Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ev yapımı TERARYUM - 2.sayfa
Herşeyini uyumadan önce yatakta debelenirken düşündüğüm teraryumumu bu gün bitirdim (: Su kaplumbağama güzel bi ortam hazırlıdığımı düşünüyorum.. Tüm yaptıklarımı burda yazıyorum ki belki esin kaynağı olurum.. Önce malzemeler:
* 2 adet eski çekmece
* 4 parça çekmecelere uygun cam (kalınlığı farketmez)
* 1 adet leğen
* Silikon
* Alüminyum kenarlık
* 1 adet saksı
* Organik saksı toprağı
* Akvaryum kumu çakıl taşı
* Filtre ve de ısıtıcı (özellikle kış için)
* Bir kaç kaya
* Çivi
Diğer malzemeler elimde olduğundan sadece cama, toprağa ve silikona para verdim.. 240*180 boyutlarında cam 15 ytl, toprak 2 ytl, silikon 1 ytl.. yani 18 ytlye bir teraryumum oldu..
Gelelim yapım aşamasına.. Öncelikle çekmeceleri bi güzel temizleyip üzerine monte edilmiş her türlü extra parçayı çıkartıyoruz.. Bize sadece kasaları lazım.. Ardından bir tarafından ikisini çiviliyoruz.. Böylece iki bölmeli bi kasa elde ediyoruz.. Kasamızın son halini ölçerek ona göre cam alıyoruz.. Camları kasanın iç duvarlarından silikon ile sabitliyoruz.. Böylece altı tahta üstü cam bi teraryumumuz oluyo.. Camın kenarlarını da alüminyum kenarlıkla kapatırsak elimiz kesilmez ve de şık bi görünüm olur... Artık elimizde kullanabileceğimiz iki bölme var.. Birincisine leğeni koyuyoruz.. Burası kapluşun havuzu.. Leğenin bir avantajı su kirlendiğinde sadece onu çıkartıp suyunu temizleyebiliyoruz.. Gelelim diğer bölmeye.. Burası da kapluşun bahçesi olacak.. Öncelikle temel olsun diye en dibe çakıl taşı koyuyoruz.. Onun üstüne de toprak.. Ve en üste de akvaryum kumu.. Orta katmana toprak koymamızın nedeni bitki ve çim ekmek için.. Ben şahsen sarmasşık ektim ve eminim çok güzel olucak.. Kumun üstüne ve tercihen köşeye de ortadan ikiye kestiğimiz saksıyı koyuyoruz.. Böylece sürekli karanlık olan evimiz de hazır..
Bunlar dıştan görünüm..
Bu havuz..
Bu da mağara..
Eleştrilerinizi bekliyorum.. Gördüğünüz gibi kocaman bi bahçem var ve çoğu boş.. Neler yapılabilir başka.. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...
Leğeni değiştircem zaten daha iyisini bulduğum anda.. Ama yine de en fazla bunun yarısı kadar büyük olur.. Söylediklerininze bakarak biraz daha derin bişey bulmaya çalışcam.. Teşekkür ederim fikirleriniz için..