Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

canlı yem aldım

arkadasalar herkese mrh ben canlı yem aldım blood worms adında ben bu yemı nasıl verıcem dırek mı verıcem yoksa suyun ıcınde mı verıcem yanı suya batıncamı ve bu yem ve canlı yem hakkında bılgı verırsenız coook coook sevınırım(baya bı onerıye ıhtıyacım var)

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kan kurdu yani kutulardaki ölmüş olanlardan mı yoksa gerçekten canlımıeğer kutudaki kurutulmuş olanlar sa akvaryuma nırakın zaten dip kısma düşmezler suyun üzerinde dururlar balıklar üst kısımdan toplarlar besleyici ve prıtein açısından oldukca önemli bir yemdir

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kutuda olanında kurutulmus ben bu yemı kac gunde bır verıyım yoksa haftada bır mı verıyım hergun verıldımı ne zararı olur haftada bır verıldımı ne zararı olur ve bole aralıklarda verıldı mı ne yararı olur????bu soruları mı cevaplarsanız sevınırım:)

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

hergün vermenin her hangi bir zararı olmaz yanlız balıkların tek düze beslenmelerini önlemek için diger yemleride ihmal etme.

img

erkan59

19 yıl 6 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Blood worms lar yani kan kurtları protein açısından oldukça fazla olan yemlerdir.Bu yemleri hangi balıklarda kullanacagınızı yazmamışssınız.Bence akvaryumun florasının saglıklı olabilmesinin en baş şartıdır yemleme ve yem seçimi ne fazla ne az olmalı ve balıklar açısındanda çeşitli olmalıdır bence Kan kurtlarına gelince bence kaliteli bir yem seçilmeli çünkü ben akvaryumcularda satılan kalitesiz bir çok yem gördüm ve bu yemlerin içerisinden akvaryumunuzda parazitler geçebilme ve balıklarınızda flagetta istilası yaratabilmektedir bence yeminizin kalitesi ve balıgınızın cinsi kan kurdu tercihi için önemli ben diskuslarıma çok ender veriyorum değişiklik olması açısından.

img

sibernot

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıklarınızı protein yönünden zengin yemlerle sürekli olarak beslemek doğru değildir.haftada birgün verirsen daha doğru olur.

akademistin dediği gibi sürekli bu yemle beslemen balıklara olumsuz olarak geri döner balıklar fazla protein alırsa buna bağlı olarak protein fazlalığından bazı hastalıklar yaşaya bilirsin ayrıca sürekli bu yemi alan balık diğer yemlerden kesinlikle almayacaktır bu da tektip beslenmeye girer ayrıca akvaryumda fazla açığa çıkan proteinler hydra denilen çok küçük canlıların çoğalmasına yol açar hele discus beslesydin bunu çok rahat bir şekilde görürdün

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

canlı doguran akvaryumum var molı platı copcu kılıc guramıler ve vatoz var

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

canlı yem olarak kurtları tavsiye etmem çünük genelde hepsi mirop doludur...ayrıca akademist dogru yazmış canlı yem en fazla hafta 2 kez verilir..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumculardakı yemler parazit oluşturur demişsiniz arkadaşlar akvaryumcularda sera tetra gibi cok yüksek kalitede yemler de satılıyor ama bazı arkadaşlarımız parazit demiş parazit senın bahsettıgın gibi kuru yemlerden geçmez canlı gdalarla ve başka sebeplerden oluşur ........ canlı yemlerde mıcrop var demışler burdan o arkadasımı yazim microp falan yoktur bilgilendirmek istiyorsan doru bir bilgi yaz

img

kuscumehmet

19 yıl 3 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ