Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Ve Teraryumum...

Öncelikle bu resimlerdeki açıklamalardan dolayı ayrıntıları göremeyenler, http://img504.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img504/4254/1157567839a62.smil adresinden, açıklamasız resimleri slayt gösterisi olarak izleyebilir.

Bundan önceki iletilerimde, teraryumumu yapınca, kaplumbağamla birlikte resimlerini siteye ekleyeceğimi söyledim. Sözümü tutmuşum :):) Ama şöyle bir sorunum var, ben bir hata olmasını önlemek için; kaplumbağamı bugüne mahsus olarak Resim 7`deki yolculuk kabına koydum. Ve eve geldiğimde saat 18.00 olduğu için güneşlendirme yapmadım.

Gelelim resimlere :

Başka bir resimde olmadığı için hemen sormak istiyorum;

1. Arkada görünen akvaryum fonu, bildiğimiz silikon ile akvaryum içine yapışık. Acaba akvaryum dışına yapıştırmam ya da özel bir silikon kullanmam mı lazım ? Yani bu şekli yanlış mı ?

2. Isıtıcı ve filtrelerin marka/kapasiteleri yazıyor. Sizce doğru seçimler mi olmuş ?

3. Akvaryumu aldığım kişi, su seviyesinin çok yüksek olmaması için; ısıtıcının resimdeki gibi hafiften eğik olması gerektiğini söyledi. Isıtıcının resimdeki konumu yanlış mı ? Ve su seviyesi de ısıtıcının üst vantuzunun 1-2 milimetre üzerinde olacak. Sizce su seviyesi yanlış mı ?

4. Sizce bu kuru bölge çok küçük mü ? Ek olarak kuru bölge lazım mı ?

5.  Akvaryum kapağının açık mı durması lazım yoksa kapalı mı ? Ya da hava alabilmesi için sadece en öndeki küçük gözü açmam yeterli olur mu ?

6. Taban için daha fazla taş/obje eklemem gerekli mi ? Eğer gerekliyse ne kadar ve hangi objeler ?

7. Sadece Sanyu`yu (bitince Tetra`yı), 2-3 gün aralıklarla kurutulmuş karidesi, haftada bir vitamini ve arada sırada marul salatalık vb. kullanmam yeter mi ?

8. Vitaminleri her pazartesi damlatmayı düşünüyorum. Bu hafta vitamin kullanmayıp, gelecek hafta pazartesiden başlasam olur mu ?

9. Vitamini suya hangi aralıklarla, kaç damla damlatacağım ?

10. Kaplumbağam bu. Çok şirin :):):) Ama ben bu kaplumbağanın cinsini (kırmızı yanak vb.) bilmiyorum. Ve şu anda yavru, eminim. Ama kaç günlük/aylık ? Bu konuda bir tahmin yapılabilir mi ?

Bu konu hakkında bir sorum yok :):):)

Arkadaşlar, bu soruları yanıtlayabilirseniz kaplumbağamı teraryuma alabileceğim. Bunun aciliyetini siz eminim benden daha iyi biliyorsunuz. Onun için lütfen acilen sorularını yanıtlamaya çalışın. Yardım eden/edecek herkese sonsuz teşekkürler...

img

temmuzk

18 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla ben anlamadığım için sorularını yanıtlayamam ama güzel görünüyo

1) Fon içeri yapışık - Ben olsam arkadan dışarı yapıştırırdım, temizliği daha kolay olur. Kirlenmez vs. 2) Isıtıcı: Atman kullanıyorum (100w) bi sıkıntısını görmedim. 3) Bence Atmanı yere yatırıp tabana yapıştırabilirsin. Taşın arkasına.(Tamamı su içinde yani) Su seviyesi ne kadar çok o kadar iyi. 4) Kaplumbağan üzerinde rahatça durabiliyorsa problem yok. tabi daha düz ve büyük bir zemin iyi olurmuş. 5) Benim akvaryumda kapak yok. Yemek verirken falan daha iyi iletişim kurabilmek hoş oluyor. 6) Taban fena değil. 7) Arada meyve de ver. Elma - karpuz vs.(vitamin programına çok özenmene gerek yok.Ben su değiştirdiğimde 5-6 damla suya ortalama hafta da birde yemlerine damlatıyorum. 8) fotograftan tahmin etmek güç. Pek güzel olmuş. Ellerine sağlık.

img

yasdal

19 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Herşey gayet uygun görünüyor. Su seviyesini istediğin kadar derin yapabilirsin. Kuru bölge az olmuş daha çok olmalı. Kuru bölgenin üzerine ısıtıcı lamba gelmeli. Isıtcı lamba koyacağın için kapağı da haliyle açık olacak. Atman ısıtıcıyı suya tam gömülecek şekilde koyabilirsin. Benimki de aynısından. Taşıma ile ilgili: Benimki bunun aynısının 10 katı:) Kaplumbağalar baya büyük de... Ancak taşıma her zaman kuru yapılır. İçine su koymuyorsun.

img

beppomomo

19 yıl 10 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

1)Anladığım kadarıyla arkadaki fon resim değil, plastik bitki ve taşlardan oluşuyor. Yapıştırdıktan sonra sorman da ilginç, neyse. Evet özel silikon gerekirdi, akvaryumlar için silikonlar var bakteri yapmayan, kokusuz. Kullandığın silikon ne derece sağlıklı olur bilemiyorum. Havalandırman gerekebilir birkaç gün, kokusunun gitmesi için. 2)Isıtıcı ve filtre, akvaryumu koyacağın yer çok soğuk değilse, su değişimi yapmayı da ihmal etmeyeceksen, bu boyutta bir akvaryuma yeterli. 3)Isıtıcın tamamen suyun içine girebilenlerden değil heralde. Onların belli bir sınırları oluyor üstte de belirtiyorlar genelde, su bu seviyeyi geçmesin diye, onu ayrlayabildikten sonra istediğin gibi yerleştirebilirsin. 4)Kuru bölge küçük ve rahatsız, düz bir zeminde daha rahat eder. Sitede örneklerine bolca rastlayabilirsin. 5)Zaten bir tek üstü açık, onu da kapatmamak lazım, unutmayalım kaplumbağalarımız akciğerli solunum yapıyor. Yalnız kaplumbağanın da kaçmamasına dikkat et. Dekorasyona göre, kaçar dediğin yerin üstünü kapatabilirsin. 6)Kırmızı yanaklarda zemin fazla önemli değil, ama doğasına benzetebilmek açısından ince kumda kullanılabilir, hoş olur ama temizliği zor olur. 7)Tetranın gammarusunu kullan, açık aldığın diğer gammaruslara fazla güvenme. Sanyuyla beraber hergün kullanabilirsin. Ayrıca ben seranınkilerden memnunum, şöyle bir formül uygulayabilirsin. Sera raffy p(temel+zengin besin), sera raffy ı(gammarus),sera raffy vital(bitkisel)(yavrulara az miktarda), sera raffy mineral (mineralce zengin), ayrıca haftada bir kalsiyum ve d vitamini takviyesi. Buna da bir bakabilirsin kalsiyum takviyesi hakkında; http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=30186 Saygılarımla; The King of "REPTILE"s

Merhabalar, Öncelikle yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Ben su seviyesinin fazla olmasını istemiyordum. Onun için taş toplayıp; sabunladıktan sonra 1 gün suda beklettim. Ve dün (bugün tarih 10.09.2006) saat 23.00 sularında taşları koydum. Isıtıcı ve filtreyi çalıştırdım. Teraryumu hazırladım.

İşte teraryumun en son hali (RESİM 2-1) :

Bu da teraryumun en son halinin ayrıntıları :

Isıtıcı ve filtre (en üstteki resmin sol kısmı. Isıtıcı arkada, filtre önde) (RESİM 2-2) :

Kuru bölge (tümü fotoğrafta görünen), yeni eklediğim taşlar ve deniz kabukları (fotoğrafta sadece bir kesiti görünüyor) (taşları kendim topladım, deniz kabuklarını hazır aldım. En üstteki resmin sağ tarafı) (RESİM 2-3).

Yine birkaç sorum olacaktı :

1. http://www.hemenpaylas.com/download/1529767/filtre.wav.html adresine, filtremin çıkardığı sesin 3-4 saniyelik bir kesitini kaydettim. Lütfen sesi biraz dinleyin. Sizce bu ses çok mu yüksek ? Yoksa normal mi ?

2. İkinci sorum, ısıtıcımla ilgili. Bildiğiniz gibi ısıtıcım ATMAN 100 W. Ama şöyle bir sorunum var, ısıtıcıyı çalıştırıyorum. ON ışığı yanıyor. 1-2 dakika sonra ON ışığı sönüyor. Ve bir daha hiç yanmıyor. Eğer termostat durdursa, mutlaka su ısısı değişecektir ve ısıtıcı yeniden devreye girecektir. Isıtıcıda mı bir sorun var ? Yoksa bir ayarını yanlış mı yaptım ?

3.

a) Pek çok elektrikçiye sorduğum halde bulamadım

b) Termostatı olmadığı için ampulün verdiği ısı sürekli artacak, akabinde kuru bölgeyi haşlama ihtimalim olacaktır.

Yukarıda saydığım nedenlerden ötürü ısıtıcı lamba almak istemiyorum. Isıtıcı lamba çok gerekli birşey mi ? Eğer çok gerekli değilse almayacağım. Lütfen bilgi verin...

4. Kaplumbağaların sürekli yüzmesi mi lazım, yoksa çoğunlukla bir yerde tünemiş olmaı normal mi ? Ben, kaplumbağamı genellikle (yukarıda resmini gösterdiğim) kuru bölgenin alt deliğinde tünemiş şekilde ya da filtrenin üzerine tünemiş şekilde buluyorum. Bir sorun mu var ?

5. Kaplumbağa aynı zamanda kuru bölgeye de çok nadir çıkıyor. Bir sorun var mı ?

6. Bugün, kaplumbağamı kuru bölge üzerinde dururken gördüm. Odadan içerie girdiğimde topuklayıp akvaryumun dibine kaçtı. Galiba benden ürküyor. Eğer benden ürküyorsa, bu ürkeklik ne kadar sürer (yemi gösterdiğimde bile bakıyor, ben gittiğimde yemleri yenilmiş buluyorum).

Yaptığınız ve yapacağınız :) yardımlar için sonsuz teşekkürler...

img

temmuzk

18 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuru bölgende ısıtıcı lamba lazım hele kışın şart ,zaten kuru bölgene lamba koyunca kaplumbağan oraya çıkacaktır.40-60 wat softone bir lambayı 15-20 cm den yak. Eğer kaplumbağan sıcaklarsa suya girer serinler ,haşlanmaz yani.
Korku için bişey diyemeyeceğim kaplumbağanın karekterine ve yaşadıklarına çok bağlı.Herkese verdiğim öğüt sabır ve nezakettir.o şimdi kalabalık kaplumbağa içinden tek kaldığı yeni bir ortama geldi alışması için zaman lazım.Senin varlığına ve senden bir kötülük gelmeyeceğine alışacaktır ilk günler çok fazla üzerine gitme.
Sürekli yüzmesi suda kalması iyi değil. Arasıra tümden kuruması lazım.Aksi takdirde mantar ve bakteriyel rahatsızlıklara davetiye çıkar.Biliyorsunuz su kaplumbağaları aslında kara canlısıdır sadece vakitlerinin çoğunu suda geçirirler
Isıtıcıya gelince suda derecen varsa su sıcaklığına kontrol et,ısının 28 de sabitlenmesi lazım.Eğer su soğumaz ve gerek duymazsa termostat bir daha elektriğe yol vermez ısıtıcında çalışmaz lambasıda yanmaz. Yazın havalar sıcak ısıtıcın az çalışarak suyu yeterli sıcaklıkta tutabilir kışın o lamba çokça yanacaktır.Zaten 100 watt lık ısıtıcı o su miktarına fazla bile sayılır ama güç fazlası sorun olmaz sadece ısıtıcın süre olarak daha az çalışır.

img

frozen

19 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Şunu eklemek istiyorum. Kuru bölgen yetersiz ve rahatsız. Daha geniş ve düz bir bölge kaplumbağanın çok daha hoşuna gidecektir. Burayı rahatsız bulduğu için sık çıkmıyor olabilir. Saygılar...

Frozen herşeyi yazmış, bir iki öneri de benden; * Lamba kesin lazım. Tam kuru bölge üzerine. Frozen in dediği gibi istediğinde suya girip serinler. * Senin kuru bölge çok ufak ve eğimli. Kuru bölgenle sağındaki yan cam arasına filtrenin arkasında (ısıtıcı - filtre arasında) görünen taşı sıkıştırarak orada bir düz kuru bölge yaratabilirsin. Dene bakalım. * Lamba olmadan kuru bölgene çıkmak istemeyecektir. * Isıtıcının sağlıklı çalışıp çalışmadığını termometre ile anlarsın. Cama bir tane termometre yapıştır. Arada bir kontrol et. (filtreden uzağa koy.) * Bu arada her kaplumbağanın hayalindeki ortam olmuş. Bitkilerin arasında gezinecek, taşların arasında yem arayacak, eğlenecek çok güzel bir ortam hazırlamışsın. Büyüyene kadar idare eder seni. Biraz büyüyünce ortamı boşaltıp biraz daha idare edersin. Sonra daha büyük bir akvaryuma geçmen gerekebilir. Eline sağlık.

img

yasdal

ÖZEL MESAJ

Tekrar bakınca farkettim, Senin ısıtıcının yarısı dışarıda duruyor. Atman iyi bir ısıtıcıdır. Bayadır kullanıyorum suyun içinde sorunsuz çalışıyor. Aldığımdan beri sadece temizlerken fişine dokunmak zorunda kaldım o kadar. Yere veya arka cama yapıştırabilirsin. Yere paralel olarak. Belki de o yüzden sıkıntı çıkarıyordur. Sudan çıkarmazsan çatlama riski de olmaz.

img

yasdal

ÖZEL MESAJ