Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
siz ne önerirsiniz??? - 2.sayfa
3 katlı 15 akvaryumdan oluşan bir setim var ve bu akvaryumlara profesyonel şekilde nasıl bir filitre sistemi kurmalıyım sizce?? akvaryumların ölçüleri 80x35x40 (maliyet te önemli tabi.) benim aklıma gelen 5000lt lik bir dış filitreyi bu işe uygun hale getirebilmek olurmu olmaz mı bilemiyorum.değişik fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
akademist bir kaç fikir veriyim belki işine yarar filtre sisteminin ne olduğu önemli değil en uygununu zaten seçersin önemli olan ısıtıcı problemi bir yaşil mıtor mesela 10w çeker ısıtıcılarda en düşüğü 25 akvaryumların 25lt su olmadığına göre 100w lık ısıtıcı takmalısın buda demekki 10 tane filtre eşittir 1 ısıtıcı ısı problemini nasıl çözmelisin herkatın akvaryumunu biryap diyelim 4m gibi sonra camile böleceğin kadar böl camlar iç içe olduğu için suların ısısı kaç olursa olsun hep aynı olur daha başka olarak bulunan odanın sıcaklığını fazla yaparak akvaryumların sıcak kalmasını sağla en mantıklısı da bu bence yoksa elektirik çok canını yakar havamotoru olarakta en büyüklerinden al dağıt bütün akvaryumlara,ışıkta kullanacaksan 1.5 metrelik grolux ampüller kullana bilirsin