Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

bu akvaryum ısınır mı :(

ARKADAŞLAR 160*60*70 ÖLÇÜLERİNDE YENİ BİR AKVARYUM YAPTIRDIM FAKAT HENÜZ KURMADIM. SOBALI BİR EVDE OTURUYORUM. BU ÖLÇÜLERDEKİ BİR AKVARYUMU KIŞIN ISITABİLMEK NASIL MÜMKÜN OLUR? MEVCUT 200 LİK AKVARYUMU BİLE 300 WATT ISITCI İLE ISITABİLMEK BİLE ELK FATURASI BAYAĞI BİR YÜKSELTTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK :( BUNU DÜŞÜNDÜKÇE KURUP KURMAMA KONUSUNDA KARARSIZ KALDIM. BU KONUDAKİ BİLGİ VE TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.BU AKVARYUMU KURMAK İSTİYORUM ANCAK ELK FATURALARINI DÜŞÜNDÜKÇE KABUS GÖRÜYORUM. SAYGILAR....

img

falco

21 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kardeş ısıtıcıdan başka bir şeyle ısıtamassın ki o kadar büyük akvaryumu...Ancak ısıtıcıyla olur ..

img

umutcan115

18 yıl 10 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı herzaman çalışmazki ortam sıcaklığını ayarladıktan sonra çalışmaz we çok elektrik harcamaz

Yer var ise akvaryumu sobanın bulunduğu odaya kur. Böylece ısıtıcın daha az devrede kalır ve sarfiyatı az olur.

img

muharrem70

18 yıl 10 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki arkadaşlar elimde mevcut atman ın 300 wattlık ısıtıcısı var. ısıtma olayında ısıtıcı markası önemli bir faktör müdür. mesela jagler in 300 wattlık ısıtıcısı daha pahalı. elk sarfıyatı ve ısıtma bakımından fark eder mi ? almaya değer mi çübkü fiyat olarak arada uçurum var.Yorum ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar Tamer

img

falco

ÖZEL MESAJ

Tabiki ısıtıcılar markadan markaya fark eder çok ucuz ısıtıcılar elektirik kaçağı yapabiliyor böylece akvaryumundaki balıkları öldürebiliyor çok pahalı almanada gerek yok orta derecede bi ısıtıcı işini görür arkadaşım ama orta dediysekte kötü olmasın biraz iyi olsun alabilirsen onu al derim sana.

img

montecristokontu

18 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

markadan markaya kalite,fiyat,malzeme,tasarım,güveninirlik gibi şeyler oynar sadece-atmanı tavsiye ederimsendekinin yanına bir de 200 watt lık al ve ayrı taraflara yerleştir,çok yakmaz ama zaten 160 cm e geçmişsin az da olmaz ;)

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Jagler çok daha hızlı ısıtır ve ısı ayarlandığı dereceye geldiğinde anında termostat atar ve çalışmaz derece ayarı düştüğünde hemen devreye girer yani seri ve tasarruflu çalışır.Bana göre en kaliteli akvaryum ısıtıcısı Jagler 500 lt tankta 5 senedir hiç bir sorun yaşamadım.

dostum daha kurmadığına göre akvaryumu balığında yok demektir sen bence ısıtıcı gerektirmeyecek balık koy akvaryuma mesala japon balığı yada az ısı isteyen bir sürü balık türü var ama genede karar senin.

img

mankay

19 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sobayı akvaryuma yakın kurdum. ısı 25 ın altına düşmüyor sobayı da akşamları yanıyor. 700 lt hemen soğmuyor. 35 tane damızlık tropheusum var bu hafta yavru bile aldım

img

falco

ÖZEL MESAJ