Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
akvaryum kendi imkanlarımızla nasıl yapılır?
Arkadaşlar cama cam akvaryum yapmayı planlıyorum daha sonra mobilyadan kapak falan da yapıcam ama şimdilik sadece camları birleştirmeyi nasıl yapabileceğimi açıklayabilir misiniz? silikon özel mi yoksa herhangi bir silikon içimi görür mü bi de camları silikonladıktan sonra nasıl sabit tutup kurumasını beklerim? bu işi daha önceden yapan arkadaşlardan rica ediyorum cam fiyatları nasıl olur yüzü astarını geçmesin sonra?
ilk defa yapıyorsan büyük bir akvaryuma girişme. akvaryum ucuza gelir ama mobilya işini bilmem pahalıya çıkabilir . camların rodajlı olmasına dikkat et daha iyi yapışma ve düz yüzey anlamına gelir bu. camın kenarını silikonla bir defada oturt ve oynatma tek başına yapma yardım al. silikonu bol kullan. yan ve önü birleştirirince bir bantla tuttur zaten kendisi duracaktır. kayıt atacaksan altları yan camı koymadan tabana yapıştır yan ve ön camı onlara yaslayarak oturt çok zevkli bir hobidir. ama dikkatli olman gerekli evini su basabilir.
sağol nurettin ne sorsam senden cevap alıyorum gerçekten bilgilerinle bizleri aydınlatıyorsun yalnuız silikon ne silikonu bi özelliği var mı yada şu marka daha iyi dediğin çünkü bi silikon almıştım başka bir iş için hiç yapıştırmadı ucuz bişeydi kalitesizdi sanırım
siyah araba camını metale yapıştırırken kullanılan silikon en kalitelisidir. ama bence şu an için sista marka silikon kullanabilirsin henkel in markasıdır ve çok iyidir. bide sista akvaryum silikonu diye satılan var fiyatı daha pahalı ama içerikleri aynı emin olabilirsin seffaf olduğu için işçilik hatalarını daha az gösteriyo ikinci akvaryumla profesyonal işler çıkartmaya başlarsın zaten ,sana kolay gelsin...
Selam fatih Daha once bende senin gibi akvaryum yapmıstım ama maalesef büyük bir akvaryum yapmaya kalkıştığımdan bir kaçgün sonra akvaryum patladı ve salon 650 litre su ile doldu :) Korkutmak gibi olmasın ama gercekten zor bir ise giristigini bil. Kucuk akvaryumla baslamak en dogrusu
geçmiş olsun murat çok kötü olmuş ben bu akvaryumu arkadaşıma yapmayı planlıyorum küçük şirin bişi olsun istiyorum zaten sonra da ona mobilyadan kapak çerçeve ve altlık yapıcam bakalım başarabilecekmiyim tahminen 50*40*40 düşünüyorum
slm fatih o bahsettiğin ölçülerdeki akvaryumun maliyeti ne kadara çıkar acaba. msjını görünce birden benimde böle bişey yapasım geldi:)eğer tahmini bi rakam sen yazabilirsen yada başka bi bilen arkadaş yazabilirse sevinirim.
50X40X40 6 mm camdan rodajlı falan max 50 - 55 ytl civarı tutar.
sagol fatih. cama cam akvaryumların tepesine kolayca monte edilebilen pratik aydınlatma sistemleri mevcut bir incele istersen ben bayagi begendim.
açıkçası 2. el mobilyalı 115x50x60 a aldıgım akvaryum 170 liraya geldi bana ve camcıya rodajsız aynı kalınlıkta camı sordugumda sadece bana satışı 105ytl idi.Birde rodaj parası eklenecek ardından mobilya parası, ve acaba birleştirebilirmiyim olayı.(tabi ben yapamam sadece cam parasını sordum).Ayrıca bu cam fiyatına daha emniyet kuşaklarında kullanılacak camlar sornacıgıma silikon hiç dahil değildi. Bilgilerinize