Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni Bir Akvaryum Hakkında Soru - 2.sayfa

Öncelikle herkese merhabalar.Arkadaşlar ben bugün bir akvaryum aldım ve satıcı bana bir ilaç verdi(markası aqua plus).Bana bu ilacın tamamını suya döküp iki boyunca filtreyi çalıştırıp beklememi söyledi(bilmiyorum suyu devirdayım yapan motora filtre deniyor sanırım).Şimdi benim sorum şu.Suyun içinde yüzen kir parçaları görüyorum.Acaba bu iki gün sonunda bu kir parçaları tamamen ortadan kalkarmı?Bir ikinci sorumda ısıtıcımla ilgili.Arkadaşlar ben ıstıcımı akvaryuma nasıl monte edeceğimi bilmiyorum.Filtreyi monte edebildim çünkü üzerinde yapıştırıcı vardı ama bunda hiç bir şey yok.Nasıl monte edeceğim bunu?Son olarak sizin tavsiyelerinizle başlangıç balığı olarak lepistesle başlayacağım.Doğru karardır umarım.Çok uzattım ama affola çünkü yeni olduğum için bilgilerinize ihtiyacım var. Saygılar

img

kasper6

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filtren suyun içinde olmalı(su yüzeyinden 3-4 cm kadar aşagıda)..ısıtıcını havalandırmanın 2-30 cm kadar önüne vantuzlamalısın.yani akım ısıtıcıya ulaşmalı.bunun sebebi sıcaklıgın dagılımı içindir.ayrıca akvaryum kenerına derce yapıştırmalısın ve bu derce ısıtıcıdan uzak olmalı.yani ısıtıcının oldugu yerden en uzak köşede...

bitkilere geline yapayların hiç bir anlamıyok..kirlenmekten başka hiç bir işe yaramazlar..balıklar ve akvaryum suyun için saglıklı olan canlı bitkiler için...canlı doguran ablıklara en uygun bitkiler:Elodea, Densa, Salvinia, Vesicularia, Najas ve Riccia dır..elodea yı kolayca bulursun...akvaryumdan anlayan bir akvaryumcu bu bitkileri bilir sen sadece sor..

canlı bitkiler sudaki algler(yosunlar) için gereken nitratı kolayca bünyelerine geçiirler bu şekilde suda nitrat artışına izin vermezler..algler için de lazım olan bu nitratlar bitkikler trarafından alındıgı için alglerin akvaryumda çogalması önlenir.yani kısacası yosunlara büyük bir oranda engel olursun..

dago eger aqua plus dedigin gibi bir ilaçlasa...bu ilacı kullanmayın...böyle şeyler ticari amaçtan başka bir şey degildir..siz akvaryum suyunu uygun bir şeklde oturtabildikten sonra suyunuz balıklarınız için en saglıklı ortama gelecektir merak etmeyin...yok klor giderici, bulanık yok edici böyle ilaçların hepsi hikaye boşuna para falan vermeyin..

Saygılar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler Crano. Saygılar.

img

kasper6

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ