Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yavru Akvaryumu hakkında!..

Merhabalar, lepisteslerim yavru yaptığı için (yakında platide yavrulayacak) bunlara ufak bir yavru akvaryumu olusturdum fakat akvaryuma herhangi bir ışık koymadım ama gün ışığını alan bir yere yerleştirdim akvaryumu şimdi sorum bu ortam balıkların olacak renklerini etkilermi herhangi bir renk kaybı söz konusu olurmu kararma vs.gibi yıllar önce veliferalarda kararma olmustu akvaryumcu ısıktan dolayı demişti.. cevaplar için teşekkürler

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben görüşümü söyliyim sen eğer akvaryumdaki alg oluşumundan rahatsız olmayacaksan balıklara bir etkisi olmayacaktır. yanlız onları bir köşeye bırakıp unutmamalısın su değişimi kaliteli yem sıcaklık vesaire bunun dışında bir etkisi olmaz. hatta size denenmiş bir olay anlatayım . bir sandık için poşet döşenmiş sadece suyu hareketlendiren kçük bir motor var içerisine dişili erkekli lepistes salınıyor. ve bu sandık dışarda evin bahçesinde mevsim yaz 2 ay boyunca sadece yem atılıyor başka sandığın yanına yaklasan bile olmuyor... içine atılan lepistesler değişik ırklardan seçilmiş. 2 ay sonunda hani boş çekme deyimi vardır ya bulanıklıktan içi gözükmeyen sandığa kepçe daldırılıyor ve dolu dolu çıkıyor ve akvaryumculara pazarlanıyor. bu olay 35 sene önce oluyor ve o sıralar lepistesler almanyadan ithal geliyor o balıklar kapış kapış daha pahalıya satıldı...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

bir akvaryumda balık besliyorsanız mutlaka yardımcı bir akvaryumunuzda olması gerekir...bunu yavrular yada hasta olan balıklarınızı karantina altına almak için kullanmalısınız...mesela benim 4 tane akvaryumum var ama ikisini kullanamıyorum çünkü inanın koyacak yer kalmadı neyse gelelim senin sorununa:

yavru balıkları ayırman iyi olmuş eger dengeli beslersen ve akvaryumda bu balıkların gelişmine uygunsa(en az 25-30 lt) balıkların 3 ay sonra cinsel olgunluga ulaşacaklar...ışık konusuna gelince balıklarını bu şekilde durmasında bir zarar yok yanlız akvaryum güneş ışıgını dogrudan alıyorsa alglerle başın beleda olacak yakında...bence akvaryumu dolaylı ışık alan bir yere koy ve kendin ufaka bir tesisatla üzerine ışık tesisatı yok...bunu için eger akvaryumunda kapak yoksa önce akvaryumun üzerine uygun bir cam kestir ve sonra bir duyla bu işi bitir tabi akvaryum büyük degilse...yani ışıgın olmaması kararmaya neden olur bence ama bu ışık yoklugundan balıgın genelde yere pısmasından kaynaklanır ama yinede benim dedigim gibi bir tesisat yaparsan çok daha iyi olur..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

2 arkadaşımızında tavsiyelerine uy çok güzel yazmışsın yavruları hiç unutma bir köşede

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler tabiki yavru balıklarada gözüm gibi bakıyorum alg sorunum şimdilik yok 2 hafta oldu zaten direkt güneş ışığı almıyor. ışık sorununu ise çalışma masamdaki lamba(küçük florasan) ile çözdüm.. fakat show akvaryumumda akşam bir olay farkettim aymoly ve bir lepistesimin kuyruğu ve gövdesinde beyaz kepek gibi bir şey farkettim ( aymolyde 2 adet lepisteste 1 adet beyaz kepekten vardı)daha öndeden beyaz benek hastalığı deneyimim oldu bunlar bana daha büyük gibi geldi. yani beyaz benek değil galiba ama ben yinede akvaryum suyuna tuz ekleyerek metilen mavisi attım ve dereceyi 28`e kadar çıkardım ama filtreyi şimdilik kapatmadım.. siz bu anlattığımı görmeden bir yorum yapabilirmisiniz ne olabilir?..

img

ffkarakaser

ÖZEL MESAJ

bu arada balıklarda herhangi bir kendini yere sürtme, iştahsızlık,durgunluk gibi hastalık belirtileri yok. bilgilerinize

img

ffkarakaser

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım, Lepistes rengini erkek ise babadan alır(dişilerin rengi zaten yoktur.)Bu yüzden ister ışıklı ortam olsun ister ışıksız olsun değişmez.Ama kullandığın yem bu durumu etkiler.Kaliteli yem kullanırsan daha hızlı gelişir ve renklerini tamamen değiştirmez ama fark ettirir.

img

aliyapan

19 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yere sürtme hangi hastalığın belirtisi peki?

img

bigtospik

19 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Balığın kendine bir yerlere sürtmesi deri hastalıkları ile alakalıdır. Mantar,beyaz benek,balığın üstüne olan herhangi bir parazit balığın devamlı bu hastalığı üzerinden atmak için bir yerlere sürtünmesine yol açar..

img

ffkarakaser

ÖZEL MESAJ

BENİM ÇİKLİT İMDE SÜREKLİ KENDİNİ CAMA SÜRTÜYOR YUKARI AŞAĞI...HIMMM

img

sofuoğlu

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ