Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
FRONTOSA
arkadaşlar kısmetse yakında 500litrelik bir akvaryum alıcam bunda frontosa beslemeyi düşünüyorum ama tek tür istemiyorum calvustan başka frontosa ile sorunsuz besleyip yavru alabileceğim başka balık türleri söylermisiniz ayrıca akvaryumun aksesuarları ile ilgili önerilerinizide bekliyorum tetra dış motor alıcam bundan başka kumuydu felan her türlü gerekli malzeme için önerilerinizi bekliyorum
aslında Alperen_FB calvusla beraber frontosoa yı pek tavsiye etmezler neden ise calvus frontozoa gibi cüsseli bir balık karşısında bir saldırıya maruz kaldıgı zaman yıpranabilirmiş.Ancak ben calvus besleseydim yanında frontozoa da koyardım. :)
calvuslarla besleyebilecegin diger türler Leleupi ve Leptosoma olabilir..Ancak bu türlerin frontozoalarla iyi geçinecegini pek sanmıyorum..
500 lt lik bir akvaryuma elinden geldigince çok güzel bir ortam hazırlamalısın bunu bir kaç kütükle(fazlası zarar), kırmızı,beyaz ve diger çeşit mercanlarla,kaya tipi taşlarla,volkanik vs.. kayalarla doldurabilirsin.Ayrıca olmazsa olmaz diyebilecegim bir çok bitki kullanmalısın..tetranın dış motorloru hakkında tek bildigim yeni çıkmasına karşın gayet kaliteli oldukları..su hacmine göre uygun modeli seçmelisin.ehiem düşünürsen 2217 senin için idealdir..
kum olarak çok fazla çeşit yapma ancak ince sarı ve koyu renkte kumlarla beraber midye kırıklarıda almanı tavsi ederim..akvaryumun en ve boyunu yazmadıgın için kaç paket konusunda sana bir tahminde bulunamayacagım ;ama kum yüksekligi tabandan itibaren 8 cm i bulsun..
saolasın crano dış motor için her zaman tercihim ehiem dır ama akvaryumun yanında hediye veriyolar ayrıca tetrada güzel marka kum içinde kuartz nötr kum (siyah)düşünüyorum diyer arkadaşlar yorumlarınızı ve önerilerinizi sabırsızlıklar bekliyorum
arkadaşlar hadi lütfen yorum ve önerilerinizi bekliyorum
selam alperen, Bence frontosa ile calvus olmaz ! Her ikisi de tanganyika golu balıgı olması gayet guzel ama frontosa bence tek beslenilmelidir. 500 litrelik bir akvaryum frontosa icin super. Calvus hem frontosadan çok çok daha küçüktür (erişkinleri kastediyorum), hemde görsel zevki frontosa`ya gore çok çok daha azdır. Eger paraya kıyarım diyorsan ve bu ise gercekten meraklı isen (zaman ayırıcaksan) blue zaire olan frontosa`lardan 7 - 8 adet al. Ve akvaryuma başka hiçbir balık koyma. Emin ol pişman olmayacaksin. Akvaryumun gayet büyük blue zaire çok yakışır. Filitre olayında ise (düşünme paraya kıy) bence mutlaka iyi markalari düşün. EHIEM ve TETRA marka filitreler super. Bunun yanında bu düzeyde kaliteli olan yabancı bir iki marka daha var. Tabii blue zaire gercekten biraz pahalı olabilir karar senin... Ama filitre olayında parayı düşünüp ucuz markalara yönelmemeni tavsiye ederim.
alperen ve diğer arekadaşlara selam 500 lt lik akvaryuma balıkların cinsine ve sayısına göre mesela frontoza balık başına 80 lt hesaplarsak 7 ile 8 sık kayalık olması gerek hoşlandığı ortam budur görüntü bakımdan fakir olup yani kayalıklarda saklansada süper balıklar dır filtre olarak ehem 2217 uygun ama cıhled karma düşünürsen hacim olarak 2250 veya 2260 uygun bana göre 1000 ytl ye mal olacağına taşırma hem uygun hem onun üzerine temizleme verecek filtre yoktur verende eheım 2260.. tetra süper fakat bu hacme zayıf kalır boşa alırsın. blu zari ler satan var 150 ytl http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=14217&PN=2 yem olarak iki yem bir numara tetra ondasonra sera herkese saygılarımla.
selam alperen tetranın dış filtreleri gayet guzel ben deniz akvaryumunmda kullanıyorum sessiz ve etkin çalışıyor.Debisi de gayet iyi kesinlikle tavsiye ediyorum eheim kadar olmasada atman gibi uzakdoğu mallarından kat kat kaliteli ve sera ayarında bir urun olduğunu soyleyebilirim.
herkese teşekkür ederim korki84 tetra dış filitre akvaryumun yanında hediye diye alıyorum yoksa herzaman ehiem ama yinede tetrada küçümsenicek bir marka değil zaten tetrada ehiem ve sera gibi güzelbir marka o yüzdende tetra dış filitre alıcamdiye hiç endişem yok herkese teşekkür edrim
FRONTOZANIN YANINA BAŞKA BİR TÜR TAVSİYE ETMEM. BU ARADA BLUE ZAİRE DİYE SATILAN TÜRÜN TANESİNİ 250 EURO DAN AŞAĞIYA ALAMAZSIN, SATMAYA KALKARLARSA DİKKATLİ OL.
evet çok pahalı bir tür biliyorum ben 3cmyle başlıycam onlar kaç paradır bir fikriniz varmı bi balığa 250euro vermek akıl işi değil 500litrede zaten 3cm lik 6cm olur herhalde 1yılda