Hepsievcil
 
 

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

YAVRU ÇIKTI NE YAPMALIYIM?

Merhaba Arkadaşlar Benim Şirinim bugün 20 gündür kuluçkada ve az önce baktığımda bir yavru olduğunu gördüm. Bugün çeyrek haşlanmış yumurtayı kabuklarıyla birlikle ezdim içine 1 çay kaşığı kadar da irmik koydu ve kafese taktım Baba ferhat yedi.Birde birkaç gün önceden buğday tanelerini toprakta filizlendirdim ve bugün filizlerini de yemliğe koydum. Şimdi size sorum şu: Acaba bunları yapmasaydım da normal yem versem yavru beslenebilir mi? BUNDAN SONRA YAPMAM GEREKEN EN ÖNCELİKLİ ŞEYLER NELER? Lütfen tecrübeli arkadaşlar bana cevap yazın Şimdiden Teşekkürler..

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gündüzbeyli arkadaş yavru kuş hayırlı olsun :) ama o dha yavru ve sen yıne iyisini yapmışşın yavru oldugu için o bir süre normal kuş yemleriyle beslenemez yıyemez sana dıyeceklerım şunlar Kuşlar, filizlenmiş tohumlar ve özel kuluçka yemleriyle beslenmeli. Yuvalar her gün kontrol edilmeli. Yuva kontrolü, kuşun yuvada olmadığı zamanlar yapılmalı. Yumurtaların kabukları yavrulara zarar verir. Yumurta kabukları, zaman geçirmeden yuvadan alınmalı. Yavrunun kursağına hafifce dokunun. Genellikle boştur. İyi beslenmeyen yavrular, gelişimlerini tamamlayamazlar. Anneler, yeterince beslenmemiş olabilirler. Bu yüzden yavruların ve annelerin özel olarak beslenmesi gerekir Kuluçka döneminden önce satıcılardan beslenme şırıngası ve yavru yemi alın. Yavruları ilk 14 günde şırıngayla, daha sonra kaşıkla besleyin. Besleyeceğiniz yavruyu, yumuşak bir kağıt havlunun üzerine yatırın. Hazırladığınız özel yemi, şırıngayla yavrunun diline damlatın. Kursağı doluncaya kadar bu işleme devam edin. Annenin yeterince besleyemediğini inandığınız yavrulara bu işlemi her gün uygulayın

img

blueboncuk

19 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili gündüzbeyli Hadi gözünaydın.Ne güzel bir olay değilmi? Sorduğun soruların cevabı bunlar,daha fazlası için bu sayfada JİM`in DİKATİNE yazılı başlıkta. Esen kal. 7- YAVRU MUHABBETKUŞU`` NUN SAĞLIKLI YETİŞMESİ İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? Yuva sıcaklığı 37, ev sıcaklığı ise 16-18 derece olmalıdır. Yumurtaların kurumaması için kafesin içinde nem oranı yüksek tutulmalıdır. Kuşlar, filizlenmiş tohumlar ve özel kuluçka yemleriyle beslenmeli. Yuvalar her gün kontrol edilmeli. Yuva kontrolü, kuşun yuvada olmadığı zamanlar yapılmalı. Yumurtaların kabukları yavrulara zarar verir. Yumurta kabukları, zaman geçirmeden yuvadan alınmalı. Yavrulardan biri ölmüş olabilir. Diğer yavruların sağlığını tehtid eden ölü yavru mutlaka yuvadan çıkartılmalı. Yavrunun kursağına hafifce dokunun. Genellikle boştur. İyi beslenmeyen yavrular, gelişimlerini tamamlayamazlar. Anneler, yeterince beslenmemiş olabilirler. Bu yüzden yavruların ve annelerin özel olarak beslenmesi gerekir. Kuluçka döneminden önce satıcılardan beslenme şırıngası ve yavru yemi alın. Yavruları ilk 14 günde şırıngayla, daha sonra kaşıkla besleyin. Besleyeceğiniz yavruyu, yumuşak bir kağıt havlunun üzerine yatırın. Hazırladığınız özel yemi, şırıngayla yavrunun diline damlatın. Kursağı doluncaya kadar bu işleme devam edin. Annenin yeterince besleyemediğini inandığınız yavrulara bu işlemi her gün uygulayın. 8- YAVRU MUHABBETKUŞU`` NUN GELİŞMESİ NASIL OLUR? Yavru yumurtadan çıktığında 2-2.7 gram ağırlığındadır. ilk beş gün boyunca gözleri kapalıdır. Sırt üstü yatar pozisyonda, annesinin yemlemesini bekler. 6-8``inci günler arasında yavrunun ağırlığı 12-14 grama ulaşır. 7``nci gün kanat tüyleri belirmeye başlar. 8``inci günde başını dik tutmaya başlar. Birkaç sıçrama yapabilir. 9``uncu gün kuyruk tüyleri büyümeye başlar. Gözleri açılır. Kuyruk kısmına oturarak beslenir. 12``nci gün, tüm ince tüyleri çıkmıştır. Ağırlığı 23 grama ulaşır. 17``nci gün tüm tüyleri tamamlanır. Hala yuvadan çıkmaz. 21``inci gün, tüy renkleri belirginleşir. 28 ve 31``inci günler arasındayavrular tırmanabilir. Kanatlarını çırparlar. Yuvadan çıkabilirler. 28``inci gün, tüm tüyleri tam anlamıyla çıkmıştır. Renkleri büyüklerinkine nazaran daha mattır. 3-3 aylıkken, gençlik dönemi tüy değişimi gerçekleşir. Yeni çıkan tüyleri, büyüklerinki gibi parlak olur.

img

sherif

19 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler sherif Bu bilgileri daha önce de okumuştum ama her okumamda bilgilerim tazeleniyor zevkle okuyorum. -Yumurtalı mamayı hergün vermeli miyim? -Kabuksuz yem almasam da normal yem versem bir zararı olur mu? -Dişi kuşum şirin hiç dışarı çıkmıyor.Bir-iki defa çıktı erkek kuşum ferhat onu kovalıyor çiftleşmek istiyor sanırım. Bunun yavrulara bir zararı olur mu? Teşekkürler..

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet yumurta mamasını her gün verirsen iyi olur.Ayrıca mamanın içine birazda kalamar kemiği rendelede, kalsiyum almış olsun yavrular.Ben hep normal yem veririm.Bir zararı olacağını sanmam. Hiç bir zararı olmaz yavrulara zaten son yavru biraz kendine gelince anne kuş yeni yumurtayı yapacaktır.Yani yavrular yuvayı terketmeden yeni yumurtalar gelecektir. Bilgilerine.

img

sherif

19 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam sherif Anne kuş yuvayı terketmeden yeni yumurta gelecektir diyorsun. Ama ben yeniden yumurtlasın istemiyorum.Bunun için ne gibi bir önlem almam gerekiyor.Yardımların için sağol...

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm sana yararlı bazı bilgiker daha öncede yazmıştım: - ilk önce yavruyu beslemeden önce göüslerine yani kursaın oldugu yere bakılır ki büyük ihtimalle boş yada çok az dolu olacaktır.(bunu bas ya da işaret parmaıla hafif bastırarak yoklaabilirsiniz) - pet shoplarda da yavru yemi ile yavru besleme şırıngaları satılmaktadır. - beslenilecek bebek ilk önce havlu gibi rahat ve yumuşak ayrıca sıcak bir yere konulmalı nazikce yatırılmalı ayrıca ellede hafif desteklenmeli. - sonra aızına şırıngayla çok küçük lokmalar halinde verilmeli ve yavru tamamen yutmadan kesinlikle sıradaki verilmemeli ayrıca yavruu sizinde beslemeniz onun size alışması için mükemmel bir fırsattır sizi annesi gibi görecek ve sizden korkmaacaktır SEVGİ VE SAYGILARIMLA

img

cici_kuş

19 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili cicikuş. Yanlış yapıyorsun.... Lütfen gündüzbeyliyi yanlış yönlendirme. Anne kuş zaten yavrusunu yediriyor, neden gündüzbeyliyi böyle bir uygulamaya yönlendiriyorsun anlayamıyorum. Sayın arkadaşım o ufacıcık kuşu annesinden başka kimse yediremez. Sonra şırınga ile vermiş olduğun mamayı şırıngadaki hava ile verirsen yavru kuşu öldürebilirsin. Bu kadar risk varken, neden annenin yavrusunu beslemesine karşısın bunu bir türlü çözemedim. Gündüzbeyli sen yavrular çıktıktan sonra yumurtlasın istemiyorum diyorsun. Yavrular büyürken dişi ve erkek tekrar çiftleşeceklerdir.Bu sen istesende, istemesende olacaktır.Ancak bu yumurtayı atarsın, eşleri ayırırsın o zaman çiftleşme olmayacağı için yumurtada olmaz.Veya yumurta olur ama dölsüz olduğundan yavru olmaz. Bilmem anlatabildimmi? Saygı ve sevgilerimle.

img

sherif

19 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar Hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Ancak arkadaşlar şunu belirteyim yavruları ben beslemiyorum. Zaten anne kuş da daha dışarı hiç çıkmıyor.Sadece Baba ferhat anne şirini besliyor.Sanırım anne de yavruyu.Ben, bahsetiğim mamayı kafese astım baba ferhat seve seve yiyor dolayısıyla anneye ve yavruya yedirmiş oluyor. Ben yuvaya fazla müdahale etmek istemiyorum.Anne şirin çok kıskanç ve yuvaya kimseyi yaklaştırmıyor.Zaten en doğrusu da bu değil mi? Arkadaşlar bir de şunu belirteyim: Okadar küçük ve güzel bir yavru ki sanki ben anne olmuşum gibi hissediyorum çok sevinçliyim içim içime sığmıyor.. Bunları da sizinle paylaşmak istedim.. Sevgiyle kalın.. Herkese teşekkürler...

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Blue hanımın da şuan online olduğunu görünce ona da bir merhaba diyeyim ve yeni yavruyu haber vereyim dedim. Selamlar ve sevgiler..

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ