Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yosunlanma - 2.sayfa
Arkadaşlar akvaryumumda son dönemde kayalar ve bitkilerde kahverengi yosunlanma başladı. Akvaryum güneş ışığı görmüyor,floresanlar düzenli 12 saat çalışıyor su değişimi düzenli olarak haftalık % 20 yapılıyor ve aşırı yemleme yapmadığımı düşünüyorum. Bitkilerdeki yosunlamayla beraber bitkiler zayıflamaya solmaya başladı :( Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim. Saygılar..
digitalbath geriye 1 ihtimal kaldı. daha önce akvaryumumda 8-10 vatoz um vardı. Bu balıkları ben elden çıkardıktan sonra yosunlanma arttı. Sanırım bu balıkların yosunlamayı engellemedeki katkılarını göz ardı etmemek gerekir. En iyisi uygun sayıda vatoz bulundırmak .. Aklıma da başka çözüm şimdilik gelmiyor. Saygılar.
işte benimde sorunum bu ben vatoz bulunduramıorum pirana beslediğim için daha önce 1 vatozumu yediler bence sen vatoz alsan iyi edersin çünkü bugün sordum akvaryumcuya vatoz kesin çözüm getirirmiş sana kolay gelsin ben de allaha emanet :))
falko kardeş kusura bakma yeni girdim siteye öncelikle vatoz şart kayaları birnevi yosunlamayı azaltır ama camlar içerden pırıl pırıl yapar ışıklandırman parlaksa yani beyaz sa ışık yoğunluğunu azalt çakılların beyaz sa koyu çakılla karışım yapman lazım (YAPMAMAN GEREKEN İÇ MOTORUNU YA 24 SAAT ÇALIŞTIR YADA ÇIKAR BALIKLARINA ENFEKSİYON KAPTIRCAN ) sen bilirsin ama balıklarına yazık olucak kardeşim saygılar bye...bu benim fikrim
BARON53 düşünceni söyledin ama açıklamasını yapmadın?!
falco iç filtreyi 2 saat çılıstırıdığında içine pislikleri çeker daha sonra çalıştırmadığın surelerde bu pislikler içinde durur ve nitrat artışı yapar baron arkadaşımzın solemek istediği budur sanırım. Filtreyi calıstırdığın her iki saat den sonra süngeri iyice yıkayıp içine oyle koymalısın. nitrat sonuru olmadığını soylemissin nasıl emin oluyosun?Bence bir nitrat testiyle olçmelisin duzenli su değisimi yapsan bile biyolojik filtrasyonun yetersiz ise nitrat sorunu olacaktır
Korki ye katılıyorum. Filitre bir akvaryum için en önemli malzeme. Filitre kesinlikle kapatılmaz. Bir de ek olarak süngeri yıkarken musluk suyu kullanma. Bir miktar akvaryum suyunu bir kaba aktar, süngerin kaba pisliklerini bu su içinde temizleersen, sünger üzerinde oluşan faydalı bakterilerin zarar görmesini engellersin.
belki olur ya benim bu fikrimi begenirsiniz...yukarıdaki aldıgım önlemlere ek olarak yaptıgım bir şey daha var:
benim 2.5 pet şişelerde su dinlerdirdigim 5 şişe var(ana bidon hariç :) bunlar ekleme için)...yosunlama herdaim olan bir durum oldugu için yaklaşık haftada bir(yosunlar henüz tam belirgin olmazken) camları içerden silerim.neylemi?gidin marketten bir tane 0 bulaşık süngeri alın :) hani arkaları bayagı bir pürüzlü ve genelde yeşil renkte olan işte bunla..daha sonrada pet şişelerde beklettigim su kadar değişim yaparım, filtremi temizlerim ve iyice havalandırırm..Anlıyacagınız bu şeklide onların önüne geçerim..kayaları ve diger su eşyalarını ise genel temizleme yaptıgımda sırf onlar için kullandıgım diş fırçamla temizlerim :)..Saygılar, kolay gelsin...
cevapların hepsini okumadım ama eğer beslediğin balıklara zararı yoksa vatoz ları geri koymanı tavsiuye ederim hiç olmassa bir tanesini . çöpçüler okadar önemli deil.
durum anlaşıldı bu işin yine vatozlar çözecek. tavsiye edebileceğiniz kaliteli vatoz nelerdir ???
Crano arkadasın söylediği arkası yeşil pürüzlü sünger camların çizilmesine neden olabilir.. Bence en iyi cam temizleme aracı bir ince kadın çorabıdır ve mükemmel sonuç verir.. ayrıca çöpçü veya vatoz yosunlar için en doğal ve etkin çözüm olacağını düşünüyorum..