Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yavru Akvaryumu hakkında!.. - 2.sayfa

Merhabalar, lepisteslerim yavru yaptığı için (yakında platide yavrulayacak) bunlara ufak bir yavru akvaryumu olusturdum fakat akvaryuma herhangi bir ışık koymadım ama gün ışığını alan bir yere yerleştirdim akvaryumu şimdi sorum bu ortam balıkların olacak renklerini etkilermi herhangi bir renk kaybı söz konusu olurmu kararma vs.gibi yıllar önce veliferalarda kararma olmustu akvaryumcu ısıktan dolayı demişti.. cevaplar için teşekkürler

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm ffkarakaser,

bu blirtiler ya kadife hastalıgı yada mantar olabilir...sen yinede bunların her ikisinede çözüm olabilecek mikofish diye bir ilaç var onu kullan...deride olabilecek parazitleri öldürür....eskiden kullanmıştım halada duruyo kutusu..

metilen mavisini kullanmışsın bu çözüm olabilir..20 lt suya 1 cm³ lük çözeltideki metilen mavisinin balıklara hiç bir zararı yoktur diye biliyorum..ama istersen şimdilik mikofish ş kullanma çünkü metilen mavisi atmışsın akvaryuma bir terslik olmasın...

balıkların kendilerini bir yerlere sürtmesinin nedeni ise derideki bakteriyofajlardan kaynaklanır.bunu illaki mantar yada beyaz benek olması gerekmiyor..yani sonuç olarak bu hastalıkların olmasını beklemeyin..en güzel yöntem ise balıga tuz banyosu yapmaktır..10 lt suya 1 yemek kaşıgı iyotsuz tuz koyun sıcaklıgı 28-29 falan olsun balıgı bu karantina içinde 5-6 dk bekletin.sonrada akvaryuma koyun..bu arada 10 lt için kullanacagınız su yine akvaryumun suyu olsun..yada 3 gün dinlenmiş su ama sıcaklıgına kesinlikle dikkat edin bu daha iyi olur..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ