Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
BİR UĞRAMANIZ MÜMKÜNMÜ ŞURAYA?
merhaba arkadaşlar. benim bir kaç sorum olacaktı: ben akvaryumumu biraz büyütüp 75.30.40 ebatlarında akv. alacağım. sizce nasıl olur?tecrübeli arkadaşlara göre bu rakam küçük gelebilir fakat bana şimdilik yetiyor. bir sorum daha olacak: ben lepistes,molly ve balon molly almayı düşünüyorum.sizce nasıl balık bunlar? üreyen bir cins istiyorum. ne dersiniz bunlara?
lepistes öneririm crano`dan öğrendim bunları 10 balıkla başla 3 erkek 7 dişi bol bitki ve kolay ürüyorlar umarım yardımcı olmuşumdur
selam lepistes moli ve velifera bol yeşillik kullan suyun üstune çıksın lepistes yavruları suyun üstünde dolaşırlar yavruluk kullanma bye
bizim buralardaki akvaryumcuda pek bitki çeşidi yok.bir kaç tane var işte.ne yapmalıyım ayrıca yavruluk kullanmadan nasıl olucak bu iş?????
sen yavruluk yerine bitki kullanıcan balıklarda o bitkilerin araına saklaıncaklar yani yavruluğa gerek kalmicak bende üretüm amaçlı beslicem ama hakkaten yavruluk kullanmamak beni tedirgin diyor ama bu kadar insanın bir bildiği vardır heralde.iyi balıklar...
yavruluk gerekmez tek lepistesse karma yaparsan başka yavruluk gerekmeden besliyeceğin balıklar velifera sarıları moli çeşitleri kaliteli yem kullanırsan yavruların ilk etapta saklanacağı mekan sağlarsan bizaman sonra uğraşmazlar ilkel kalmış metod pastanelerin paketlerde kullanılan ipi bıçakla az birşey kıvırcık yapıp suyun üstünde bir köşede dursun okey kılç koyarsan karmaya girersen boyu çin malı yavruluk var onu bulabilirsen al bye
bu arada kullanabileceğin bitkiler bunlar: Elodea, Densa, Salvinia, Vesicularia, Najas, Riccia
akvaryumu büyütme isteğin güzel bir fikir her zaman insan bir şeye takılıp kalmamalı zamanı geldikçe sınırlarını zorlayıp akvaryumları büyütmeliyiz ve çeşitli balık türlerine geçmeliyiz bu inanın bilgi birikimimizide artıracaktır mesela canlı doğurgan besleyen bir insan yavruları nasıl hızlı büyüteyim diye düşünür bunun için çalışır bi zaman sonra başarılı olur ilede canlı doğurganlar dan vazgeçip büyük akvaryumlara yönelse diyelim yavaş yavaş melek,gurami,tetralar,gibi değişik balık türlerine yöneldikçe ihtiyaç olununan bilgi artacak ve heman bil gi edinmeye başlayacak inanın kişinin kazandığı tecrübeyle bu ölene kadar sürüp gidecek başka bir örnek verecek olursak japon balığı besleyen suyun ph ıyla falan oynarmı oynamaz bu sadece bazı güney amerika çiklitleri için geçerli kurallardır anlatmak istediğim değişik balık türleri beslemek her zaman beraberin de kişiye yeni bilgi kazanmasını sağlarelimizden geldiğince gidebildiğimizin en son noktasına kadar gitmeliyiz ben ce üretim yapacaksan bir cinsle uğraş derim molly.lepistes oldukça üreyen bir türdür sağlıklı yaşattığın halde sayılarına göre rahatlıkla yavru alabilirsin yavruları kurtarma işini yavruluğa falan bırakma yavrulukta balıklar sitrese girer ve her zaman iy sonuç vermeyebilir akvaryum da doğal yötemlerle yavruları kurtarmaya çalış bitki olabilir ama yeni akvaryum kuracağın için o denle sık bir bitki topluluğuy oluşturman biraz zor kırtasyelerden rafya al hediyelik eşyalar için bağlanır bunları bıçak yardımıyla kıvır ve akvaryumun üzerine bırak ve balıklara göre kamufle yap lepistesse sarı al molly se siyah gerçi yavrulara fazla zarar vermeselerde yine önlem için ve akvaryuma sağlıklı balıklar al zaman la rafya içerisindeki yavruları görürsün aklını karıştıran bi,şe olursa çekinmeden sorabilirsin
Arkadaşlar bu ip konusunda kafam karıştı. ne için yapacağım bunu şimdi? akvaryumu bugün alacağım yarın veya öbürgün de malzemeler ve balıkları alacağım ne tür bi malz. alayım? ayrıca plastikten bir çim gibi bişey var akvaryumcuda. akvaryumcuya sordum yavruların saklanması için dedi. sizce o olabilir mi bu iş için? yardımlarınızı bekliyorum...
atman var ısıtıcı olarak orta derecede bir marka bende onu kullanıyorum ve memnunum işimi görüyor yani bu arada o rafyayı balıkların saklanması için kıvır kıvır yapıp akvaryuma bırakcaksın suyun üzerinde yüzer o zaten