Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Fikir Alınması Açısından Bazı Akvaryumlar
Hiç birinin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Ama fikir alabiliriz.
Özellikle kuru alan platformları açısından
ee, olmuş ya işte.. ben de anlattım diğer başlıkte tek tek:)) evet akvaryumler güzel değil bence.
en sonuncusu aşırı teorik olduğu için çizim olarak verilmiş olsa gerek.Çünkü o kum asla öyle duramaz
momo bu topiği önce yollamıştım ama şunların keyfine bakarmısınız topiğini bundan hemen sonra yaptım ilki oldu ikinci olmadı anlayamadığım bu zaten.
Bu akvaryumları su kaplumbağaları için kuru bölge ve çıkış platformları için fikir alınabilir diye koydum.Herkes kendince ve kendine özel bu tür şeyler yaratabilir.Çünkü bazı arkadaşlar sadece kaplumbanın ayaklarını örten çok az su derinliği ve bazı kaya parçaları ile işi halletmeye çalışıyor.derinliği olan ve aynı zamanda kuru bölgeside olabilen akvaryum düzenlemesi için bir fikir olsun diye seçtim
akvaryumun büyüklüğü burada önemli aslında... bir de bizim akvaryumcularda buna benzer aksesuarlar yok maalesef. öyle bir rampa yapmakk istiyorum ama kara kara düşünüyorum nasıl tutturacağım diye. fikri olan varmı ben buzdolabını sökmeden:))
beppomomo ben de düşündüm nasıl rampayı sabitleyecez diye düşüncem şu 3. akvaryumda olduğu gibi camı önce 0 a 0 akvaryuma yerleştirmek sonra güzelce silikonla sabitlemek aşağı kayması ihtimalini ge göz önüne alırsak dört ayağından ince metal çıtalarla tabana tutturmak (köşelerinden) tabi ön tarafına takacağın çıtalar görüntüyü az da olsa bozabilir ama ben böyle düşündüm
Birbirimizden fikir alabiliriz.Hatta beyin fırtınası (Brain Storming = saçma yada düzgün akla gelen her fikri söylemek ) bile yapabiliriz. Eğer ağırlık taşıyacaksa tek çare yukardan akvaryum kenarına bir şekilde asmak.Üstü plastik kaplı çok kalın (tekli kablo ama )bakır kablolar vardır. Biz bir zamanlar onlarla şekil verip heykel yapmıştık.Tam akvaryuma uyan ölçüde pleksiglass bir plaka köşelerinden delinerek bunlarla asılabilir.Hatta pleksiglass çı belkide ince şerit bir plakayı istediğimiz biçimde eğip bükebilir ve bize taşıyıcı bir sistem yapabilir .Biraz zihni sinir olmakta fayda var herkes kendi konumuna ve akvaryumuna göre düşünmeli
aklıma başka bişey geldi L şeklinde 2 tane çıta yaptırıp rampayı sabitleyeceğin yere silikonla yapıştırıp camı onun üzerine koyabilirsin camı da yapıştırırsın baya sağlam olur bence
paslanmaz çelik kullanmanız gerekli.Aklınızdan cıkarmayın