Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

kılıc kuyrugum doguracak yardım edın - 2.sayfa

arkadaslar herkese mrb benım kılıc kuyrugum doguracak ama bı problem var dıer balıklar dogan balıkları gorduler mı yavruları yutmazlar mı o pılastık yavrulukta dogurtmıycam akvaryuma rafye falan koydum yavru balıkların yutulmaması ıcın ne yapabılırım sorunuma hemen cevap yazarsanız cok sevınırım

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

nurettındede ve formdakı arkadaslar ılk dogan balıklar sersem oluyorlarmıs ve o sersemlık gecmeden dıer balıklar ve anne yıyebılır benım kafama sımdıde bu takıldı yavru balık daha yenı dogdugu ıcın sersemlıcek ve kendıne gelene kadarda yutulucak bu kafama takılan seyı herkes acıklayabılır mı acaba (bırınız o sersem olur yenılecektır dıor bırınızde o kacacaktır yenmıyecektı dıor)ben ne yapmalıyım????

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

cefi şimdi doğacak balık lar doğum sancısı gibi bi sancı çeker bunu balık doğum yaparken kararmasından görebilirsiniz doğuma çok kısa bir süre kendini diğer balıklar rahatsız etmesindiye akvaryum da dibe köşeye saklanır veya rafya nın içine girer doğumu burda gerçekleştirir yavrular sersem bile olsa burada kendilerine gelirler özellikle rafyanın kıvrım lı yapısı içine girerler ve burda rafyanın kamufle rengiyle kendilerine gelirler kafana takılan birşey olunca sorabilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben rafyayı kaldırdım cunku gecen gun akvaryumuma bolca bıtkıler koydum fazla deıl ama neyse bunlar 2 kok saz 2 kok eledoa aldım ve yanyana koydum bıtısık bıtısık yavruların saklanmasına yardımcı olurmu(dogurcak balık hep kutugun altında oturuyo:)bıtkıler yeter mı tesekkurler

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

yardımcı olur ama tabi rafyanın sağlayacağı kıvrımlı yapıyı sağlayamaz ayrıca bitkiler yavruları renkleri için tam kamufle edemez eğer bitkilerin akvaryumun üst kısmına tam değmiyorsa bitkilerin üzerine rafyayı bırakakabilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bana kalırsa bulundugu akvaryumda kalsın yavruluksuz falan...dogal olan herzaman iyidir...yalnız yavruların fazla olmasını istiyorsan karantina akvaryum yapmalısın yavruluk degil..bu akvaryumuda bolca bitkilendirmelisin..yavruluga koyarsan balık stresten ölür yada yavrular ölü dogar...

en mantıklısı olsun diyorsan balık kendi akvaryumunda kalsın yavrularını dünyaya getirsin onların çogu ölecektir ama olsun kurtulan kurtulur..mutluka kurtulandaolacaktır zaten...daha sonra onlarda büyüyüp yavrularını yapar bu şekilde üretim daha saglıklı olur...

balıgının kuytu yerlere girmesi gayet normal merak etme ama bir hastalıgı yoktur umarım..akvaryuma bitki alman iyi olmuş tebrik ederim...bu konuyu o kadar sorun yapma bırak herşey dogasına göre olsun...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ