Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
AKVARYUMUMUZDA NE TÜR BALIK BESLERSEK BESLİYELİM PERİYODİK OLARAK SU DEĞİŞİMİ ŞART!... - 2.sayfa
Selam Balıksever Dostlarım ;
Olur olmaz söylemlere inanmayın!..Genel olarak akvaryumunuzdaki suyu 1/4 oranında 15 günde bir mutlaka taze dinlenmiş su ile değiştirin
Diskuslarda su değişimini balığın türüne göre insanlar %100 değişim yapıyorlar.Buyrun..
adamlar çok kaliteli ve su kaynakları var şebeke suyu kesinlikle kullanmıyorlar zaten kullansalar bile altından kalkamazlar kuyusularını çok kaliteli filtrelerden geçiriyorlar ve uv lerden geçiriyorlarlar büyük ihtimal bütün bunlara ramen yüzde yüz su değişimi gerçekten türkiyede çok cesaret isteyen bişe şahsen ben yapmaya korkarım yüzde 70 den sonra balıklarda sallanma gördüm ve bir daha en fazla yüzde 60 ı geçmedim adamlar su kalitesini herzaman aynı seviyede tutuyorlar tabi bunu nasıl başardıklarını bilmiyorum sırgibi saklıyorlar ben evde su değişimlerini şebeke suyundan yapıyorum tabi gerekli filtrelerden geçirdikten ve dinlendirme yaptıktan sonra her ne yapsam da şehir şebekesinden gelen suların kimyasal değerleri bazen değişik oluyor işte bu yüzde 70 den sonra balıkları sallıyor düşenebiliyormusunuz bunlara karşı adamlar yüzde yüz su değişimleri yapıyorlar şimdi bende üretim yapacağım için bunlar benim için önemli bilgiler evde bir akvaryumda balık besleyenler tutupta kallıp günde yüzde 50 su değişimi yapsın demiyorum adamların başarısı göz ardına alınamaz gerçekten bu işi çok iy yapıyorlar gerçekten imkanım olsa yanlarına gidip su sistemlerini incelerim diyebilirim.
diamond sebeke suyuna çok rahat bir filtrasyon sistemi kurabilirsin bu sistemler pahalıdır ama kendi imkan ve tasarımlarınla uucuza halletme sansın olur ve sebeke suyunu anında koyabilirsin akvaryumuna internette arat arıtma sistemleri diye onlardan bilgi topla msn dede yazışabiliriz konuyla ilgili...
selamlar bende şu anda hatırlayamadığım bir makalede özellikle canlı doğuranlar için su değişimlerinde yağmur suyu kullanmanın daha faydalı sonuçlar verdiğini okumuştum. Şu anda yeni yeni denemeye başladım. Farklı bir sonuç elde edermiyim bilmiyorum ama şu ana kadar bir sorun yok en azından Saygılarımla
nurettin dede orda sorun yok zaten elimdeki filtre sistemiyle şebekeden gelen suyu hiç dinlendirmeden bile akvaryuma ekliyebiliyorum kullandığım filtre 5 mikron+aktif kömür+1 mikron filtre burda 5 mikron olan filtre malzemesi suyun tortularını tutar aktif karbon ise sudaki klor ve ağır metallerden suyu kurtarır sonkalan 1 mikron malzemede suyu mikroplardan arındırır her ne şekilde olursa olsun sonuçta su sayaçtan dönecek su değişimleri de göz önünde bulundurulursa maliyet yükselecek msn adresini akledim müsait vakit konuşuruz
yağmursuyu saf sudur tabi toplaması önemli ayrıca akvaryumun suyu yüzde yüz yağmur suyu olmaz sadece ekleye bilirsin diyelim yağmur suyu ile doldurdun sonra dan akvaryuma ekleyeceğin şebeke suyu değişik kimyasal özellikler de olacak buda balıkları sarsacak
Selam Dostlar ;
Bu tartışmaya herkes yorum gönderebilir ama kendi fikriyle çatışan,çelişen biri göndermemeli bence... Akvaryumda senede bir su değişimi yapın diyor arkadaşın biri şimdi de 3 ayda bir
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=11966
Arkadaşlar, bir keresinde beta üretiminde yağmur suyu kullanmıştım balıkların büyümesinde müthiş katkısı oluyor. şebeke suyu ve yağmur suyu ile üretimi deneyen arkadaşlar zaten aradaki farkı ve deneyimlerini yazacaktır
yağmur suyunun amazon balıklarında genellikle olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum, discular başta olmak üzere ama her balığa da uygun olacağını sanmıyorum, mesela ramirezi amazon kökenli bir balık ama " http://www.ramirezi.com/ " linkte yaşam ortamını gösteren resimde de görüleceği gibi son derece asidik bir yaşam ortamı var.
3 ay değişiklile 1 yıl yapılan degişiklik arasında koşul farkları var lütfen dikkatli oku şu yazıları.ben 3 ayda bri yapın demedim sözlerimi bir kez dahayanlış yönlendiriyosun.3 aylık degişimi benim yadek akvaryumum için kendimin yaptıgını söylüyorum..1 yıl olayına gelince o akvaryumun koşuluna baglı ben bu durumu aynı akvaryular için sölemedim.LÜTFEN BİR KEZ OLSUN KARGAŞA YARATMA..15 gün degişim diye bir ezbercilik yanlıştır su degilşim günü akvaryum koşullarına göre degişir yani her akvaryumda farklıdır.O yüzden defalarca dedimki lütfen kendi akaryumlarınızı kendiniz gözlemleyin ve buna göre davranın.Bu konuyu kapat seninle tartışmak istemiyoru hemde boşu boşuna..
Sayın moderatörler sizlerde artık msjları lütfen dikkarli takip edin ve bir kişinin yazısının degiştirilerek yansıtılmasına izin vermeyin.yoksa bu durumda saçma sapan tartışmalar oluyo görüyorsunuz..!!!
Saygılarımla,
Crano