Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni Bir Akvaryum Hakkında Soru

Öncelikle herkese merhabalar.Arkadaşlar ben bugün bir akvaryum aldım ve satıcı bana bir ilaç verdi(markası aqua plus).Bana bu ilacın tamamını suya döküp iki boyunca filtreyi çalıştırıp beklememi söyledi(bilmiyorum suyu devirdayım yapan motora filtre deniyor sanırım).Şimdi benim sorum şu.Suyun içinde yüzen kir parçaları görüyorum.Acaba bu iki gün sonunda bu kir parçaları tamamen ortadan kalkarmı?Bir ikinci sorumda ısıtıcımla ilgili.Arkadaşlar ben ıstıcımı akvaryuma nasıl monte edeceğimi bilmiyorum.Filtreyi monte edebildim çünkü üzerinde yapıştırıcı vardı ama bunda hiç bir şey yok.Nasıl monte edeceğim bunu?Son olarak sizin tavsiyelerinizle başlangıç balığı olarak lepistesle başlayacağım.Doğru karardır umarım.Çok uzattım ama affola çünkü yeni olduğum için bilgilerinize ihtiyacım var. Saygılar

img

kasper6

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aqua plus herhalde bir şişe değildir... öylese ve hepsini dökersen gereksiz yere israf edersin. kir parçalarının ne olduğunu anlayamadım. filtre iki günde temizler temizlemesine de kirin ne olduğu önemli. kumdaki bitki kökü artığı falansa sorun değil. ısıtıcının vantuzları olmalı ve cama dikey tutturmalısın. lepistes güzel balıktır. bence yeni başlayanların lepistes ile başlaması sanıldığı gibi kolay balık olduğundan değil de ucuz olmasından. yoksa küçümsenir ama ciddi ve keyifli bir balıktır. bolca da bitkilendirirsen yavruları ayırmana bile gerek yok, kalan sağlar senindir. benden bu kadar. forumda ciddi tecrübeli insanlar var, onların ekleyecekleri olabilir.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim sakarmeke.

img

kasper6

ÖZEL MESAJ

mrb kasper6,

öncelikle akvaryum hobisine hoşgeldin :).aqua plusı kullanmadım ancak bildigim kadarı ile akvaryuma koyacagın suyun tehlikeli bir bakteriye karşı yakalanmasını önleyen bir ilaç.yani zaralı bakterileri yok eden..

senin yapman gerekenler ilk olarak akvaryumu su ile güzelce yıkan elindeki aksesuarları kaynar su ile dezenfekte etmen vekumlarını iyice yıkaman gerkirdi..galiba suyun üzerindeki bu tortu kumlarıni iyi yıkamamandan kaynaklanıyordur.Ancak su yüzeyindeki bu kir parçaları diye nitelendirdigin yeni suyun doldurulmasından da kaynaklanır..zamanla iyi bir filtre ile birlikte onlar gider merak etme..ancak kumları yıkamadan koyduysan bu durum biraz zor yok olacak..

filtreni kumuşsun harika..sanırım bir iç filtre...ısıtıcıya gelince ısıtıcınında vantuzları olması gerekirdi bunu için akvaryumcuya gitmen gerekecek...bir çift ısıtıcına uygun vantuz işini halleder..

balık seçimin güzel bu arada sakarmeke nin dedikleri çok dogru...her ne kadar kolay bir balıkmış gibi görünsede seni her balık gibi biraz ugraştıracaktır..ayrıca her akvaryumda olması gereken lepisteslere uygun bitkilerde alman gerekecektir..

akvaryumuna balık koymadan önce akvaryumundaki su devamlı filtre edilmeli ve ısıtıcın(madem lepistes besleyeceksin) 27 derecede sabit kalmalı..bu süre en az 1 hafta böyle olmalı ve 1 haftayı geçtikten sonra balık komalısın...çünkü bu süreç içerisinde hem suyun dinlenir hemde balıkların için gereken bakteriyel ortam kısmen tamamlanmış olur..

1 haftayı geçtikten sonra alacagın balıklarbir poşet içerisinde olacak.eve geldiginde hazır durumdaki akvaryumun suyuna bu poşeti hiç açmadan koyacaksın..ve 15 dk kadar bu şekilde balıklar bekleyecek.bunu sebebi poşetin içerisindeki suyla akvaryum suyuyun ısısının yavaş yavaş aynı noktaya gelmesidir.daha sonra poşeti yırtarak(su içerisinde) balıklarını akvaryuma kavuşturacaksın....aslında bu poşet içerisinde suyun senin suyuyla karmışması pek doru degil ancak bunu ilerledikçe yani zamanı geldikçe çözeceksin..aldıgın akvaryumcunun suyunda bir hastalık falan olursa seninkinin suyuna buşlaşır o bakımdan..neyse sen bir bu günleri geçir bizler sana yardımcı olacagız....bu arada akvaryumunun ebatlarını, aldıgın iç filtrenin markasını ve modelini ve aksesuarlarını yazarsan çok daha iyi olur...

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sen genede akvaryumcunun suyunu akvaryuma karıştşrma. bi kova al birde kepçe kepçeyi kovanın üzerinde tut. balıkları suyuyla kepçenin içine dök su kovada balıklar kepçede sonra balıkları akvaryuma kavuştur.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok güzel bir yöntem nurettindede

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize teşekkür ederim.Fİltrem iç filtre.Markası rambo modeli ep-400.Isıtıcımın markası Atman(100 watt).Akvaryumun eni 40 cm ama boyu ve genişliğinmi bilmiyorum şu an burda olmadığı için.Size birkaç sorum daha olacaktı.Birincisi çok saçma bulduğum plastik bir bitki geldi bana.Ben bunu koymak istemiyorum.Onun yerine canlı bitki koyma istiyorum.Lepistesler için önereceğiniz canlı bir bitki var mı?Birde filtre çok ses yapıyor.Acaba su fışkırttığı yeri suyun altına getirsem bir zararı olur mu?(Bence balıkları iter ama yinede son söz sizin).Son olarak 4 dişi 1 erkek lepistes düşünüyorum.Sizce çok mu bu akvaryuma yoksa azmı? Saygılar.

img

kasper6

ÖZEL MESAJ

Merhaba Kasper6, Öncelikle anladığım kadarı ile filtreyi suyun içine tamamen daldırmamıssın, üstte olan motor kısmınında suyun içinde olması lazım yoksa filtren bozulur, iyi bir filtrasyon için filtreyi taban ile yüzeyin ortasında tut böylelikle sesin de kesildiğini fark edeceksin. normalde lepisteslerde 3 dişiye 1 erkek düşünülür ama senin istediğin gibide olur... Plastik bitkinin bir zararı olmaz ama görüntüden başka bir yararıda olmaz.. canlı bitki istiyorsan bitkiler bölümüne bir göz at senin için yararlı olacak konular var

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aqua plus dediğiniz ilacın tamamı suya bosaltılır.Fakat bu dezenfektan veya ilaç değildir.Suyun berraklasmasini sağlar ve goruntuyu netleştirir.Sudaki bulanıklığı alır açıkçası.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Verdiğiniz biligilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Saygılar.

img

kasper6

ÖZEL MESAJ