Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş İlanlar

Mesaj Ekle

Orjinal İngiliz Muhabbet Yavruları

Orjinal bilezikli anne babadan yuvadan 1 hafta önce çıkmış 2 adet(bilezik takılmış) diğer çifttede tüylenmemiş 3 adet ingiliz muhabbet yavruları. Tane fiyatı 100 YTL [email protected] - 0 555 557 53 88

img

mehmetozaslan

20 yıl 3 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavrularamı bilezik taktın tam anlamadım cevap yazarsan sevinirim

Evet yavrularda benim bileziklerim var diğer 3 taneyede takacam birazdaha gelişsinler

img

mehmetozaslan

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım senin taktığın bileziğin ne anlamı var onu anlamış değilim yurt dışında takılan bilezikler derneğin üreticilere vermiş olduğu yasal ve kayıtlı bileziklerdir sen kuşuna kafana göre bilezik taksan ne olur takmasan ne olur türkiyede muhabbet kuşu üreticilerinin derneği olmadığı için senin taktığın bilezik ancak aksesuar olur :)))

Bir kuşa neden bilezik takılır önce bunu bilmek lazım bu bir..Bileziğin üzerindeki yazılar ne anlama gelir bunu bilmek lazım bu iki..Yasal prosedüre göre Türkiyede üretim olan her kuşun ayağına bu bileziklerin takılması zorunludur buda üç...Onun için ortada yapılan doğru bir iş varken neden hep bardağın boş tarafını görmeyi tercih ediyorsunuz...Bileziği tartışmak yerine kuşların kalitesini tartışmayı tercih etseniz bence daha olur..Biraz daha hoşgörü ve iyi niyeti elden bırakmadan yorum yazsak daha olur diye düşünüyorum..Saygılarımla..

img

arkinkuscenneti

19 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkinkuscenneti arkadaşım demişsinki: "Yasal prosedüre göre Türkiyede üretim olan her kuşun ayağına bu bileziklerin takılması zorunludur" böyle bir kanun nerde vardır kim denetler, kaydını kim tutar ve nereden temin edilkir açıklada bizde öğrenelim.

Bilezikleri neden taktım sorusuna cevabım şu ; ileride bunlar ne işe yarar aksesuar sadece diye karşıma çıkacak aklı yetmezlere öncelikle kendi üretimim olduğunun ispatı üzerinde doğum yılı bendeki üretim çizelgesindeki numarasında doğum tarihi anne baba bilezik numarası yazan soy kütüğü kaydını sağlıklı takip etmek ve damızlık olarak kullanılacaksa kardeş kardeşe olan eşlemelerin önüne geçmek için. demek amacıyla taktım. Sadece merak ediyorsan efendice sor seve seve cevaplarım ama ukalalık yapacaksanda ağzımı bozarım ona göre.

img

mehmetozaslan

ÖZEL MESAJ

Merhaba, mehmetozaslan millet laf olsunda ne olursa olsun kafasına göre konuşuyo sen canını ferah tut senin demek istediklerini anlayan anlıyor.ayrıyetten kuşlarından çok güzel nazar göz değmesinn.sağlıcakla ka..saygılarrr.

img

maxxx61

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mehmet bey bu bilezik konusunda beni biraz aydınlatabilirseniz sevinirim. Saf ırk kuslara takılıyo sanırım. Nasıl bırsey oldugu konusunda da resim veya her hangi bi dökümanla bana yardımcı olursanız sevinirim

img

secretsoul

19 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tabiki Bilezikleri Türkiyede Bursa ve İstanbulda 2 arkadaş yapıyor kanaryalar için türkiyede çok yaygın olan bu uygulama muhabbet kuşu besleyenlerin çoğu herhangi bir derneğe üye olmadıkları çoğunluğunun ticari amaçlı besledikleri ve yavrularının 8-10 ytl gibi bir paradan satıldığı ve hayvan başı 500 ykr lik bir ek bir maliyetten dolayı muhabbetlerde pek yaygın değil. Bilezikte neler yazıyor 1 - İl Kodu 07 2 - Üretici Dernek Numarası - 143 3 - Hayvan sei no - 001 4 - Yıl kodu ve şifre harf 06T yani 07-143-001-06T yada dernek üyeliğiniz yok ise 07-MO-001-06T Yıl kodu ve şifre harfte sahtekarlık olamaz çünkü heryıl ekim ayında belirlenir bu harf yani istesenizde 2006 Ekim ayından önce 2007 yılına bilezik yaptıramazsınız. Yani 2007 yılında alacağınız 2006 (06T) bilezikli kuşları gönül rahatlığıyla damızlık olarak kullanabilirsiniz bu kuşlar yaşları itibarı ile yavru alınmamış genç damızlıklardır. Neden takılmalı En önemlisi bilezik demek insanda nufus cüzdanı neyse kuştada bilezik aynı şey 1 si Avrupa birliğine aday bir ülke olarak oaradaki şartları burada uygulamak için üretimi yapılan bütün kanatlıların deftere kayıt altına sokmak. 2 si üretim yapmayı düşünüyorsunuz size damızlık satanların lafınamı bilezikteki tarihemi inanacakasınız. 3 sü hem kendi üretiminiz kuşların kardeş yavru eşleşmelerini önlemek üretip satıyor bile olsanızda dürüst bir satıcı olarak şu numaralar şu anne babadan diyebilmek hoş olur ve sakat yavru alımını önler. 4 sü kuş hırsızlıklarında bileziksiz kuş almazsanız çalıntı kuşlar çalanın elinde kalacak bileziğini kesse bile müşteri bulamayacak 5 si dernek üyeliğiniz yok ise bilezikleri yapan arkadaştan rica ederek dernek üye mumarası yerine isim ve soy isim baş harflerinizi kullanabiliyorsunuz. 6 sı kanaryalar için bu mecburi ilerde alım satımdada bileziksiz kuşlar olmayacak muhabbetlerde sanırım bu sınıfa girecek. Muhabbet kuşlarında kullanılan Bilezik ebatlarını tam olarak bilmesemde isterseniz yaptırmak isteyen arkadaşlar olursa yurt dışındaki dostlardan öğrenebilirim saygılarımla

img

mehmetozaslan

ÖZEL MESAJ