Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardıma ihtiyacım var!!!!!!

bende artık su kaplumbası besliyorum.2 tane.orta boy plastik dikdörtgen kap verdiler.filtre,vitamin almam şart mı?marul,çilek,kavun,peynir gibi şeyler yemesi doğal mı?başka ne yapabilirim?şimdiden teşekkürler.

img

didmer

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Seninle 2-3 gün önce öğrendiğim bilgileri paylaşacağım.Bende 1 hafta önce kapluş ahibi oldum ve bu siteyi ziyaretimden sonra akvaryum,ısıtıcı,filtre ve infrared lamba aldım. Bunlar şart. O dikdörtgen plastik kap 2 kapluşun için işkence olur. Bak 65*20*30 boyutlarında akvaryumu, filtresini, ısıtıcısını, lambasını, akvaryum kumunu ve dinlenebilecekleri 2 büyük taşı toplam nakit 100 milyona aldım. Bence geç kalma bunlar almakta.-izmirdeysen fiyat konusunda yol gösterebilirim- Tam bilmemekle birlikte vitamin de şart çünkü onların hastalıklarında vitaminin çok büyük yararı oluyor. Marul, çilek, kavun.. vs. gelince bunlar teraryumunun ya da akvaryumun kirlenmesine neden oluyor. Yani elinle verirsen yemeleri için onlarda yiyorsa sorun yok bence. Su kaplumbağası hakkında bilgili olan arkadaşlar bunu cevapladığım için kızmaz umarım.Onlardan öğrendiklerimi yazdım. Doğru mu arkadaşlar?

img

black_sky

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu arada arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bu su kapluşlarını kendimden çok sevdim.Elimden geldiği kadar iyi bakmaya çalışıyorum onlara.Bir sürü borcum var ama gittim yemek paramı Şerafettin için harcadım.Dünde petshop ta bir kapluş gördüm kabuğu yumuşamış, buz gibi suda halsiz duruyordu. Sırf işkenceden kurtarmak için aldım onu. Umarım herkes öğrenir onlara nasıl bakılacağını..Ayrıca izmirde olup kaluşuna bakamayan varsa kaç tane olursa olsun almaya razıyım.ONLARI ÇOK SEVİYORUM.

img

black_sky

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm didmer ve black_sky,

hoşgeldiniz. aşağıda kaplumbağa bakımı ile ilgili bir kaç link olan başlık var. bu linkleri inceleyip, bunların dışında  sormak istediğiniz her türlü soru için yardımcı olmak isteriz. black_sky davranışın için seni tebrik ederim.

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=2284

img

momo

20 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm Black Sky;cevabınız için hepinize teşekkürler.sanırım vakit kaybetmeden dediklerinizin hepsini alıcam.birde benimkiler acaip yaramazlar.benle kavga bile ediyorlar.bazıları doyma güdüleri yok bazıları var diyorlar şaşırdım.biri 5 diğeri 3-4 mama yiyor,vitaminli yeşil bi mamaları var.Bunlar doyarlar mı,doymazlar mı?elma verdim yemediler.peyniride beğenmediler.başka bişi vermeye korkuyorum.ONLARI ÇOKKK SEVİYORUMMM.

img

didmer

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yaa benim kapluş doymuyo hiç ya hiç bi şekilde doyuramıyorum onu .. sanki hergece açmış hissine kapılıorum .. hep yiyo hiç hayır yemicem gibi hareketler yaptıını görmedim yaa evde canavar fln mı besliorum ben yaaa .. yem weriorum elma veriorum kıyma sosis salam balık herşey weriorum ama hepsini ardarda yese bile doymuo ... yaa daha iyi bi yem tavsiye edebilecek olan war mı acaba kullandığım yem doyurmuyo mu?gammarus die bi yem kullanıorum daha yisi yada en iyisi neyse bi yardım edin aç sanki bu kapluşş ....

img

burçingnsn

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tetra ve sera en kalitelisi tabiki. hatta seranın yemlerini yutunca şişiyo onlar içerde,mideleri varsa midelerinde yoksa yem nereye gidiyorsa.lifli o yemler.gene soyluyorum bence kaliteli yem dışında yeme ihtiyacı yok kapluşların hariçten atılan yiyecekler sadece suda koku yapar başka da bir faydası olmaz.bence tabii.

img

golyad

20 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

burçin, bence o kadar verme, golyad''a ve fener''e katılıyorum. seninkiler yavru ve küçüktü daha hatırladığım kadarıyla. sera''nın yemleri biraz pahalı ama çok kaliteli ve bu konuda isim yapmış bir marka. her kapluşun huyu farklıdır ama hiçbi canlıya fazla yemek iyi gelmez. benim kapluşlardan biri çok yer, diğeri doydu mu yemez. sanyu dene bir. gayet kaliteli, ben değişiklik olsun diye sera aldım.

img

momo

20 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

golyada katılıyorum burçingnsn kaliteli yem ver onlara ama doymuyo diye endişilenme su kapluşları çok obur hayvanlardır..

img

korki84

20 yıl 1 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm burçin;ben şu anda flumon adında bi yem veriyorum,içinde A,D3,E gibi vitaminler var.şu anda gayet memnunum.doymaya başladılar.3-4 tane yedikten sonra istemiyorlar.alalı 5-6 gün oldu kapluşları ama birisi acaip yaramaz.benimle önce kavga ediyo sonrada uzanıyo sevince mayışıyo.ama öyle küçükler ki sevemiyorum yada bana yetmiyo.bu arada golyada katılıyorum yemlerin haricinde farklı şeylere çok ihtiyaç duymuyolar.

img

didmer

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ