibi öldürüyor, bu yüzden ilk doğum sayısı görülemeyebiliyor.

türüne göre değişir kimisi 2-5 kimisi 5-7 arası kafes ya kendi özel kafesleri yada akvaryum da besleyebilirsin.. eğer bi klaç katlı alırsan sevinirler ve tünele bayılırlar aynı zamanda koşmaları için oyuncaklarını almalısın onmu çağırmaya alışltır . çünkü opnu gezdirmöen gerekecekç. tuvalet kağıdınada bayılırlar tahılı severler ama aşırı sulu yemekler çok yemesin yada acı ve tuzlu ishal olabilrii ve ölebilir aynı zamanda nezle iken yaklaşma nkü onada bulaşır ve atlatamayabilir.. başka sorun olursa yazabilrisn

peki benımde bır sorum var gonzişmi yoksa hamstermı bakmak zor :)

ve kucuk bır soru daha ne kadar sure hamılelık yasıyolar_?

Arkadaşlar bendede Gonzales var. Bundan 1.5 ay evvel kızım çok istiyor diye habitrail`in mini kafesini ve 2 adet de gonzi aldım. Aldıktan 15 gün sonra 2 tane yavru yaptı. Yavruların doğumunun 2. gününde yeniden çiftleşmeye başladılar ve yaklasık 20 gün sonra 6 adet daha yavru oldu. İlk doğan 2 yavruda erkek gonziyi kafesinden çıkarmadım. Hepbir arada çok mutlu bir şekilde yaşadılar. Erkek devamlı ayrı bir kösede duruyor sadece anne yemek yemeye kalktığı zaman (devamlı yavruların üzerinde süt veriyor) yanına gidiyor arada sırada anne yemekteyken yavrularla o ilgileniyordu. Hatta ben yanına gittiğim zaman erkek gonzi talaşla yavruların üzerini örtüyordu. Ne bir kıskançlık nede hırçınlaşma görmedim. 2 Yavru biraz büyüdüler arkadan 6 tane daha yavru yapınca baktımki ilk doğan yavrular yeni doğan yavrularla çok ilgilenmeye başladılar o zaman ilk doğan yavruları kafesten ayırdım. Şimdilik 2 yavru viledo kovasının içinde yaşıyorlar, eğlenmeleri için tuvalet kağıdı rulosu koydum içine girip çıkıyorlar keyifleri yerinde. Bu arada son çıkan 6 yavruyu satmak istiyorum ilgilenenler olursa mail atsınlar alfam@ttnet.🔒 Üyelere Özel Tabi bu herkesin gonzisinde görülebilecek bir durum değil. Sizinkilerininde yavruları oldugunda gözlemleyin hemen ayırmayın. Baktınız ki erkek tuhaf davranıyor devamlı yavruların yanında ve dişi ile kavga ediyor o zaman ayırın erkeği. Yeni bir gonzi sahibi olarak kısa zamanda gözlemleyerek ve forumlardaki bilgileri okuyarak çok şey öğrendim. Umarım yararım dokunur. sevgiler. NOT: Hamilelik süresi 15 yada 16 gün sürüyor....

arkadaşlar 3hafta önce biri dişi biri erkek 2tane hamsterim oldu.gerçekten çok tatlılar.dişinin karnının şiştiğini farkettim son günlerde.su içmek ve yemek yemek dışında evinden dışarıya çıkmıyor.sizce hamile mi???hamileyse ona nasıl yardımcı olabilirim?

Eğer hamileyse hiçbirşey yapmayın. Dişi içgüdüsel olarak gerekli ortamı hazırlayacaktır. Sadece kafesin sakin bir yerde kalmasına özen gösterin gerekmedikce de çok fazla haşır neşir olmayın.

hamsterim dün gece doğurdu.:D kaç tane bebişi var bilmiyorum zarar vermemek için yapmamam gereenler neler????.babayı ayırdım.ne zaman yavruların yanına yaklaştırabilirim onu?şimdilik herşey yolunda gibi.çok merak ediyorum yapmam gereken ekstra bişey var mı????bir de onları ne zaman elime alabilrim??bana yardım ederseniz seviniriim.....

bi de anneye ne verirsem bebişleri daha iyi besler,daha çok sütü olur?bana ne önerirsiniz???şimdilik salatalık yiyoo bi de hazır memesından.suyuna süt karıştırırsan iyi geliyoo die okudum bi yerde doğru mu acebaa??

Yanıtlamak için giriş yapın