Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

cam fiyatları

merhaba, öncelikle kendim sonra herkes için faydalı olabilir diye düşünerek. cam fiyatları nerde nasıldır, nerelerden alınabilir, silikon nasıl kullanılır gibi konularda yardımcı olması açısından bu başlığı açtım. arama motoru düzgün çalışsaydı açmazdım başlığı ama yine de bi işe yara ne dersiniz bu başlık? bilgisi olan yazarsa sevinirim...

img

thorin

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADASIM ALCAGIN CAMIN BUYUKLUGUNE GORE DEİŞİR MESELA KUCUK BİR PARCA ALCAKSAN ARTIK CAMLARDAN KESİYO KOSELERİ DUZELTİYO BAZEN BEN BURSADAYIM BURSADA BEDAVA YA BİLE VERİYOLAR YALNIZ AKVARYUM ALMAK İÇİN OLCULER VERİP KESTİRİRSEN PAHALIYA PATLIYOR BEN 50*35*20(G U E) PARCALRINI 30 YTL YE ALDIM VE SİLİKONU DA KALİTELİ BİŞİ KULLAN 1 MİLYONA DA VAR AMA KULLANIŞLI DEİL BEN 2.5 MİLYONA ALDIM YANINDA BİR DE SİLİKON SIKMA MAKİNASI ALDIM ODA 2.5 5 VERDİM BANA 35 MİLYONA PATLADI YAPISTIRDIM GUZEL OLDU SONRA MARANGOZDA KOSELERİNE GORE GUZEL TAHTA KESTİRDİM OYMALI FALAN HER KOSEYE BİR TANE 8 PARCA 10 MİLYON TUTTU SONRA TAHTA BOYASI ALDIM VE BİRDE VERNİK TAHTA BOYASI TAHTANIN GUZELLİĞİNİ BOZMADAN RENGİNİ KOYULAŞTIRDI SONRA KURUDUKTAN SONRA USTUNE VERNİK ATTIM SONRA KOSELERE SİLİKONLA YAPIŞTIRDIM BİR DE TAHTADAN FİYAKALI BİR KAPAK YAPTIM ONADA 10 MİLYON BANA 55 MİLYONA PATLADI BİLİYORUM 55 MİLYONA PET SHOPTANDAN ALABİLİRDİM AMA İNSAN KENDİ EMEĞİYLE YAPTIMI MUTLU OLUYOR:):).YARDIMCI OLABİLDİYSEM SEVİNİRİM.darius stone

img

dariusstone

19 yıl 5 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba.. ben kısa bi süre önce 80 40 40 akvaryum yaptırdım.fiatını bilmiorum.tanıdık bi camcıya yaptırdım.sadece 5 ytl akvaryum silikonuna verdim.bazıları akvaryum öyle camcıya falan yaptırılmaz diolar ama bence çok abartı boyutlarda olmadığı sürece yaptırılır.onlar zaten camın kalınlığının ne olması gerektiğini biliyolar.benimki 6mm.ve aliminyumdan kuşak yaptı etrafına basınca karşı dayanıklı olması için.önceki 50 35 30 ölçülerindeki akvaryumumuda orda yaptırmıştım. bi seneden fazladır kullanıyorum ikisindede bir sorun yok.ben 128 litrelik o akvaryumu bi akvaryumcudan alsaydım 1oo ytl gibi bi fiat vericektim belki daha fazla..aradaki fark benim için çok önemli.ha ben o yüz milyonu yine verdim tabi ama 4 adet cama değil bir ısıtıcı bir filtre ve bir mango kütüğüne.. ;)

img

2na

20 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani sanırım yeni camdan kesecek. ve 6 mm kalınlığında cam olucağını düşünürsek, sadece cam fiyatı ne olur acaba diye merak ediyorum. sorarken ben zaten bu camın bir metrekarefiyatı vardır. bilen varsa bize birim fiyatları yazsın diye şeyettim. ya da ne biliyim hiç mi bi akvaryumcu yok şu forumda. gelsin yazsın biz de öğrenelim. hatta ben bu mesajı aynen bir da akvaryum kısmına giriyim. evet evet :)

img

thorin

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumu niye bütün yapmıyosun anlayamadım.ön taraftaki 3o cm lik yükseklik çok çok az dolduracağın su 20 cm yi geçemez geçerse kaplumbağaların o 30 cm yi çok kolaylıkla çıp giderler.eğer 20 cm su koyarım ben diyosan(ki asla ama asla okadarcık su yetmez)arkadaki 60 cm yükseklik heba olmuş olur. anladığım kadarıyla kaplumbağaların daha yavru.ama büyüdüklerinde öyle bir akvaryumun kesinlikle kullanışsız olduğunu anliicaksın.buda sana ekstra maliyet çıkarır tabi. bendeki akvaryumda suanda su seviyesi 25 cm yani 40cm lik yüksekligin 25 su yakınzamanda bunu 30 a çıkarıcam.kalan 10 cm akvaryumdan çıkmamaları için bir önlem.ha diiceksinki kuru alan o 10 cm ye nası yetiyo .tabi kuru alan akvaryumunj bittiği seviye ile aynı hizada ama ordan çıkmalarına imkan yok çünki orayı kapattım.daha sağlam ve estetik olması için mikadan oraya uygun bir parça yaptırıyorum..umarım biter ve resim eklerim daha anlaşılır olur..gerçi önceden resim eklemeyi denemiştim ama başaramadım ..artık bi yolunu bulurum.son halini alsın bi akvaryumumda....

img

2na

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar merhaba: benim araştırmama göre camcılar 6 mm cam için 15 ile 20 ytl arası fiyat vermişlerdi. Ama fiyatı eve gelip pencereye takacaklarını düşünüp veriyorlar. Kendinizin ölçü verip alacağınızı söylerseniz indirim yapabiliyorlar. ben metrekaresini 17 ytl den aldım.

img

kalimero1

19 yıl 7 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence camları alıp kendiniz birleştirmek yerine bi akvaryum silikonu alıp camcıya verin o doğru düzgün yapsın.bu önemli birşey.belki camcı sadece silikonla değil önce başka bir malzemeyle yapıştırıp üstüne silikon yapabilir daha sağlam olması için.hatta lazerle yapıştırma yöntemi falan var. bence camcıya yaptırın derim ben.

img

2na

ÖZEL MESAJ

İlk defa duyuyorum böyle birşey acaba siz kendiniz mi hayal ettiniz? yada bir kaynaktan mı duydunuzmu? Bence silikondan önce başka bir madde sürülmez. öyle olsaydı silikona gerek kalmazdı.Lazerle silikon olayınıda tuttum.:-) bunları yazarken ciddimisiniz gerçekten. Bence kendi teraryumunu yapmak kadar güzel birşey yok. Sadece temiz olmak lazım heryer silikon olmasın. Onuda yapıştırılacak kenarlara kağıt bantla koruma sağlayıp yaparsak olur. ilgilenen arkadaşlara akvaryum yapımı ile ilgli link vereyim. bu çok hoş bir duygu. herkesin tatmasını isterim. http://www.akvaryumdoktoru.com/aquamake.htm iyi çalışmalar.

img

kalimero1

ÖZEL MESAJ

önce düzgün okumanı tavsiye ediyorum.lazerle silikon falan demedim ben bu bir,ikincisi silikon gerçekten ne ise yarar bilmiyorsun sanırım görevi sadece yapıştırmak değildir.üçüncüsü büyük bir akvaryumu sadece silikonla yapıştır sonra suyla doldur neler oluyo gör ozaman.büyük akvaryumlar neden okadar pahalı acaba hiç düşündün mü?!

img

2na

ÖZEL MESAJ

Öncelikle bu mesajımı karşı bir cevap olsun diye yazmıyorum. amacım kimseyi üzmekte değil.bazı şeyler bana komik geldi sadece.:-)))) Evet LAZERLE silikon yapıştırma demişsiniz yanlış anlamamıştım.Büyük akvaryumlar da cam kalınlaştığı için (en az 10 mm) metrekare fiyatı artıyor.Vede artı işçilik giriyor. büyük camın büyük işçiliği olur. ve sadece silikonla yapıştırıyorlar. Şimdi sizin demenize göre okadar parayı silkona mı veriyoruz. aslında bilem arkadaşlar bize yardımcı olursa sevinirim. iyi çalışmalar.

img

kalimero1

ÖZEL MESAJ