Sürüngen Forumları > Sürüngen İlanlar
SATILIK BUKELAMUN...
Bende acilen bi bukelamun satmak istiyorum..İlgilenenler [email protected] adresine mesaj atsinlar veya messenger listelerine eklesinler.. Once bi görün..webcamdan gosterecegim..Ikematgah adresim izmir. Bazı arkadaslar yerli turu bukelamun satisi yasak gibi bir yerlerinden borozanlik yapiyorlar. Niyetleri 1000 Dolar civarında satmak olan bu arkadaslara itibar etmeyiniz. Yasak olan sey yasaksa Turkiye once surungenleri bırakmalı, kus cennetine ve kuslarina sahip cikmali.. Birileri gelip kendi cikarlari icin, o yasak bu yasak deyip insanlari binlerce dolar ugruna kaziklamak isteyince tepem atiyor kusura bakmayin..
Ewet dostum senin yaptığın çok doğru çünkü doğadan koparıp esarete satmak...
arkadasim bos konusuyorsun.. Bugun evlerde beslenen hangi hayvan dogadan alinmamis yada soyle sorayım..Bunlar suni mi yetistiriliyor? Yani böyle bir mantik var mi? Yazdiklarinla soylediklerin celisiyo evvela. Hayvanlari bu kadar cok seviyorsan neden hayvan satin alip onlari koruma altina almiyorsun? Mesela benimkini satin alabilirsin. %100 dogal hayvan.. Ama tabi bilemem senin satacak 1000 dolarlık surungenlerin varsa.. Bunlari da yutturacak birini bulursan beni de haberdar et,oldu mu canim..
lutfen provakasyon amacli mesaj atmayalim..Yapacak isiniz yoksa evden oturup mesajlari izleyin sadece bu yeterli olur sanirim.. Bukelamunlara ilgi duyan, onları besleme yetenegine sahip olan arkadaslar mesaj atabilirler..
Öncelikle, ewet dışardan gelen türlerin birçoğu çiftliklerde üretilip ithal ediliyor sertifikalı, başkalarını bilmem ama benim beslediğim haywanların hiçbiri doğadan elimize düşme değil. Ayrıca benim 1000 dolarlara haywan sattığım falan da yok, çok bilyorsun ya... Haywanları koruma altına almak demek, doğal hayattan çalıp bakmak demek değildir. Ayrıca sen benim kaç sürüngeni bakamayanlardan kurtardığımı biliyomusun?!? E tabi bazı gerçekleri bir anda böyle söyleyince suçlu olunuyor. Haywanlar her zaman %100 doğal, sen %100 insan olmaya bak. Bir daha da bilipbilmeden atıp tutma, utanıp susmak senin şuan yapabileceğin en büyük erdem olur.
tahminim hayvanı da izmirden yakaladın.cabuk cıkarmak istiyorsun çünkü biliyorsunki baklersen ya elinde kalacak (olecek) yada bırakmak zorunda kalacaksın olmesin diye (artık vicdanın sızlamasın istiyorsan o da varsa) kendini hayvanları savunmaya adamış biri değilim bunu belirteyim ama suna bak ---Bazı arkadaslar yerli turu bukelamun satisi yasak gibi bir yerlerinden borozanlik yapiyorlar. Niyetleri 1000 Dolar civarında satmak olan bu arkadaslara itibar etmeyiniz.---bu yazı sana ait,cahillik son noktada...soyle bana turkiyede su ana kadar kim satmış kim almış 1 tane ornek goster bukalemunu 1000 dolara?kaldıki senin bu bahsettiğin olay dısarda olur,sende yabancı sitede gosmuşsundur 1000 dolara ve bu bilgiyi burada kullanıoyorsun.ben sana onu da soyleyim o bukalemunla sendeki aynı deil.o bukalemunu 1000 dolara satanlar seninkini 20 dolara satmaz nedeni sendekini veya ulkemizdeki hayvanları asagılamak deil sadece taleb ve karsılayabilme oranıdır.bi de suna bak: ---Hayvanlari bu kadar cok seviyorsan neden hayvan satin alip onlari koruma altina almiyorsun? Mesela benimkini satin alabilirsin. %100 dogal hayvan..--- sen cok paraya sıkışmış olmalı yada artık hiç bişeyi takmıyor milletide a.. sanıyorsun.bu nedir yani ben hayvanları seviyorum sen git yakala ben de sendenalıp dogaya tekrar salıyım hadi ne guzel... ben sana suni mi yetiştiriliyor soyleyim:senin yakalayıp sattığın adamlar bunları evde uretmiyor besliyor hayvan yasadığı kadar sonra o hayvan oluyor.farzetki 100 tane bukalemun var sen taleb oldugu sürece bunları yakalıyorsun ve dogada artık kalmadı bunlardan cunku millet istedikce yakaladın yani turkiyede bukalemun populasyonu nu ve buna
baglı olarak diğer türleri de tehlikeye atıyorsun.bi de soyle dusun suni de soyle oluyor 100 taneden 1 çift alıyor ve uretmeye baslıyor insanların isteklerini karsılamak için bu sekilde hem insanların ihtiyacı karsılanıyor hemde dogada hem bukalemun hemde ekosistem irahat kalıyor.artık sanıyorum senin yaptıgının yanlış oldugunu kavramak hem kendi hemde diğer anlamayan herkes acısından daha kolay olmulştur.
evet arkadaslar, lutfen artik birbirinizi yemeyin :P bukelamun satildi..ilgili arkadaslar [email protected] adresine ekleme yaparak istekte bulunabilir, sanslarini devam ettirebilirler.. Yogun ilginize tesekkurler.. :P ;))
benim artık yapabileceğim bişey yok...sadece bu topic i okuyarak bile bence herkes arkadasın yaptıgının yanlış oldugunu ayırt edebilir...artı sitenin illegal yolla yakalanmış bi hayvanın satısına fırsat tanımaması guzel olur bence (topic okununca haklı oldugumun anlasılacagından eminim)
bencede cang dogru soyluyor..site yonetiminden rica edelim cang`ın legal(!) olarak yakalayip 500 dolara sattigi hayvanlar icin ozel izin versinler..bizde buldugumuz hayvanlari bu isin sevdalilarina vermeyelim,onlari hayvan sevgisinden mahrum birakalim ama cang 500 dolarlik surungen satsin cunku onun hayvan sevgisi(!) her seyden ote...eminim buna.. :P