Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Hayallerim Aşkım ve Sen - 2.sayfa

Bir zamanlar bu isimle bir Türk filmi vardı.Bu laf bana şöyle bir duygu verir.Kimlerin ışıltılı hayallerini kurdum ama kimlere aşık oldum sonrada şu işe bak gittim kiminle evlendim.
Akvaryumdada böyle olmazmı hep..daha elimizde bişey yokken nasıl hayaller kurarız.Ne görüntüler vardır aklımızda.Sonra birgün alış veriş vakti gelir yani aşık olma durumu.Birde bakarızki evdeki hesap çarşıya uymamış.Hayaller gevşemeye ve gerçekliğe dönüşememeye başlamıştır artık.Pahalı gelir ondan vazgeçeriz bundan vazgeçeriz sonuçta eğri bozuk,eksik meksik bişeyler alır kös kös geri döneriz.Elimizdekilerle birşeyler yapmaya çalışırız bir türlü istediğimiz gibi olmaz.Doğadan bir parçayı eve taşımak isteği ile başlayan bu süreç sonuçta çıplak bir akvaryum 2 karış su içinde bir adet kaya ve içinde burası da neresi diye bakınan 2 gariban kaplumbağa ile biter.
işte ben şimdi böyle bir sürecin başlarındayım .3 aydır düşünüyorum bakınıyorum hatta çiziyorum...sonuç elde var sıfır..Gittim 100*40*60 lık bir akvaryum aldım lahit gibi bişi.İçine ben bile girerim.pompalar filtreler ısıtıcılar aldım.Taaa bayramda aldığım stayroforlarım bile var. Göya arazi modeli yapacağım.Bir sürü şey çizdim..Aşağıdan pompalanan su üsten şu kanaldan gelecek şuradan şelale yaparak akvaryuma akacak.şurası basamak basamak suya inecek ,şuralarda küçük cepcikler olacak içine su bitkileri ekilecek,şurası şöyle , burası böyle olacak.Yani daha hala yukarılardayım henüz hayallerimden gerçeklere doğru inmedim
Ama artık operasyona başlama vakti dir.Bakalım Palidarium tipi su kaplumbağası akvaryumu  projemiz  PSKA  nereye, nasıl, ne kadar gidebilecek.
İstiklal caddesi yenileme çalışmalarına dönmez inşallah.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen öncelikle taşların bi harika:) projenin devamını sabırsızlıkla bekliyorum..tebrik ederim kolay gelsin=)

img

ezgi_rock

16 yıl 8 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sezer
İtiraf etmem gerekirse yapıştırma faslı bitip boyandıktan sonra PSKA1 berbat birşey olmuştu. Gizli led ışıklandırması yanıyordu şelalesinden de su akıyordu ama ne ışıklandırma güzel gözüktü ne şelalenin suyu etkileyici bir biçimde aktı. Ledlerin adedi ve ışığı az geldi ve noktasal aydınlatma yaptılar , istediğim görüntü oluşmadı , pompada güçsüz kaldı su düşündüğümden az akıyordu. Bende iğrenç boyamıştım , baktım dayanılır şey değil attım. Bu yüzden fotoğrafını bile koymadım.
Bu benim bu tür bir konuda ilk tecrübemdi. Sonuç berbat çıkınca elimde de bir sürü malzeme kalınca bir tane daha yapmaya başladım. Sandım ki artık tecrübem var neyi eksik yaptım neresi hatalı oldu biliyorum yenisini süper yaparım. Bu sefer yöntem değiştirdim baktım yüzeylerde başarısız kalıyorum suni gözüküyor, dedim köpükten kaba bir arazi modeli yaparım doğal taşları tinere batırıp hemen cıss diye köpüğe gömerim Arada kalan boşluklara da derz dolgu dökerim....Ama gene olmadı. Üstelik led işini abarttım çok hat çektim tüm köpüğün içi gizli kablolarla doldu. Bitki ekmek için oyuk açacak taş gömecek yer kalmadı. Daha bir sürü uzun uzun anlatmak gereken sorun çıktı... Bu ikinciyi de sevemedim yani. Yüzey kaplama işinin daha en fazla % 30 u filan tamamlanmışken yeter bu kadar dedim projeyi sonlandırdım.
PSKA2 hala balkonda. ...  2006 senesi yaz başlarından beri slikon ve köpük görmek istemiyorum. İşin kötüsü araziyi akvaryuma sok çıkar yaparken akvaryumun camlarını çizdim hep..
Ha bu arada o köpüklerin acaip bir taşıma kuvveti var. Suyu akvaryuma koyunca araziler üzerlerindeki tüm taşlara ramen yüzmeye başlıyordu bu yüzden içlerine 3-4 kaldırım taşı gömmek  zorunda kalmıştım..
Aramadığın zaman her yer sökülmüş kaldırım taşı doludur ama aradığın zaman bir tane bile bulamıyorsun...

Pınar
O gördüğün taşların tümü bizim mahalledeki taşçının örnek diye dükkan önüne koyduğu taşların içinden satın alındı yani Bostancıdan toplananlar çok daha sonra balıkların devrinde toplanmıştır. Bistüri takımı mavi kutudakiler . Bauhaus dan alınma  ucuz birşey , zaten biri kırıldı bile...

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Çok uğraşmıssın yahu, neyse su kaplumbağası almayacağına göre sorun yok :)

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kolay gelsin...Köpükle pek bir güzel olmuş ellerinize sağlık.Umarım bu 2. projeniz başarıyla sonuçlanır.:)

img

phus

16 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar yanlız kapluş akvaryumuna köpük koyacaksaniz dikkat!!! Benim kuru alanim köpükten kapluş ilk günden onu ısırmaya başladi bende ne yapsam diye düşündüm ve en sonunda köpügü kadın çorabi ile kapladim şuanda çok güzel oldu..

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Güzel sözlere teşekkür ederim Bu proje 2006 yılında bitti ama ilki çöpe atıldı diğeri yarım halde balkonda bekliyor ama bitmeyecek. Projeyi devam ettirmiyorum. Köpük arazinin üstü suya zehirli madde bırakmayan , içme suyu tanklarında sızdırmazlık sağlayan 2 komponentli kimyasal bir malzeme ile kaplanmıştı. Yüzey taş gibi sert oluyordu. Bir kez daha uyarayım. İzolasyon malzemesi kuruduğu zaman çok sertleşiyordu ve akvaryum camını çiziyordu.

img

frozen

ÖZEL MESAJ