Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağalarımızdan Vazgeçmek..! - 3.sayfa

Neden kaplumbağalarımızdan bu kadar kolayca vazgeçiyoruz ? Neden binbir hevesle kaplumbağa alıp hatta onlar için birçok şey yaptıktan bir süre sonra onlardan kurtulmaya çalışıyoruz ? .Elimize alıp sevemediğimiz için mi? .Bize kuyruk sallamadıkları, peşimizden gelmedikleri , bizimle aktif bir ilişki kuramadıkları için mi.? Aniden onlar için harcama yapmanın gereksiz bişey olduğunu anlayıverdiğimiz için mi.?.  Neden ?
Gerçi biz her yeni  Kaplumbağa Sahibi Olmak İsteyen Aday Adayına  " aman almayın bir daha düşünün,  ilerisini iyice düşünün " diyoruz ama bir türlü dinletemiyoruz.Hatta bazı kişiler bu uyarılarımızı ters anlayıp bize karşı aksileşiyorlar bile.Kim ne derse desin kaplumbağalar alınıyor ilerisi için bir çok şeyler vaat ediliyor, bazı çabalara girişiliyor ama sonra birden.....Bişey oluyor ve kaplumbağalar alındığından daha hızla elden çıkarılıyor..
Onların bi suçu yok.. Onları petshoplardan biz aldık ,daracık akvaryumlara biz tıktık. Sürekli kaka yapacakmısın ,kötü kokacakmısın çok param yok yem yemeden ve hastalanmadan uzun süre duracakmısın diye sormadık.Onları aldık önce oyuncak sandık oynadık ,sonra boşverdik üşüttük ,birçoğunu hasta yaptık, öldürdük, sürekli bişeylerle suçladık.Onlar ise her olumsuzluğa karşın sadece normal bir kaplumbağa gibi yaşamaya çalıştılar.Sonra bi gün iyice sıkıldık ve onları başımızdan sepetleyiverdik....
Baş belalarının tekiydiler zaten..Almak hataymış ama bilememişiz  ki..Keşke biri bizi uyarsaydı.

Yazar Notu: Lütfen kimse üzerine alınmasın, ben bu yazıyı kimse için yada kaplumbağasını veren eskiler için değil yeni  Kaplumbağa Sahibi Olmak İsteyen Aday Adayları  için yazdım
Bu bir sivrisinek gitarı ...saz bulamadım.
Sepetlenen Kaplumbağalara Sepet Havası Çaldırmama Derneği adına  Frozen yazdı.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen ve pınar anlayışlı olduğunuz için sağolun ya içim rahatladı biraz..bugün akvaryumun karşısına geçtim uzandım ve ağladım.odada akvaryum güneş görüyor ve kayaya çıkıp güneşlenmek istiyorlar 2 si aynı kayaya çıkmak istemedikleri içinde kavga ettiler.öle oturup ağlayarak izledim yapabilcek başka bişe gelmedi aklıma.

img

catzillaa

18 yıl 10 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Catzilla
Aslında demin yazdığım mesaj sırasında kendimi kaptırıp cevaba bir dalmışım kafamı kaldırdığımda karşımda bir çarşaf yazı vardı. Hepsini sildim 2-3 satır bıraktım , kısa ve öz yazmayı pek beceremiyorum.Tabi bazende ne yazacağımı bilemiyorum.

Şöyle düşün , senin kaplumbağaların 17 cm boya ulaşmış eğer sen almasaydın da mesela bir başka kişi almış olsaydı onlar belkide seneler önce ölmüşlerdi. Neler okuduk forumlarda. 7. kattan aşağı düşenler, canlı canlı haşlananlar, martı yada karga tarafından kapılanlar, olmadık derelere göllere atılanlar. Hasta olup ölenleri saymıyorum bile.

Benim fotoğrafını çektiğim forumda 1-2 kere yayınladığım bir su kaplumbağası vardı. sadece gözüme çarptığı için diğerlerinden farklılaşmıştı Birçok kez kaderi ne oldu acaba diye düşünmüşümdür. Öldümü kaldımı kim bilebilirki. Bu açıdan sizi ve yıllar boyunca beslediğiniz kaplumbağalarınzla aranızdaki bağı anlayabiliyorum.

Benim de kara kaplumbağalarım Piko ve Spike var. Ben nereye onlar oraya gidecek hayatım boyu. Bende şimdiden ilerdeki potansiyel sorunların neler olabileceğini düşünüyorum. Ama tabi benimkilerin bakımı su kaplumbağalarına göre çok kolay asla sizinkilerle kıyaslamıyorum.

Tek söyleyebileceğim durumun zor ama imkansız değil. Ameno gibi sende zor kararlar almak durumunda kalabilirsin ama hayat zaten işte bu. Kolay zamanlar ve zor zamanlar. İlerki günlerde daha ne zor kararlar bekliyor olacak hepimizi kimbilir. İnsan eğer karar verirse ve sağlam durursa bir çok zoru başarabilir. Zor kararlar verilebilir yada zorluklar çözülebilir.

Kolay gelsin

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

asla ama asla vazgeçmicem çünkü onlar beni tekrardan hayata bağlayan 2. şey =) bana umut veriyorlar.. en kırık olduğum zamanlarda gülmemi sağlıyorlar :( önceden şaşırırdım hayvanlardan dostmu olur diye?? şimdi inanıyorum bütün kalbimle çünkü onlar bize muhtaç bi zaman sonra bütün alışkanlıkların değişmesine neden oluyorlar.. şimdilerde kafamı kurcalayan bi sorun var =( ek kontenjandan üni.ye yerleştim kırşehir yakın yer ama yurtta bakabilcekmiyim diye düşünüyorum sonuçta evdeki kadar sıcak olacağını sanmıyorum eve çıkarsam mutlaka yanıma alıcam kapluşlarımı ama yurt şartlarında yanıma almak istemiyorum ama evdede bırakmak istemiyorum sonuçta kardeşimin okulu var annem babamda çalıştıkları için ilgilenemicekler :( lütfen bi fikir verin ne yapmam gerekir :S

img

cnem_anil

17 yıl 7 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen kardeş gerçekten güzel bir konuya değinmişsin heves ile satın alınan küçücük fanusta beslenmeye çalışılan kaplumbapaların %90`ı malesef ölüme mahkum oluyor

img

unbalanced

15 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haklısın kank.

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Keşke demek çok gereksiz ama ben de artık bir kapumbağa sahibiyim.İşte burada keşke devreye giriyor.(keşke almadan önce sizlerle tanışsaydım gibi...)Ama artık ben de bu sorumluluğu alacağım ve o yaşlanıp ta ölene kadar ona bakacağım. hatta kızımla birlikte para biriktirmeye bile başladık ihtiyaçları için...Belki biraz yavaş olacak ama herşeyini alacağız inşallah...

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Catzilla senin için çok üzüldüm umarım en kısa zamanda ana-baba dırdırı dinlemeyeceğin bir evin olur ve kapluşlarınla mutlu mesut yaşarsınız.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

Gerçi şimdi tarihlere baktım da merak ettim, acaba pes mi ettin yoksa evine kavuştun mu, çünkü mesajı yaklaşık iki sene önce atmışsın da...

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar hemen herkes almayın diyor, doğru, katılıyoruz; ama ortada bir gerçek var ki bu foruma katılanların çoğu almış ve pişman. Şimdi en doğru şekilde kaplumbağalarımızdan nasıl vazgeçebiliriz sorusuna cevap verecek yok mu? Mesela yakınlarımızda bir gölet var. Belki kendi kendine hayatta alacak kadar beslenmeyi öğrenirler. Fakat burası İç Anadolu. Kışları sert geçer. Kış uykusunda donarlar diye bırakamıyorum. Donmazlar mı? Donarlarsa çözüm ne? Birilerinin denetimli bir kaplumbağa toplama merkezi kurması ve bizim de belli bir bakım ücreti karşılığı oraya teslim etmemiz mi? Çözüm üreten yok mu?

img

pişman

15 yıl 6 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pişman, amerikanın ılıman göllerinden gelen bir canlıyı iç anadoluda bir göle bırakmak sence mantıklı mı ? Bunu geçtim ortama uyum sağlayabilecek bile olsa (ki değil) bir ekosisteme farklı bir tür bırakmak oldukça zararlıdır. Çözüme gelirsek maalesef bir çözüm yok. Ya duygusal davranıp hayvanınıza uzun yıllar bakacaksınız ya da gerçekci olup bir petshopa vereceksiniz.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ