Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

AKVARYUMUMUZDA NE TÜR BALIK BESLERSEK BESLİYELİM PERİYODİK OLARAK SU DEĞİŞİMİ ŞART!...

Selam Balıksever Dostlarım ;

Olur olmaz söylemlere inanmayın!..Genel olarak akvaryumunuzdaki suyu 1/4 oranında 15 günde bir mutlaka taze dinlenmiş su ile değiştirin Doctor

Diskuslarda su değişimini balığın türüne göre insanlar %100 değişim yapıyorlar.Buyrun..

Sevgilerimle..

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet üreticiler uyguluyor çunku buyumeleri acaip hızlanıyor...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

deep çok güzel bi konuya değinmişsin şimdi bundan kısa bir süre önce discus üretim merkezi avrupa idi yani dünya ya discus u pahalı olarak burası gönderiyordu gelişen bilimle birlikte adamlar işi cözdü şimdi bu uzak doğuya kaydı özellikle singapur ban kok adamların öğle güzel nehirleri varki su değişimlerini işte böyle yapıyorlar sudaki nitrit nitrat değerlerini alt seviye ye çekerek balıkları 2 ayda 5 cm yapa biliyorlar buda uzuz maliyet demek akvaryumcularda gördüğünüz 40 milyonluk balıklar bu adamlar da 4-5 dolar gibi küçük fiyatlara temin ediliyor bu ki değiştirilen suyun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor biyolojik olaya gelince bu tip su değişimleriyle suda yararlı bakterilere ihtiyaç kalmıyor balığa değen su bir da ha değmiyor bunları göz önüne alarak su değişimlerini sıkça yapmanızı öneriyorum

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İşte paylaşım ,İşte bilgi alışverişi,İşte doğruyu aktarım Budur!.. Doctor 
Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sizlerle tartışma gibi bir niyetim yok...akvaryum suyunun periyodik olarak su degişimi şarttır fakat bu degişim 15 günde bir yapılması ezberci bir genellemedir...su degişimini yapınız herzaman, ama bu degişimin periyodu akvaryumun hacmine içerisindeki balık sayısına ve uygulanan yöntemlere göre degişir.mesela bu periyodik su degişimi benim yedek akvaryumumda 3 ayda bir olarak yaparım.bu akvaryumda yavrularla beraber harika bir bakteri kütürüde barındırmaktayım bu sayede hepsi çok saglıklıdır..

bu periyodik degişim akvaryuma göre değişir...düzeni oturmuş bir suda yapılan kısa süreli devamlı degişikler suyun uygunlugunu bozmaktan başka hiç bir şeye yaramaz...eger herhangi bir bakteriyofaj bulunuyorsa yapılması gereken su degişimi ise bundan apayrıdır...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

su değişimi yapılır ama 15 güne ezberci dediğin gibi 3 ay demen de bir ezberciliktir burda değişen ne için su değişimi yaptığın deep in verdiği örnekte balıkların hızlı büyümesi için su değişimi yapılıyor ve uygulanan geçerli bir yöntemdir. bu demek değildirki 3 ayda su değişimi yaparsan olmaz. tabiki 3 aydada yapabilirsin ama şu unutulmamalı bu balıklar doğadan geliyor ve hiçbir akvaryum ve filtreyi doğayla kıyaslıyamazsın. çünkü doğada hergün su değişimi olur balıklara değen su bir daha deymez yapacağın filtre ne kadar güçlü olursa olsun doğayla yarışamaz ne göllerdeki nede nehirlerdeki hiç bir su balıklarla birlikte eskiyen su değildir her saniye doğal bir seleksiyon gerçekleşir...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

dede ben genelleme yapmadım iyi okurasan sevinirim..kendi akvaryumumdan bahsediyorum..3 ay benim akvaryumumuma göre uygun sizinkileride siz karar verin...

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar tartışmaya gerek yok herkes bildiği gibi yapsın ve buraya su değişim su değişim zamanlarınızı yazın ben cam cama akvaryumda discus beslediğim için nitrat seviyesinin üç gün içinde yükselişe geçtiği için kesinlikle iki günde bir yüzde 30 hafta sonları bu oran yüzde 50

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben deep e katılıyorum ve su değişimi yapan diğer arkadaşlarada çünkü ben de su değişiminin önemine inanıyorum.ama değiştirdiğimiz suyun kesinlikle şebeke suyu olmaması kaydı ile en az 3 gün dinlenmiş olması kaydı ile.su değişimi ne 15 günde bir ne 3 ayda bir değilde gerekli olduğunda olursa daha faydalı olur inancındayım.suyun kalitesi balık sayısı ve akvaryumun büyüklük küçüklüğü ile orantılıdır diye düşünüyorum gereksiz yere su değişimine de karşıyım.

haklısın deep su değişimi şart