Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Suyun rengi?

Akvaryum suyunda belli bir süre sonra hafif pembeleşme, kırmızılaşma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir???

Japon+melek besliyorum ve günde 2 kez yem veriyorum. Akvaryum ölçülerim 50x35x20

arkadaşım suyun renginin hafif hafif pembeleşmesi akvaryumdaki bir çok kötü olayı ortaya çıkarır akvaryumunda aşırı miktarda nitrat var nitratta yosunları ve bitkilkeri bozar ve bu da suyun kirlen mesini sağlar akvaryumunun suyunun yarısını değiştir ve her 10 günde bir akvaryumun dibinden hortum yardımıyla akvaryumdaki suyun 1/4 ünü değiştir akvaryumun sağlıklı olacaktır

selam beslediğin balıkların cichlid olduğunu tahmin ederek tetra discus yem kullandığını düşümüyorum ve cichlidler yemi agzına alıp atarlar bazen bu da yemin suda kalmasına sebep olur doğal olarakta suyun rengi yemin rengini almaya akvaryumun camları bakterilerle dolmaya başlar tek yapman gereken balıklarını 1 veya 2 gün aç bırakmandır ki yemleri tam olarak yesinler veya çöpçü balıklarından alman olur çözüm kolay gelsin

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Menedu ne tür balık beslediğini sonradan fark ettim aynı şeyler onlar içinde geçerli.

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sonuç için bazı soru işaretlerin kalkması gerekir..mesela bu ebattaki bir akvaryuma kaç tane japon ve melek barındırıyorsun..gereginden fazla balık varsa bu durumda suyun rengi kızıla döner ayrıca netice amonyak zehirlenmesi ile sonuçlanabilir...akvaryumun öncelikle 3 te birini dipten suyunu çekmelisin..ve yerine en az 3 gün dinlenmiş kloru gitmiş su eklemelisin..

kirliksepeti söylediklerine katılmıyorum..suyun yarısını degiştirmek pek de iyi bir düşünce degil ayrıca bir akvaryumun suyu 10 günde bir degiştirilmez..ayda bir degişimi bile sakıncalı olabilir bazı durumlara baglı olarak..bu kızıllanma 10 günde bir görülebilir fakat bunun çözümü su degişimi ile giderilmez bu durum bu sıklıkta olursa ya akvaryumda aşırı bitki yada balık vardır...bunun çözmü balık ve bitki sayısını azaltmaktır..ama bundan önce yukarıdaki gibi su degişimi yapılmalı zaten azaltma işlemide gerçekleştirildigi taktirde sonuç başarılı olur..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crono çok su değişimi biyolojik filtredeki bakterilere zarar verip suyun dengesini bozabilir. ama bazı durumlarda sık su değişimi yapmak gerekli oluyor malesef ki biyolojik dengenin sarsılmasından daha acil durumlar veya su ihtiyacı yüksek balıkları büyütmek için de bu uygulanan bir yöntem kontrollu olursa çok büyük sakıncalarını görmezsin. tamamen benim fikrimdir teşekkürler....

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ksura bakma dedecigim ama sık değişimin hiç bir yararı olmadıgını ben sana rahatlıkla söyleyebilirim bu da bilimsel bir gerçektir..

img

crano

ÖZEL MESAJ

tabikide haklılık payı vardır söylediklerinde ama balıklarının hızlı büyümesini istiyorsan sık su değiştir ve farkı kendi gözlerinle gör. ayrıca bozulan bi sudan kurtulmanın yolu sık su değişimleridir aynı gün 2 saat arayla değil belki ama 3 günde bir değişim uygundur. tamamen kendi görüşümdür teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

dede senle biz anlaşamayacagız..sen bildigini yap ben bildigimi yapayım ok!ama beni dinle sık su degişimleri yapma buharlaşan kadar su ekle o senin ihtiyacını görür 9 yıldır ben böyle yapıyorum...tabi sen şimdi yazarsın bende 30 yıldır yapıyorum diye neyse ya kalsın böle ...

img

crano

ÖZEL MESAJ

ben sana yanlıs yapıyorsun demedim evlat.senin yanlış olup olmadığına karar veremem öyle bir lüksüm yok malesef. seni kırmak istemem sitedeki herkes gibi , ben yanlızca görüşümü belirttim herkes dilediğini yapmakta özgürdür. sana iyi akvaryumlar crano... :)

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ