Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

efimech x siporax & U.V lambası

Merhaba arkadaşlar, Merak ettiğim bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum.Bildiğimiz gibi dış filtre içinde bazı malzemeler kullanılıyor bunların bazıları mekanik bazılarıysa biyolojik filitrasyon görevi görüyorlar ve farklı firmaların farklı ürünleri mevcut.Ben eheim 2213 filtre kullanıyorum ve içinde efimech ve substrat bulunuyor.Eheim firmasının mekanik filitrasyon boncuk ürünü efimech sera nınki ise biopur.Biyolojik filitrasyon ürünleri ise substrat digerininki ise siporax.Ancak siporax aynı zamanda mech gibi boncuk seklinde.Merak ettiğim konu siporaxı hem mekanik hemde biyolojik filitrasyon elemanı olarak ilk bölümde kullanabilirmiyim,daha fazla bakteri tutma ile siporax ve substrat aynı sistemde daha iyi bir biyolojik ortam olusturur mu?Bir diğer sorum da u.v lambalarının gunde kac saat acık kalması,şimdiden teşekkürler. artur

img

artur71

19 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

siporax dediğiniz şeyi hiç kullanmadım ama substrat oldukça etkili bir madde özellikle kumsuz akvaryumlarda bakteri kültürlerinin toplanması için çok faydalı en üst seviyede kullanmayınız bunları orta seviyede kullanmalısınız en üst kısımdan su son olark çıktığı için baya zarar verir kültürlere uv sistemine gelince olumsuz bir durum gördüğün vakiy lanbanın kaç w olduğuna göre ve suyu çevirme hızına göre 4-5 saat çalıştıra bilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili Diamond verdiğin bilgiler için tesekkurler,substrat en ustte derken tabi ki ondan sonra yaklasık 8-10 cm lik elyaf tabakası var.U.V ye gelince 11W gucunde bir lambası var ve yazdıklarına göre gunde 4 saat yeterli olacak sanırım.zira faydadan cok zarar verebilir gibi geliyor.İyi gunler dilerim. artur

img

artur71

19 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Yaklaşık 10 yılın üzerinde bir süredir Ehiem 2217 kullanmaktayim ve çok memnunum. Filitremde biyolojik filitreleme için substrat kullanmaktayim ve Diamond arkadaşım gibi kesinlikle gerekli olduguna inaniyorum. Benim filitremdeki sıralama aşagıdan yukarıya doğru (ehiemda su girişi aşagıdan çıkışı yukarıdandır) Seramik Boncuklar - Mekanik Filtre süngeri - Mekanik Elyaf - Mekanik Substrat - Biyolojik Elyaf - Mekanik (bir kaç kat kalın) U.V filitrelemeye gelince; UV filitre alırken oncelikle alacagın UV filtre ile kullandıgın filitrenin su debilerinin uyumlu olması lazım. Bu şu demek : Eğer filitrenin su çıkış hızı UV filtrenin destekledigi hızdan az yada yüksek ise o zaman UV filtreden tam performans alamazsın. Sanırım senin 2213 için DeBarry nin 11 volt luk UV filtresi uygun olur ama genede filitrenin su debisini tam olarak ogren. UV filtre sudaki tüm canlı organizmalari öldürür bu nedenle UV filitreyi normal filitren gibi 24 saat çalıştırma. Çünkü UV ışığı yararlı yararsız tüm bakterileri öldürür. Akvaryumunun biyolojik dengesi oturdugunda ki bu yaklaşık 2 ay alacaktir. (eger işlemi hızlandırmak için suya bakteri kültürü eklemezsen) Biyolojik denge oluştugunda UV filtreyi haftada 2-3 gün çalıştır. UV filtre ozellikle discus akvaryumlarında çok gerekli bir filitredir. Discus gibi su niteliklerinden kolay etkilenip hastalik kapabilen bir balık için UV filtre bayagı faydalı olacaktır. Üretim akvaryumlarında da yumurtaların bozulmasını engelleyerek daha çok yumurtanın açıldıgı duymuştum.

img

murathan

21 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

substrat eskiden beri kullanılıyor ve çok etkili fakat sera nın siporax ürünü yenilerden sayılır ve acaip bir ürün emin loabilirsin arkadaşım seranın bayiliğini yapıyordu ve bir deney yaptık inanılmaz birşeydi 3 damla metilen mavisini masaya damlattı sonra 4 tane siporax sı üstüsde getirip metilen mavisinin üstüne koydu ve anında sırayla 4 ü birden bütün sıvıyı emdi ve hapsetti içerisinde acaip gözenekler var ve gerçekten tavsiye ediyorum bide zamanınız yok ve biyolojik kirlenmeye acil müdahale etmek istiyorsanız sera toxivec tavsiyemdir uv lambası ile ilgili bir sey yazmıycam muhakkak ki etkili fakat hiç kullanmadım teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

anlattığına göre güzel bişeye benziyor ama burda nerde tek yakındığım şey malzeme bulma sıkıntısı erzurum da

img

diamond

ÖZEL MESAJ

diamond istemen yeterli emin ol olabilecek en ucuz sekilde sana alabilirim ve cok samimi yazıyorum.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu konuyu senle konuşabiliriz msn adresin varmı?

img

diamond

ÖZEL MESAJ

nurettindede;

msn ye gelsene görüşelim benimde almak istediğim bir kaç şey var yardımcı olursun umarım.

[email protected]

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu aksam görüşelim.... bys

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ