Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
elektrik tasarrufu... - 2.sayfa
şimdi bir akvaryumunuz var ve bu akvaryumda taşırma filtre kullanıyorsunuz. akvaryumun arkasına bidelik açtınız ordan su alttaki filtre haznesine akıyor ordan temizlenerek tekrar akvaryuma pompalanıyor. benim elektrik bilgim kısıtlı bilen arkadaşlara bir öneri acaba uygulanabilirmi... taşırma filtrenin önüne bir dinamo koysak değirmen hesabı gelen su değirmeni ve dinamoyu çevirse akvaryumdaki farklı bir elektrikle çalışan aleti bedavaya getirmemiz mümkünmü cevaplarınız için teşekkürler...
şimdi yavrular belirli bir süre anaçların yanlarında tutuyorlar sonra ayırıyorlar ayrıca o sitelerde ne kadar bilgi yazarsa yazsın söylemedikleri çok şey var bi düşün nurettin dede bu kadar palalı ve rabet gören balık üretim hanesi türkiyede nasıl olmaz bildiğim benim bir tane var diğerleri hep buralar dan ital geliyor gelen bu balıklar yaşama oran ları yüzde 30 lara düşüyor daha sonra güzel resimler eklerim siteye
izmirde ve konyada arkadaşlarım var üretiyorlar profesyonal amaçlı ama bu işten para kazanamıyorsun çünkü türkiyede düşündüğün kadar değer biçilmiyor bu balıklara o yüzden ithalatçılar çok bu piyasada işi yapan kaznmıyor diamond malesef aracılar para kazanıyor yani türkiyede olmamasının nedeni ne yapılamayacak olması nede zor olması tamamen ekonomik nedenler. yani bu balığı üretmek büyütmek o kadarda gizemli bir olay değil belirli kriterlere uyman yeterli.
bu ortam böyle ama işde bu iş böyle alırken tonlarca para verir alırsın satarken de rezil olur gider
malesef emek harcarsın para harcarsın sonra herifin biri getirir ital yamru yumru balıkları alın 20 den 30 dan seninkiler elinde patlar veremezsinde ucuza maliyet kurtarmaz. bizde emeğin karşılığı sıfır olduğu için türkiyede maximum bu kadar gelişir bu iş.
neyse boş verelim bunları nurettin dede gittiği yere kadar yılmadan devam.