Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

kılıc kuyrugum doguracak yardım edın

arkadaslar herkese mrb benım kılıc kuyrugum doguracak ama bı problem var dıer balıklar dogan balıkları gorduler mı yavruları yutmazlar mı o pılastık yavrulukta dogurtmıycam akvaryuma rafye falan koydum yavru balıkların yutulmaması ıcın ne yapabılırım sorunuma hemen cevap yazarsanız cok sevınırım

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm cefi86,

en saglıklısı gebe balıgı yeni bir akvaryuma koyman ve akvaryumu bol bitkilendirip havalandırmandır...bu akvaryumda filtre kullanmamanı tavsiye ederim...bu durum için en uygun yöntem tabikii hava taşlarıdır...yada akvaryumu bölebilirsin  gebenin oldugu kısmada aynı işlemleri uygulamalısın..2 gün sonra yada balıgının hemen bir kerede vermli dogurduguna inanırsan ise anne le yavruları ayır..anneyi bitkisel yemlerle beslemeni tavsiye ederim..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tabi en kısa sürede diğer balıklar savunmasız olan balıkları bulup tüketecekler engüzeli akvaryumda doğal bir ortam oluşturup balılardan yavru alman tabiki yavruluk kullanmanı tavsiye etmem çünkü sitrese giren balıklar bazen ölüdoğum yapabiliyorlar rafya kullanacaksan tek yapacağın renk rafyanın kırmızı renkli olması çok işe yarıyor gerçekten sonra yüzeye çıkmış yavruları toplayıp büyütme akvaryumlarına geçirebilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavruların saklanabılecegi yer var da doguran balıgın arkasında olan balıklar dogan yavruları yemezler mı yada ne cozum bulabılırım (baska bır akvaryuma aktarma sansım yok)bıde canlı doguranlar gece mı yoksa gunduz mu dogum yaparlar,dogum yaptıktan sonra canlı yemle beslıyım mı guclenmesı acısından,benım magıc-jet fılıtrem var yavrular cıktıgında cekebılır mı bu sorularıma da cevap yazarsanız cok sevınırım SAYGILARIMLA

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

canlı yemi haftada bir ver...yavrulardan kurtulanlarda olacak ölenlerde buna engel olamazsın onlar zaten kaçma duygusuna kapılırlar ama yapabilirlermi o var işte :)

balıkların sabaha karşı 6 da dogururlar  şaka şaka tabiki bunu bir saati yok zamanı gelice dıgırır ama ben genelde hep sabah kaktıgımda gördüm...bir keresinde ise seneler önce 12 yaşlarımdayken öglen vakti lepistesimin dogumuna şahit olmuştum böyle sayıyodum onları hatta 27 tane yavrulamıştı bir kaç taneside yapışıktı...nostalji yaptık beee

yavruların dogacagı yerde filtre çalışmasın..filtren ne olursa olsun...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bıde akvaryumda hava tası var dogan balıkları ordan oraya savurmaz mı,sımdı baktım doguracak olan kuytu bı yer arıyo kutugun altına gıdıyo ole sabıt duruyo bu normalmıdır

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

Selam cefi86 ;

Kılıçkuyruklar doğurmaya yakın karınları bir önceki güne göre baya bir şişer.yavrulamadan 2-3 saat önce balık durgunlaşır ve yavrulayacak yer arar.Bunu doğrulamak için o sırada balığa yem ver yemiyecektir.Moly ve lepisteslerde olduğu gibi yavrulama zamanı akvaryum koşulları,dış etkenler ve balığın verimi ile alakalı olarak 30 ila 45 gün arasında değişiklik gösterir.Kılıç kuyruğun az sayıdaysa gün saymak ama ayırt edemiyorsan karnındaki yavrular iyice koyu renk alıyorlarve karnının altına birikmeye başlıyorlar.Bunu gözün ile gözlemliyebilirsin.(eğer balığın açık renk ise)Birde balık alt katmanlara iniyor buna dikkat et.Erkekle eşleşirken dişi karnında bütün yumurtaları bir anda döllemez bir iki yada üç gün içinde döller bu yüzden balığın karnındaki yavruların gelişmesi aynı anda olmayabilir.Belirli aralıklarla doğum yapabilir.Sen en iyisi anaç balığını bir kaç gün doğum akvaryumunda bırak.

Bir batında balığın 200`e kadar yavru verebilir.. Fish Fish Fish Fish....

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dogum akvaryumu dedıgınız ayrı bır akvaryummu yoksa o plastık yavruluk mu bıde balıgım cok durgunlastı yerde kutugun altında olece yatıyo ole dursun mu yoksa kutugu alıyım mı

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

doğum akvaryumu işte akvaryum demek yuvalık yada yavruluk değil durgunlaşmanın nedeni balık doğum yapacağı için olabilir ama kesin bişe şöylemek için balığı görmek daha mantıklı olur

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cefi hamile balığın baska akvaryuma alınması sakıncalıdır strese girer ve yavruların ölü doğar rafya koymussun tetrli olucaktır bırak doğal döngüsüne iyi bitkilendirirsen de olur bırak kendi akvaryumuna doğursun yavrular kendini koruycaktır...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ