Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
sürtünme
balıklarım arasıra kumlara sürtünüyorlar... bildiğim kadarıyla bu bir parazit... bunu nasıl engelliyebilirim...
evet bu balığında parazit olduğunun göstergesi kaya tuzu kullanmalısın
evet bencede parazit benim sarı prensesler ve frontozalardada vardı kayatuzu ve genel dezenkfekatan kullandım bir haftada hiçbirşeyleri kalmadı kayatuzunu her 100 litreye dolu dolu bir avuç olarak atmalısın iyigünler
Arkadaşlar bu sürtünmeyi benim balıklar da yapıyor ama daha çok su değişiminden sonra.Akvaryumculara sorduğumda yeni su eklendiğinden dolayı yaparlar dedi. Şimdi içime kurt düştü.Su değişiminden mi parazitten mi ?? Saygılar
Arkadaslar, Sürtünmenin sebebi parazittir. Falco akvaryumcuların dediklerini oyle fazla ciddiye alma :) bir cogunun tek derdi bir balık daha fazla satmak... Ekledigin suda parazit olabilir bu nedenle ozellikle su degisiminde balıkların sürtünmesi artıyor olabilir. sevgili dostlar Dengeli bir akvaryum kurarsanız bu tarz sorunlarınız olmaz. Dengeli akvaryumdan kastım. **** İyi bir dış filitre alın (içi elyaf + seramik boncuklu + substratlı) ! Hepsi bu... saglıklı bir akvaryum icin kaliteli bir filitre... Ve tabii ki mekanik + biyolojik filitreleme malzemeleri. Suyun ideal standartlara ulasması için bence 2 ay geçmeli. Bu süre icinde dış filitre 24 saat çalışmalı, ısı 26 -27 derecede sabitlenmeli. Buharlasma sonucu eksilen akvaryum suyunu 24 saat dinlendirilmis su ekleyerek tamamla. Bu duzenekteki kendi akvaryumumun suyunu tamamen degitirmeyeli 2 yıl oluyor. Tek bir balık bile kayıp vermedim hatta yavru almaktayım.
murathan arkadaşımızın akvaryumuna maşalla diyelimde nazar değmesin,bende onunla aynı fikirdeyim kesinlikle tamamen su değişimi yapma,ben haftada bir %10,%15 lik bir su değişimi yapıyorum ekleyeceğim suyuda 2 gün bekletip,su ısısını ayarlayıp kaya tuzu ve dezenkfektan atıp öyle akvaryuma yavaş bir şekilde koyuyorum
sebepleri:
1)balık derisinde üreyen parazitler..
2)sudaki yüksek nitrit-nitrat artışı..
çözüm olarak en iyi yöntem akvaryum suyunun 1/3 ünü dipten çekmek yerine en az 3 gün dinlenmiş(su üzeri açık=klorun gitmesi için) akvaryum sıcaklıgı ile aynı sıcaklıkta su eklemek daha sonrada bakteriyel hastalıkların kökünü kurutan ilaçlar kullanmak.Ancak bu ilaçlar kullanılırken akvaryumdan bitkileri çıkarın..bunun için mikofish i alın derim ben..ancak kullnalı uzun zaman oldu bir akvaryumcuya sorarsınız; mikofishi kullanırken akvaryuma direk mi döküyoduk yoksa banyo olarak mı?ama ben akvaryum içerisinde kullanıyodum diye hatırlıyorum..
Saygılar..
DOSTLAR BENİM DE BALIKLAR (SARI PRENSES YUNUS VE İMPARATOR YAVRULARIM3-4 CM)YEM YEDİKTEN SONRA ÖYLE SÜRTÜNÜYORLAR O NEDEN OLUYOR ACABA?
eger öyle bir durumdaysa balıkların bu başlıktaki yazıları bir kez daha okumanı öneririm fatih2405..sebepleri ve yapılması gerekenleri arkadaşlarımla beraber yazdık..
eger öyle bir durumdaysa balıkların bu başlıktaki yazıları bir kez daha okumanı öneririm fatih2405..sebepleri ve yapılması gerekenleri arkadaşlarımla beraber yazdık..