Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
siz ne önerirsiniz???
3 katlı 15 akvaryumdan oluşan bir setim var ve bu akvaryumlara profesyonel şekilde nasıl bir filitre sistemi kurmalıyım sizce?? akvaryumların ölçüleri 80x35x40 (maliyet te önemli tabi.) benim aklıma gelen 5000lt lik bir dış filitreyi bu işe uygun hale getirebilmek olurmu olmaz mı bilemiyorum.değişik fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
bu dıs filtreyi kullanmak istiosun heralde tasırma sistemi gibi tavsiye etmem bi akvaryumda hastalık oldumu butun akvaryumlara gecer buda senin acından cokus demektir bazı kisiler bole yapıo ve dio ben onceden anlarım hastalancagını ve tedbirimi alırım bende tabii ALIRSIIIIN diorum cunku akvaryumdaki butun sular tek bir yerden bulusup tek biryerde temizlenip ayrı ayrı yerlere gitcekler bence ic filitre kullan yoksa basın agrır gordum ve biliorum ondan
Selam Sevgili Dostum Akedemist Senin şartlarında bir akuarist bence ekonomisini düşünmek zorunda tabiiki Benim bildiğim 20 akvaryum kapasitesinde dönüşüm saglıyabilecek filitre sistemleri kurulabiliyor ve benim kurulum aşamasında izlemlediğim all in one filitre sistemleri oldu. Avantajları oldukça fazla ama dezavantajları da var tek bir tankın içine santrafuj sistem ve büyük rezistanslı ısıtıcılarla 20 tane akvaryumun sıcaklık ve su değerleri temizlik işlemleri aynı standarta getirilebiliyor.Akvaryumların altından delik açılıyor üsten de plastik borularla temiz su alttan da kirli su dönüşümü yapılıyor tabii her akvaryumun arasına da çekvalf sistemi koyuluyor biraz karışık bişey ama randıman alan çok kişi var. Avantajları birden fazla akvaryumu aynı anda filitre etmek Tek rezistans kullanımı Su değişimi kolaylıgı Ve zaman kaybının aza indirgenmesi Tek dezanvantajı ise benim aklıma gelen hastalık durumu bence önemli olan hastalıgı iyleştirmek değil onu yaratmamak ama elde olmuyor bazen ama sana şunu söyliyeyim bence 10 dan fazla akvaryumu olan için paha biçilmez bi sistem Sana kısa zamanda şemasını bulur gönderirim kolay gelsin.
merhaba, 0,35 beygir gücünde dinamolar var, sen bu dinamonun bir ucunu boş bırakırsın havayı alır, diğer ucuna da bir tornacıda veya herhangi bir yerde bildiğimiz plastik su borularından eklersin ve bu boruyu setinin üzerine (tavana) monte edersin, ancak borunun ucu kapalı kalacak, ardından da bildiğimiz akvaryum hortumları ile akvaryumlara dağıtım yaparsın, herhalde anlamışsındır, yoksa cevap yaz bir şema gönderebilirim
selam sibernot şu bahsettiğin sistemin şemasını banada gönderebilirmisin mailim;[email protected]
akademist bilmiyorum üretimmi düşünüyorsun akvaryumları bir filtre den döndermen yanlış bence cünkü suların hepsinin birbirine karışması senin için iyi olmayacak heralde akvaryumdaki prazit kultürlerini o akvaryum dan o akvaryuma taşıyacaksın en ucuz yöntem tabiki bi filtreden döndermektir ama bun da başarılı olman için sana bir tane uv sistemi şart uv den geçen su hangi akvaryuma karışırsa karışsın bi sorun olmaz o akvaryumlara da 55w uv filtre ancak yerer o da 1 miyyar gibi bir şey eder ayrıca konu ile tecruben yoksa çok iy öyrenip bakman gerek yoksa merkezi sistemde uv filtresini uygulamak çok zor birşeydir gördüğünüz bilinçli akvaryumcular toptancılar uv yi kullanırlar öyle etkilidirki suyun için de yararlı zararlı bütün bakteri kültürlerinin dna sını bozar üretim ve yaşam faaliyetlerini durdurur benim fikrimi sorarsan üç tane büyük filtre al her kata bir filtre tak en emin ve ucuz yol bu ben ce hem böylece suların bir birine karışıp küçük bi parazitin akvaryumdaki bütün balıkları mahfetmesine en gel olursun
herbir akvaryumun içine yap filtre sistemini az elektrik ve camla yapacağından ucuz olur istersen ayrıntılı yazışırız.
bahsettiğim dış filitre uv içeriyor
Tekrar Selam Uv sistemler bu tarz akvaryumlarda olması gereken en baş ögelerden biri fakat Filitre içerisinde olması gerekir gibi bir kanaat oluştuysa bu tamamen yanlış bir düşünce uv filitrelerin dalga boyları içinde kullanılan uv lambalara göre değişiyor bu da demek oluyorki her uv filitre her bakteri ve protozoyu veya sporu öldürmüyor onun için bu uv sistemi kurulacak akvaryum ve döngü içerisindeki filitre filitre tankı ve akvaryum tankları içerisinde bulunan lt cinsinden suya göre hesaplayıp kirli su çıkış borusu ile filitre tankı arasına yerleştirmek gerekiyor.Bazı çinli üretici firmalar uv lambaları direk filitrenin içerisine yerleştirmişler buda kullanıcda yanılsamaya neden oluyor çalışma zamanı ve bir çok done var hesaplanacak ama akvaryumcuların bence bu tarz birleşik sistemleri kullanmaları çok normal isterseniz bir kaba hesap yapalım minmal değerlerden 20 akvaryumu olan bir akvaryumucu 100 wattlık 20 tane ısıtıcı 25 wattlık 20 tane filitre 50 wattlık ta 20 Floresant (balastları ile birlikte) düşünürsek ki bu minimal değerdir ( toplam da 3500 watt eder) Bu değer de bir akvaryumcunun 1 ay tükettiği elektrikle doğru orantılandığında ülkemizdeki elektrik cinsinden enerejinin de pahalılığı göz önunde tutulduğunda oldukça yüklü bir miktar Yani hiç bir akvaryumcu (pet shop) durup dururken bu sisteme karar vermez bence Yakında bulunduğum yerde bu sistem kurulacak ve şemasını alacagım isteyen arkadaşlara forumdan gönderecegim uv filitre konusunda çok hassas kullanılması gereken elemanlar olduğunu alt yapı oluşturmadan kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum herkeze iyi bayramlar
Selam Dostum akademist;
Aşağıdaki Linkte ayrıntılı bilgi var :)))
http://www.atiakvaryum.com/atiakvaryum_dosyalar/t_product.htm
Sevgiler.