Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

efimech x siporax & U.V lambası - 2.sayfa

Merhaba arkadaşlar, Merak ettiğim bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum.Bildiğimiz gibi dış filtre içinde bazı malzemeler kullanılıyor bunların bazıları mekanik bazılarıysa biyolojik filitrasyon görevi görüyorlar ve farklı firmaların farklı ürünleri mevcut.Ben eheim 2213 filtre kullanıyorum ve içinde efimech ve substrat bulunuyor.Eheim firmasının mekanik filitrasyon boncuk ürünü efimech sera nınki ise biopur.Biyolojik filitrasyon ürünleri ise substrat digerininki ise siporax.Ancak siporax aynı zamanda mech gibi boncuk seklinde.Merak ettiğim konu siporaxı hem mekanik hemde biyolojik filitrasyon elemanı olarak ilk bölümde kullanabilirmiyim,daha fazla bakteri tutma ile siporax ve substrat aynı sistemde daha iyi bir biyolojik ortam olusturur mu?Bir diğer sorum da u.v lambalarının gunde kac saat acık kalması,şimdiden teşekkürler. artur

img

artur71

19 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sera Siporax Dünyaca kalitesi kabul edilmiş, tatlı su ve deniz akvaryumlarında kullanılan, yararlı bakterilen yerleşmesi için geniş bir yüzeye sahip olan etkili bir biyolojik filtre malzemesidir. Hem aerobik (oksijenle soluyan) hem de anaerobik (oksijensiz soluyan) bakterilerin kolonileşmesine olanak veren gözenekli yapısı sayesinde amonyak nitrata, nitrat da serbest azot gazına kadar dönüştürülür . Kirlenip erkenden tıkanmasını önlemek için filtre elyafı ve filtre lifi arasında kullanılır. bakteri kolonisine zarar vermemek için eski akvaryum suyunda hafifçe çalkalamak gerekir. 230m2 olması lazım yanılmıyor isem bakteri yerleşim alanı sağlıyor ben kendi filitremde kullanıyorum özellikle dekorsuz akvaryumlarda bakteri kolonisinin yerleşimi için mükemmel bir ürün Uv filitrelere gelince ben kendim Atman 2000lt uv filitre kullanıyorum sana tavsiyem uv filitre almadan önce filitre lambasının gücü ve etkili olduğu parazit spor ve bakterilerin listesine iyi bak birde önemli notkta senede bir değişen lambasınının kolay bulunabilirliği akvaryumunun litresi su debisi gibi bilgilerde önemli ben kendi akvaryumumda timer (zamanlayıcı) ile birlikte çalışması gereken zamanı ayarlayıp kurdum uv filitre kullanımı önemli bir husus ama düzenli kullanıldığında akvaryum içerisindeki flora mükemmel balıklarında bi o kadar mütiş olacaktır

img

sibernot

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond msn em [email protected]

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ