Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Suyun rengi? - 2.sayfa

Akvaryum suyunda belli bir süre sonra hafif pembeleşme, kırmızılaşma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir???

Japon+melek besliyorum ve günde 2 kez yem veriyorum. Akvaryum ölçülerim 50x35x20

tamam dede yav takılıyom biraz tabiki herkes özgür bunu söylemek bile saçma sanada iyi akvaryumlar...ama ben arkadaşlar şimdi çelişkide kalır diye şeyettim neyse kendine iyi bak dedecim...

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım inşallah sorununu çözmüşsündür

Akvaryumda hiç canlı bitki yok. Sadece 2 plastik bitki var. Ayrıca 2tane de çöpçüm var. Gerçek bitki almam bu sorunumu azaltır mı? Birde bu ölçüdeki akvaryumuma dış filtre alsam bu sorunu giderir mi,uygun olur mu?

nitrat ve nitrit değerlerinde ki artışlar suyun rengini pembeleştirmez yapman gereken tek şey yem menüsüne değişik yemler katarak çok yönlü beslemen ve su değişimleriyle suyun rengini eski haline getirmek

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle akvaryumun için uygun balıklar besle 50 lik akvaryumda melek beslenmez,bitki tabiki nitratı azaltır.sana önerim kaliteli yem kullanman olacak (tetra rubin) kullanmanı öneririm.ve de güçlü bir filitre tabiki.

Birde bu ölçüdeki akvaryumuma dış filtre alsam bu sorunu giderir mi,uygun olur mu?

selam kardeşim birincisi suyun pembeleşmesi tamamen yemi fazla atıyorsundur o ölçüdeki akvaryuma dış motor koyulmaz balıklar tatlı akıntıyı sever o ölçüdeki akvaryumda girdap oluşur iç motor tavsiye etmem en sağlıklısı şelale tipi. su pembe değilde dağa çok kahverengimsi siyse suyu tamamen değiş. japon ve meleklere canlı bitki dağa verimlidir plastikleri çıkar suyu sık değiştirme balıklar enfeksiyon kapar buda benim görüşüm bye.

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dış filtre kullanamazsın yapacağın tekşey dediğim gibi suyun şuanki halini düzeltmek istiyorsan günlük su değişimleriyap ve çeşitli yemler kullan yeterli

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam menedu ;

Sık dip temizliği yap en geç 15 günde bir Doctor ...Kaliteli yem kullan Sera ve Tetranın balığına göre olan yemleri ideal.
Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

HEPİNİZE İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!!!!