Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
elektrik tasarrufu...
şimdi bir akvaryumunuz var ve bu akvaryumda taşırma filtre kullanıyorsunuz. akvaryumun arkasına bidelik açtınız ordan su alttaki filtre haznesine akıyor ordan temizlenerek tekrar akvaryuma pompalanıyor. benim elektrik bilgim kısıtlı bilen arkadaşlara bir öneri acaba uygulanabilirmi... taşırma filtrenin önüne bir dinamo koysak değirmen hesabı gelen su değirmeni ve dinamoyu çevirse akvaryumdaki farklı bir elektrikle çalışan aleti bedavaya getirmemiz mümkünmü cevaplarınız için teşekkürler...
şimdi bu biraz olmayacak gibi bir şey dediğinizin olması için aşağı kısma akansu çok hızlı ve miktarının fazla olması gerek hadi diyelim bunu sağladınız bu seferde balıklar için sorun teşkil eder ayrıca suyun hız kazan ması için baya bi yüksekten dökülmesi gerek bunun için çok iy bir yapı gerek ve akvaryumun çok büyük olması gerek.Diyelimki bi şekilde yaptınız size sağlayacağı elektirik pek fayda sağlamaz motorları çalıştırsın diyelim zaten motorlar 10 w çalıştığı zaman sayacı döndermez bile ve sağlanan elektirik kontrolunü sağlayacak bir çok mazeme lazım dinomodan çıkan elektirik akımı kaç w olacak ayrıca sisteme zarar verebilir akvaryumda elektirikte patlama yapan ısıtıcılardır bunlar için bi çözüm bulmanız en iyisi
onun için buldukta çok büyük akvaryumlarda işe yarıyor diamond sağol fikirlerin için...
benimde derdim elektrik faturaları zaten nurettindede akvaryumlarımı görmek istersen akvaryum&balık bölümüne bakman yeterli olacaktır.akademist ve akademi yazan akvaryumların hepsi bana aittir.beslediğim ve ürettiğim cichlidleri de görebilirsiniz.
elektirik gerçekten bir sorun hele suların derecelerini beslediğiniz balık türüne göre 30 derecede tutmak isterseniz ve de bir kaç tane 400 lt akvaryum varsa eğer fatura baya tuzlu gececektir tüm sorunlar ısıtıcılardan kaynaklanıyor bir çok alternatifler düşünsem ve yapsamda en çok etkili olan elektirik sayacını dijitale çevirmem(çünkü akvaryumlar 24 saat çalıştığı için akşam tarifesi var)ve ortamın ısısını yükselterek ısıtıcıların az calışmasını sağlamam oldu eğer elektirik ten şikayetçi iseniz bunları kaçınmadan yapın
diamond akvaryumların birbirine bağlıysa filtre olarak ve doğalgaz kullanıyorsan değişik alternatifler var. tabi kombi de kullanıyorsan.
nurettin dede birbirine bağlı akvaryum deme hiç bir şekilde o yöntemi kullanmadım kullanmam da bana saçma geliyor tabi bir çok akvaryum var diyelimki benim 5 çift discus akvaryumum var üretim suyu ile dolu şimdi nasıl olacak yavru büyütme tankları ile karışacaklarmı bu yöntemi hiç bi üretim hanede kullanıldığını sanmıyorum ama kombi işi olabilir oda erzurum dayım doğal gaz daha yeni geldi burya evlere ayrı ayrı çıkmadı henüz çe bayada pahalı bir şey ama en mantıklısı da bence bu kombi işi olurdu
yavruvru büyütme tankları bir üretim tankları bir olabilir ki üreticiler böyle yapıyor diye biliyorum diamond kombi çok ucuz oluyor fakat sürekli kontrol istiyen bir sistem.
bu arada diamond google da "discus farm" diye arat discus çiftlikleri ni görüceksin o siteleri araştırıp profesyonal üretimler yapabilirsin adamlar her şeyi yazmışlar...
diamond... http://www.somsakdiscusfarm.com/farm.html bu linke gir profesyonal üreticilerin biri filtre sistemi ve akvaryumlar resimlemişler...