Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

MANTAR HASTALIGINDALAR MI ACABA

arkadaslar oncelıkle herkese merhaba benım akvaryumumdakı balıkların once kuyrukları erımeye,vıcudu pamukcuklasmaya,kuyruk ve vıcudunun beyazlasmaya basladı ve ard ardına balıklarım ÖlmEya basladılar akvaryumcuya gıttım sordum ve mantar hastalıgında dedı ve mıkofısh dıye bır ılac verdı sızce bı faydası olur mu ve sızde bırazcık bılgı verırsenız cok sevınırım SAYGILAR

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mikofish kullana bilirsin suya tuz ilavesi de yap ısıyı yüksel 29-30 derece gibi

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cok tesekkurler diamond tuzu ne kadar koyıyım ve akvaryumda vatoz,copcu,kılıc kuyruk,platı,molı ve lepıstes var zararı olur mu balıklarıda oldurmek ıstemem:)

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

ha bıde evlerımızdekı yemek tuzundan mı yoksa kaya tuzundan mı

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

ilaçların balıklara bi zarı olmaz ama akvaryumun biyolojik dengesini tamamen bozar tedavi bittikten sonra balıklar da iyi leşme gördükten sonra bir ikigün geçsin yavaş yavaş su değişimleriyle ilacın etkisini kaldır tuzuda çok kullanma bir iki çorba kaşığı at yeter

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar sımdı farkettım ay molımın kuyrugunda beyaz bır mantar gıbı bır ufak sey vardı dıer balıklara bılasmadan onu ne yapabılırım ılaclan onu yok edebılır mıyım lutfen cabuk yardım edın

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

o beyaz sey galıba benek beyaz bısey

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım söylediklerine göre balıkların harbiden mantar olmuş...aldıgın ilacı içerigine uygun olarak kullan..tuz la birlikte bu ilacı kullanma...tuz banyo yapılmalıdır yani akvaryuma direk dökme derim ben...ayrıca bu tedavide kullanılan tuzlarda iyotsuz tuzdur..

molinde eyaz bir benek var demişsin bu mantar hastalıgı degil büyük br ihtimalle beyaz benek hastalıgıdır..bunun içinde git bir tane beyaz benek ilacı al..fakat dikkat et mantarla birlikte beyaz benegi kulnama..bence moliyi hemen ayır ona ona beyaz benek tedavisini uygula digerlerinede mantara devam et..sıcaklık 27 derecede sabit kalsın...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

coook tesekkurler crano ama ben bısey merak edıyom ıyotlu tuz kullandım bı zararını gorurmuyum bıde nıye benek ılacıyla mantar ılacı bır arada kullanılmaz bunun ıcınde sımdıden tesekkurler

img

cefi86

ÖZEL MESAJ

bıde ben akvaryumcuya gıttımde bu ılaca beyaz benek ılacı werırmısınız mı dıcem yoksa baska bır ısmı mı war bununda cewabını yazarsanız sevınırım

img

cefi86

ÖZEL MESAJ