Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BİR UĞRAMANIZ MÜMKÜNMÜ ŞURAYA? - 2.sayfa

merhaba arkadaşlar. benim bir kaç sorum olacaktı: ben akvaryumumu biraz büyütüp 75.30.40 ebatlarında akv. alacağım. sizce nasıl olur?tecrübeli arkadaşlara göre bu rakam küçük gelebilir fakat bana şimdilik yetiyor. bir sorum daha olacak: ben lepistes,molly ve balon molly almayı düşünüyorum.sizce nasıl balık bunlar? üreyen bir cins istiyorum. ne dersiniz bunlara?

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar peki bu lepistes ler ne yer ne içer?

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

bu hayvanlar hakkında pek bi bilgim yok ama hoşuma gittiği için alacağım.

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

akvaryumu kurar kurmaz balıkları bırakmayacaksın umarım suyunu doldurup dekorunu yaptıktan sonra en az bir hafta beklemelisin suyu klor kloromin ağır metatlerden uzaklaştıracaksın bu sayede ayrıca bu zaman içinde bakteri kültürleri oturmaya başlayacak rafya dediğim şeyi akvaryum bir köşesine bırakacan suyun üzerin de duracak çim gibi bir şey şimdi akvaryumculara güvenme bence satmak için herşey derler düşünsene küçük boylu plastik çimlerin arasın da nasıl saklanır balıklar

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

PUL YEM YER TETRA YADA SERA MARKALARINI ÖNERİRİM.

Bütün cevaplarınız için teşekkür ederim. fakat bir sorum daha olacak: bu bakterilerin oluşması için ve ağır metallerin kalkması için ısıtıcı ve motoru çalıştırmam şartmı?

img

blue_pacific

ÖZEL MESAJ

motoru ve ısıtıcıyı hep çalıştır bi zararı yok aksine daha iyi zaten.

öncelikle SüRüNgEnCi_GeNçLiK seni tebrik ederim gerçekten harika ilerliyorsun...

slm Blue_Pacific,

yeni bir suyeni bir sorun ma bir o kadard heyecan demek benim fikrim..yeni suyun balık için uygun koşullara ulaşması biraz zaman alır bu süreç içnde de bu su içerisinde balık bulunmalıdır...ve bu süreç geçene kadarda ilk balıkların büyüuk bir ihtimalle ölecektir bak genelde diyorum ama..balıgını belirle ve ona göre aksesuar almaya başla..lepistesi seçtim diyorsan mutlaka biki kullan derim ben diger aksesuarlar ise kayalar midyeler olabilir...fazla kalabalık yapma ama dolanmaçlı güzel bir şehir kur onlara...önce 2 tane lepistes ala ve 1 hafta sonra bunlar ölse de ölmesede u sayıyı 10 tamamla...bence 3erkek 7 dişi harika bir oran üretim için daha sonra ise bunu arttırabilirsin tabi...

lepistesler:

3 ay içinde cinsel olgunluga oluşurlar normal gebe süresi çevre direncine göre mesela sıcaklık 20 ile 40 gün arasında degişebilir..genelde 27-28 gün içinde yavrularıa kavuşursun..erkekler dişilerden çok daha fazla renkli olurlar..üretimi en kolay balıklardan biridir..derece 27-28 en uygundur..

akvaryumu kurdugunda ilk 3 gün hiç balık koyma ve bu süre içinde akvaryum sıcaklıgı 27 de sabirlenmiş olsun ayrıca devamlı filtre ve havalandırma çalışsın...bol şanslar ve kolay gelsin...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ