Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Fikir Alınması Açısından Bazı Akvaryumlar - 2.sayfa

Hiç birinin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Ama fikir alabiliriz.
Özellikle kuru alan platformları açısından

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hamso Bu düşünülen platformlarda herhangi bir yerde demir yada çelik kullanımı yok zaten. Eğer cam kullanılırsa da hayvanlara zarar vermemesi için cam platformun keskin uç kenarına koruyucu bişey takılmalı.Ayrıca cam kullanımı halinde ana platforma çıkış yolu yapmak için 2. bir cam daha eğimli olarak konulmalı buda olayı zorlar.Plastik veya pleksiglass daha makul.Bu resimler görülen rampalar sadece hayvanlar için olduğundan cama vantuz ile yapıştırılmış.Ama ben çok fazla ağırlık taşıması açısından düşünce üretmeye çalışıyorum.Ya ayaklı olacak ya askılı. Ayak olayı derin akvaryumlar için zor. Askıda görselikte sorun yaratır

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Selam;

İlk resimdeki akvaryum harika bence.. Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

20 yıl 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuruma alanı için bence en iyisi yine kayalar ve kütükler. Bu resimde ki platformlar falan iyice yapay bir görüntü yaratmış. Doğala yakın bir düzen siz izlerken de daha çok keyif verecektir..

img

hülya999

20 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani buzdolabını sökecem:))

img

beppomomo

20 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hülya999 sana katılıyorum görüntü doğal olmalı.Ben zaten dikkat ettiysen çok daha ağır yükler taşıması amacıyla fikir üretmeye çalışıyorum diye yazmıştım .Çünkü ilerde yapmayı düşündüğüm su kaplumbağası akvaryumunda hem 50-60 cm su derinliği olsun hemde kuru alan olarak taşlı hatta bir miktarda kumlu bir bölgeside olsun istiyorum.Şu an aklımda çok çeşitli fikirler var. Akvaryumun tabanından yükselen bir adacık da olabilir yada yukarıdan askılı taşıyıcı sistemli altı boş bir adacık tipinde de olabilir.Esas sorun kuru bölgeye giren çıkan kaplumbağaların bölgeye giriş çıkışlarındaki detaylarda olacak. Aynı zamanda ben ufak bir şelaleside olsun istiyorum.İnşallah ütopik şeyler istemiyorum dur. roket imal etmek için yola çıkıp işin sonunda kağıt uçakla yetinmekte var :)

img

frozen

ÖZEL MESAJ

burada bazı akvaryum içi taş kullanım örnekleri var

Görüldüğü gibi taşların arasından şelale yapmak çok zor değil. Tabi kaplumbağanızın en alt resimdeki gibi güç durumlara düşmemesi lazım
Kullanılan taşlar kaplumbağa boyuna uygun olmalı. Arasına düşüp sıkışacağı boşluklar olmamalı
En üstteki akvaryum kurbağa için dizayn edilmiş onunda taşların arasından akan bi akarsuyu var
4. ve 2. fotoğraf  aynı akvaryuma ait

img

frozen

ÖZEL MESAJ

bi vatoz lazım çok yosunlanmış :)=)))

img

bigtospik

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya son resimdeki kaplunbaga ne güzel.bende ole farklı kaplunbaga türleri istiyorum.. nie hep kırmızı yanak var petshoplarda.... :)

img

2na

20 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kurbağanın akvaryumu çok güzel olmuş.

img

hülya999

20 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

YA BENCE AKVARYUM RESİMLERİNİN ÜSTÜNE NEYİN NE OLDUĞUNU YAZSAYDINIZ DAHA GÜZEL OLURDU.MESELA ORDAKİ SİYAH ŞEYİN ÜSTÜNE OK ÇİZİP (ATIYORUM) ISITICI YAZSAYDINIZ HERKES GAYET GÜZEL BİÇİMDE ANLARDI VE ONA GÖRE DÜZENEK HAZIRLARDI.BENCE.AMA YİNEDE RESİM KOYMANIZ GÜZEL.ŞİMDİDEN Bİ FİKİR EDİNDİM.ÇOOK SAOLUN