Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Hayallerim Aşkım ve Sen

Bir zamanlar bu isimle bir Türk filmi vardı.Bu laf bana şöyle bir duygu verir.Kimlerin ışıltılı hayallerini kurdum ama kimlere aşık oldum sonrada şu işe bak gittim kiminle evlendim.
Akvaryumdada böyle olmazmı hep..daha elimizde bişey yokken nasıl hayaller kurarız.Ne görüntüler vardır aklımızda.Sonra birgün alış veriş vakti gelir yani aşık olma durumu.Birde bakarızki evdeki hesap çarşıya uymamış.Hayaller gevşemeye ve gerçekliğe dönüşememeye başlamıştır artık.Pahalı gelir ondan vazgeçeriz bundan vazgeçeriz sonuçta eğri bozuk,eksik meksik bişeyler alır kös kös geri döneriz.Elimizdekilerle birşeyler yapmaya çalışırız bir türlü istediğimiz gibi olmaz.Doğadan bir parçayı eve taşımak isteği ile başlayan bu süreç sonuçta çıplak bir akvaryum 2 karış su içinde bir adet kaya ve içinde burası da neresi diye bakınan 2 gariban kaplumbağa ile biter.
işte ben şimdi böyle bir sürecin başlarındayım .3 aydır düşünüyorum bakınıyorum hatta çiziyorum...sonuç elde var sıfır..Gittim 100*40*60 lık bir akvaryum aldım lahit gibi bişi.İçine ben bile girerim.pompalar filtreler ısıtıcılar aldım.Taaa bayramda aldığım stayroforlarım bile var. Göya arazi modeli yapacağım.Bir sürü şey çizdim..Aşağıdan pompalanan su üsten şu kanaldan gelecek şuradan şelale yaparak akvaryuma akacak.şurası basamak basamak suya inecek ,şuralarda küçük cepcikler olacak içine su bitkileri ekilecek,şurası şöyle , burası böyle olacak.Yani daha hala yukarılardayım henüz hayallerimden gerçeklere doğru inmedim
Ama artık operasyona başlama vakti dir.Bakalım Palidarium tipi su kaplumbağası akvaryumu  projemiz  PSKA  nereye, nasıl, ne kadar gidebilecek.
İstiklal caddesi yenileme çalışmalarına dönmez inşallah.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

B

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Bu kadar edebiyat yaptım ama kimse PSKA yı bilmiyor.Kime sorsam o ne diye soruyor bana..Anladımki artık projeyi ucundan biraz açmam lazım.
PSKA yani - Palidarium Tipi Su Kaplumbağası Akvaryumu projemin kod adı.
PSKA için neler lazım.Tabiki ilk önce en az 1 metrelik büyük akvaryum sonra para ve sabır.
Uzuuuuun ama işe pek yaramayan bir düşünme sürecim oldu ama doğrusu hayal kurmak dışında pekte bişi düşünemedim.Sonra satın alma kısmı başladı onumu alsam bunumu alsam derken aniden karar verip asgari malzemeyi alıp işe başlamaya karar verdim.100*40*60 lık bir mas akvaryum aldım.Bazı taşlar toparladım köpükler hortumlar ıstıcı filan aldım.Ve sonunda bir kaç gün evvel kolları sıvayıp yapım işine giriştim

yukarda Paludarium için topladığım taşlarım ve köpükleri kesmekte kullanacağım kesici aletlerimi görüyorsunuz  aşağıda ise üstüste yapıiarak arazi modelini oluşturacak olan stayrofor köpükleri

sonra oturdum bilgisayarımın başına ve Rhino 3D ile kafamdaki düşüncenin kabaca 3 boyuta dönmüş bir halini çizdim

bu akvaryum suyunu yukarıya şelaleye taşıyacak pompam bluepover

bunlarda arazi modelimin bazı fotoğrafları. 40*38*44 gibi bir boyutu var Son halim bu gördüğünüz durum değil işi biraz daha ilerlettim.Ama hala projeyi becerebileceğimden bitirebileceğimden şüpheliyim Çok yavaş çalışıyorum çook yavaş.Köpük kazıma kesme ve şekillendirme işi bitince sıra izolasyon ve üstünü kaplamaya gelecek
Evet işte - PSKA -  budur

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Valla hocam cok ilginc olmus ya, tam bi bitirsen de gorsek akvaryumda..

img

kaplumbagaterbiyecisi

19 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Açık kalan ağzımı nasıl kapatacağımı mı düşüneyim, yok sa bu mesajı nasıl kaçırdığıma mı üzüleyim; bilemedim... Pes doğrusu ve bir o kadar, hatta ondan daha fazla da tebrikler... Biz de utanmadan üç tane camı silikonla birleştirip, Milenyum kulelerini dikmişiz gibi sayfalarca açıklama yazıyoruz... :D Bu ne mütevazılıktır, bu ne başarılı olmayı sindirmişliktir be usta :) Kara ve su kapluşları için harcanan onca zaman ve insanlara bunları anlatmak için gösterilen hoşgörü ve emek karşısında, sana ve başta Momo, Hülya999 ve şu an adlarını hatırlayamadığım bir avuç hayvansevere (kapluşlar öncelikli tabi) saygılarımı sunuyorum... İyi ki varsınız...

img

koyu

19 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

koyu beni utandırdın valla.Aslında o kadarda abartacak bişi değil kendimce oynuyorum ve oyun olduğu içinde bir türlü bitiremiyorum. Ama esas konulara girmeye başladıkça şunuda mı yapsam bunudamı yapsam derken bu işin sonu bayağı uzayacak gibi görünmeye başladı.İlk başta tahmin ettiğim gibi bu iş istiklal caddesi yenileme çalışmasına döndü.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

İstiklal Caddesinin değil ama, senin başladığın bu müthiş eserin son halini merakla bekliyorum... Kolay gelsin...

img

koyu

19 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Üstad bu güzel çalışmanın atılmış olmasına üzüldüm. ( Bu arada o bistüri takımından bende de var :))))

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ohooo, burası iyice erkek egemen bi foruma döndü, bistüri takımı da ne ayol :D :D

İkinci bir itirazım da frozen`a. Yahu ben de gezdim o taşları topladığın sahilde, o kadar aradım bunlar gibi güzel taş yok yok, birisi bütün güzel taşları toplamış sanırımmm :D

Üff, çok yazasım gelmiş galiba, sulu mesajlarıma bir süre daha maruz kalacaksınız gibi  :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eline sağlık çok güzel çalışma yapmışsın bende yapmak istiyorum :):)

img

dark_hunter

16 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ