Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

dana yüregi

rivulatuslarıma ve prenseslerime dana yregi verme hakkında yorumlarınızı rica ediyorum bide ne şekilde verilmeli?

Selam farre86 ;

Dana yüreği vs şeklindeki uğraşların yerine bu işin uzmanı marka yemler var.Teta ve Seranın balıklarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları türde çeşitli yemleri var.Onları kullanmanı tavsiye ederim. Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kullanıorum ztn tetranın yemlerini fln da ne bilim daha etkili olur bi işe yarar fln diye soruorum :)

Tetra ve Sera nın yemlerinin yanında hiç bir işe yaramaz..Uğraşmaya değmez akvaryumunu kirletirsin!..

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

hmm banada bu dana yüregi fikrini akademist vermişti ama neyse boşver ozaman solucan yakalyp onu veriym bari zevkli olur :)

Anlaşıldı sen illa dana yüreği vereceksin.. ROTFL 

Dana kalbi astronotlar için çok önemli bir protein kaynağıdır.Ancak balıkları beslerken akvaryum suyunda yağlanma ve parazitlenme olur.Bir diğer yan etkiside balıklaradır.Direk olarak işlenmemiş et ve et ürünleri balıklarda bakteri ve parazit üretir.Ancak bunun önlemini az da olsa şöyle alabilirsin.Dana kalbini buzluğa koy.Donduktan sonra rendeyle ince ince rendele...daha sonra balıklarına ver.Ancak yiyeceklerinden fazlası suyun dibine çökmesin.Buda akvaryumdaki nitrat oranını yükseltir...  Thumbs Up 
farre86 sana değişik bir tarif daha vereyim sen istedin dostum

Alternatif;

Malzemeler: Çok iyi temizlenmiş,yağlarından ve sinirlerinden arındırılmış dana kalbi,karides,sarımsak(az miktarda),zeytin yağı (az miktarda),multi-vitamin hapları(one a day),ıspanak,pul biber,çok az tuz,balık eti (az miktarda insanların yediği her türlü balık olabilir).Bu malzemeyi mutfak robotunda hepsini karıştırarak iyice ufalayıp plaka haline getir ve sonra buzlukta sakla.Balıklarına vermeden önce çıkart ve bir rende yardımıyla balıklarına ver onların, 1 ay içinde balıklarındaki renk canlılığını vede büyüme hızını farkedeceksin.

Yinede diyorum ki Tetra ve Seranın değişik tür yemleri BBQ 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Deepfishing senin her mesajini okudukca biraz daha akvaryumuma baglaniyorum gercekten cok tecrubeli birisin diyecek baska birsey bulamiyorum sana Herkesin yardimina kosuyorsunuz bu sitede birkac kisisiniz saolun.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Rica ederim Dago ;

Ne mutlu bana... Kisses Heart Shell Kisses

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

dana yüregi çok iyi bir besindir tabiki protein agırlıklıdır.Bak ben kullandım gayet süper.önce eti bütün olarak az pişir, pişirme işlemeni yagda falan yapma sakın.az pişir diyorum çünkü çok pişirirsen sert olurlar ve balıklar yemez hemen tükürürler.daha sonra al bir parça kendin kopara kopara at.gayet afiyetle yiyeceklerdir.bu ögünü haftada 2-3 kezden fazla verme..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Dago;

Ben sana dana yüreğiyle ilgili en doğru bilgiyi verdim dostum. Hippie 1Sen gerekeni yapmışındır.Benim için yazdıklarından dolayı da tekrar teşekkür ederim...

Sevgiler. Pisces 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ