Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

canlı yem aldım - 2.sayfa

arkadasalar herkese mrh ben canlı yem aldım blood worms adında ben bu yemı nasıl verıcem dırek mı verıcem yoksa suyun ıcınde mı verıcem yanı suya batıncamı ve bu yem ve canlı yem hakkında bılgı verırsenız coook coook sevınırım(baya bı onerıye ıhtıyacım var)

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuşçu memet kardeşim ; canlı yemler mikrop saçar; çünkü lağımlardan toplanırlar.çok miktarda amonyak yüklüdür ki bu da balıklar için son derece zararlıdır.ve balıklarda ölüme kadar giden bir çok hastalığın sebebidir. kurutulmuş yada dondurulmuş kaliteli (sera yada tetra)yemleride haftada 1 vermek gerekir ve diğer günlerde kaliteli karışık yem vermek gerekir.yalnızca tropeuslar için bitkisel besin şarttır.

akademıst benle ınatlaşmana gerek yok ....amonyagın canlı yemle hiç bir alakası yoktur canlı yem:tek hücreli bir canlıdır pislikten yani dışkıdan ürer yani bana canlı yemı anlatma ben nasıl cıkarılıp nasıl satıldıgını biliyorum ............ canlı yemlerin pek çogu balığın gelişiminin hızlandırılması için uygulanır canlı yemı akvaryumcudan aldıgında su ile iyice yıkayın sonra mavi metilenle su karısımı yapın canlı yemı karısımla banyo ettırın ve yeterlı bı kısmı akvaryuma dökün eyer balıklarınız 1 ,8 aylık ise canlı yemı makasla ufaltın yanı kesın sonra cıkan sıvıyı yanı kanı süzün kalan yemı akvaryuma atın...........bu uygulama balıgın büyüklüğüne göre degişir....

img

kuscumehmet

19 yıl 3 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

işin gerçeği bu canlı yemler balıkların protein bakımından beslenmesi için önemli bir yem çeşitidir değişik çeşitleri vardır her birinin bünyesinde pis ortamda bulundukları için parazit bulundururlar bunlar direk balıkların bağışıklık sistemlerini direk etkiler canlı yem çok çeşitlidir ve hepsi tek hücreli değildir balıklara verilmesine gelince her canlı yem her balığa verilmez bunu deneyerek görebilirsiniz bunları sterilize etmeklede üzerlerindeki parazitleri ve ağır metalleri bünyelerinden uzaklaştıramazsınız gerek tuz gerek metilen mavisi gerek ise permasol adlı ilaçlar fazla işe yaramaz nedenmi?bunlar diyelimki içi metilen mavisi dolan bi suya canlı yemleri doldurdunuz bu su yemin sadece dış kışmına değer buda canlıyemin sindirim sistemin deki parazitlere etki etmaz sadece canlı yemin dış kısmını sterilize eder buda işe yaramaz önemli olan kısım yemin iç kısmındadır.Bunu başka bir örnekle açıkliyim bu iç dış kısım tubifexler genelde parazit taşıyan canlı yemlerdir balıklara verilirken sterilize edirler nasılmı?metilen mavisiyada tuz ile dolu suya değil yemleri bir kabın içerisine koyarlar üzerlerinden yavaşça akan bi su açarlar yemleri 3 dört gün bu kabın içinde bekletirler burdaki amaç yemlerin içini boşaltmaktır yani sindirim sistemlerini boşaltmak için suda bekletir tabi nekadar emin olunuro size kalmış.Canlıyemler amonyakla direk ilgisi yoktur verilmelerindeki çıkacak teksorun balıkları hasta etmeleridir tabi verdiniz diye hemen balık hasta olmaz parazir balığın sindirim sistemine yerleşir ve yaşamaya başlar artık üremeye geçtikten sonra balıkta belirtileri çoktan başlamıştır her canlıyem her balığa verilemez örneğin tubifex ler canlı doğurganlara veriliyor diye discuslara verilmez çünkü discusların bağışıklık sistemi canlı doğurganların kadar parazitlere karşı dirençli değildir.CANLIYEMLERİN BULUNDUĞU ORTAM ÖNEMLİDİR MESELA su piresi diyelim bol yosunlu suda alglerle gelişimleri sağlanıyor birde ayrı bir topluluk su presi olsun buda balıkların dışkılarıyla veya değişik gübrelerle besleniyorlar ikisi aynı kalitede olmaz hem besin açısından hem de parazit açısından sonuç olarak canlı yemler balıklar için çok faydalı bir yem çeşitidir bazıları içlerin de bağışıklık kazanmış parazitleri bulundurur ve her balığa verilmez

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond cok güzel anlattın sana bu konuda sonsuz tesekkurlerımı iletirim bence bu yaptıgın anlatım tarzı diğer üyelerimizide düşüncelere ve güzel sonuçlara götürecek yani dediğin canlı yemın sadece 1 tanesını anlattık ve buda akvaryumcularda bulunan derelerde üreyen pek cok pislikten üreyen cogunlugu dedıgın gibi amonyak zehirlenmesıne neden olan cınsı ama bırde söyle bir tarafı daha var... canlı yem sterilize edilmedigi taktırde balık tarafından yenıldiğinde ve dışkı olarak cıktıgında bıle canlı yemın ölü yanı dışkı olarak cıkması yınede amonyak zehırlenmesıne yol acar lakin bu yemın gercekten sadece çeşme suyuyla 2 gün sürekli arıtılması ve özellikle bastırıyorum canlı yemın tam olarak ac bırakılmasından sonra ..balıklara gereken besleme işlemi baslar ....

img

kuscumehmet

ÖZEL MESAJ

isminiz memetmi? erzurumdamısınız.

img

diamond

ÖZEL MESAJ

isminiz memet mi? ve erzurumda mısınız

img

diamond

ÖZEL MESAJ

evet mehmet ........ama erzurum degıl..... sen neler yaptın..?

img

kuscumehmet

ÖZEL MESAJ

canlı yemlerin parazit taşıması gayet normal.ancak lagımdan falan toplanmıyorlar..onlar kurtlar, canlı yemler yalnızca kurlar degildir bu linki ilgilenenlerin okumasını rica ederim: http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/CanliYemler.aspx

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cefi86 ;

Aldığın yemi (Kurutulmuş poşetlenmiş piyasada satılan yem olduğunu varsayıyorum)haftada bir balıklarına güvenle verebilirsin.Haftada bir... Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ