Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Fikir almak için akvaryumlar 2
işte size yeni bir akvaryum daha Bu seferki profesyonelce hazırlanmış ve aynen bu biçim satılan bir hazır akvaryum.Buradan da fikir alabiliriz
Bana göre akvaryumun kendisi ve tüm detaylar çok kaliteli.Ama.. ama.....Benim tasarlarken aklıma takılan ve nasıl çözerim acaba diye düşüncelere daldığım bir sorun buradada kabak gibi ortada.Tabi bu fotoğraf reklam fotoğrafı olduğu için hiç bir sorun gözükmüyor daha doğrusu gösterilmiyor. Hadi bakalım hepinize sorayım. sizce bu fotoğraftaki akvaryumda ilerde ne gibi bir sorun yaşanır.Benim aklıma gelen sizinde aklınıza gelecekmi.?
bu bir sınav.isteyen katılabilir..!
bulduğun resimleri bizimle paylaşman çok güzel teşekkürler.. Akvaryumu beğenmedim almam böyle bir akvaryum.. Daha önce de söylediğim gibi kuruma alanlarında kaya yada kütük olmasından yanayım tabi herkesin begenisi farklı.. kuruma alanında toprak var galiba öyle görüyorum toprağı suya taşırlar ve suyu rezil ederler tabi toprak yerine çakıl taşları koyarak sorun giderilir.ayrıca çok küçük gibi akvaryum filtre ve ısıtıcı koyunca yüzcek yer kalmaz gibi..
bence kuruma alanları çok alçakta ileride kapluşlar büyüdüğünde suyu yükseltince toprağın olduğu kısmı yükseltmesi gerekecek bunun için de o camı daha yükseğiyle değiştirmesi gerekecek haybeden iş hülya999 un dediği gibi ufak bir akvaryum ben de almazdım böyle bişey
puhaahaaa ölüm fanuslarından hiçbir farkı yok bence.. arkadaşlara katılıyorum...
Kendi fikirlerimi açıklamak için bayramın son gününe kadar beklemeyi düşünüyorum.Akvaryum ile ilgili düşüncelerini yazan herkese teşekkür ederim.Başka Olumlu yada olumsuz eleştiri ve düşünceleride bekliyorum.Bu konudaki düşüncelerimizin gelişmesi açısından özellikle hülya999 ve çağla gibi yorum yapın lütfen.Fikirleriniz sadece beğendim yada beğenmedimle kalmasın neyini beğendiniz neresini beğenmediniz foruma yazın.
bence akvaryum çok küçük,kuruma alanları diğer arkadaşların dediği gibi çok alçakta ayrıca akvaryumun yüksekliği çok az.kaplumbağalar büyüdüklerinde kolayca kaçabilirler diye düşünüyorum...
tek kelimeyle: sıkıcı, çok sıkıcı bir akvaryum. sanırım gerekli herşey var içinde. yani teknik olarak yeterli olması güzel olduğu anlamına gelmiyor.
Maalesef gene yeterli katılım olmadı.Fikirlerini yazan herkese tribünde oturmayıp sahaya indikleri için teşekkür ederim.Sıra geldi benim düşüncelerimi açıklamama.Öncelikle akvaryumu kimse sevmedi biraz şaşırdım.Beğenen kişilerde çıkar sanmıştım. Bazı şeyleri tartışmak lazım.Düşünceler asla sadece düşünülerek gelişmez konuşmak lazım ki fikri geliştirelim.Mesleğim gereği herşeye tasarım açısından ve yapım kriterleri açısından bakıyorum.Yapım kriteri çok önemlidir mesela ucuz maaliyet yada sorunsuz tasarım ayrı yapım kriterlerdir.Birde çeşitli karşıt kriterleri olabileceği en makul orta noktada birleştiren optimum tasarımlar vardır.
Şimdi bu resmini yayınladığım akvaryum ,satıcı gözüyle ve reklam amaçlı tasarlanmış bir akvaryum.Kaplumbağalar suya konmuş ve hemen fotoğraf çekilmiş.Bana göre şu kriterlere göre tasarlanmış
1- Kaplumbağa için mantıken gerekli herşey var (yeterli yüzme alanı,kuru bölgesi,ısıtma lambası hatta merdiven altında filtre ve ısıtıcısı da var.Yani kesinlikle fanus değil)
2- Satış amaçlı tasarım ,yani tertipli reklam fotoğrafı çekimine uygun( ya kaplumbağalar büyüyünce ne olacak dertleri bu yüzden yok)
2- Mümkün olduğunca sorunsuz kolay müdahale edilebilir (ama ilk dakikalar için) taban malzemesi yok bitki yada çakıl yok..doğal değil mekanik yaklaşım
3- Yandan bakmak için değil üstten bakmak için tasarlanmış kare olması ve yüksekliğin az olması bu amaca çok uygun.Sizde akvaryuma daha çok nerden ve nasıl bakacaksanız ona göre düşünmelisiniz
4- Çok fazla geometrik bir düzeni var buda aslında ikinci kritere girer
Bence tasarım kriterleri bunlar, haa size uymayabilir o başka konu.İçindeki ekipmanların kaliteli ve hoş oduğunu düşünüyorum ama tasarım açısında biraz zorlanmışlar.Mesela merdiven altındaki ekipmana uzanan kablo yada iniş platformunun bitişine koymak zorunda kaldıkları kaya bloku gibi
Benim çözmek te zorlandığım ve hülya999 unda bu akvaryuma bakar bakmaz anında şak diye bingoladığı konu ise toprak ile suyun ortaklığı.Gerçi burada o kuru bölgede görünen toprakmı yoksa hindistan cevizinden yaptıkları coconat sheet mi tam anlayamadım.Topraksa hülya999 un dediği gibi daha 1 saat geçmeden akvaryum batar.ayrıca kendi karakaplumbağamdan biliyorum sudan çıktıkları an çamura bulanır üzerlerine yapışan çerçöp içinde kalırlar yada suya geri döndüklerinde suyu berbat ederler.Bu konuyu çok düşünüyorum ama çözümsüz gibi Ama genel olarak ben bu tasarımı beğendim zaten sorunsuz akvaryum yoktur.Akvaryum boyutlarının çok küçük olduğu kalumbağaların büyüdüğü zaman akvaryumun yetmiyeceği ve kolayca kaçabilecekleri eleştiriside doğru ama bunun için daha çok zaman istemezmi.Ayrıca bu akvaryumun kuru bölgeside bitki ve görsellik açısından çok geliştirilebilir.
sonuç ben sevdim..
böyle merdivenli olan akvaryumları beğenmiyorum ağızlarıyla kuş tutsalar deşmez artık :)) eski forumda onur bir akvaryum resmi eklemişti o güzeldi.
Forumu karıştırıp o akvaryumuda buldum.Ama o da merdivenli.onda da mekanik bir yaklaşım var.Bana düzenli ve estetik açıdan daha iyiye doğru ulaşmak için kurcalanmış bir akvaryum gibi gelmedi rasgele serpiştirilmiş taşları filan.Hani vardır ya baştan bir heves başlarsın sonra hevesin kaçar öle bırakırsın yaptığın iş arada derede kalır.Ayrıca akvaryumun içini daha zor görebilmek için ne gerekirse yapılmış gibi bir havasıda var.Üstten bakamazsın yandan bakmak için eğilmen gerek.belki akvaryumun kabası için uğraşılmış ama sonraki ince kısımlar olmamış